Godmorgon, godmorgon hör fåglar sjunga glatt...

... eller bli väckt av byggarbetarna utanför ditt fönster! Tur att jag ändå skulle upp tidigt idag, för det var en pina med allt borrande i granntrappen.

Min nästa är täppt, skit jobbigt att inte kunna andas ordentligt! Nu på morgonen blir det matteplugg och en lunch med D senare. I eftermiddag är det lektion och jobb.

Dags för mig att göra mig iordning så att inte all min tid flyger iväg.


Stationsgympa och Viol/Lakrits polkagris från Gränna

Nu har jag nyligen kommit hem från F&S, tränade stationsgympa. Effektiv träning för hela kroppen med högpuls. Super bra! När jag kom innan för dörren fick jag ett super sug efter saltlakrits. Efter att letar i alla vrår hittade jag tillslut mian polkagrisar från Gränna. Så, nu sitter jag och knaprar på en viol/lakrits stång. Mums!

Vill även hälsa alla nya läsare välkomna till min blogg!

Sov gott, så hörs vi imorgon.


Hejdå gröngöling och välkommen tillbaka blondin!

Idag har jag äntligen varit hos frisören och fixat mitt hår. Nu är jag efter väldigt många om och men tillbaka till min älskade hårfärg, guldblond!! Jag har berättat för er förr att sedan jag var hos Bobby ångrade jag mig att jag färgade mitt hår, sen efter två misslyckade toningar har jag nu äntligen fått det gjort ordentligt.

Det är verkligen hemskt att alltid känna att man har bad hairday. Även om ingen annan reflekterar över det, så känner man sig inte snygg. Man vantrivs i hur man ser ut.  Men nu;

Anna is back in business!




SPA på Hotel Tylösand

Söndagens spenderades mesta dels uppe på relax avdelningen i ett mysig rum med bara glasväggar i en liggfotölj och blickade ut över havet. Satt där i lugn av avkopplande musik och skrev på min rapport, läste i min bok och vilade blicken ut över Kattegatt. Vågorna slog in mot stranden och hade man tur fick man även sen en säl då och då.

Lunchen bestod av skaldjurssoppa och lantbröd med salladsbuffé till förrätt och kalvstek med murkelsås och grönsakspaj till huvudrätt. Efter maten gick jag och badade mellan alla olika pooler. Började i en stekheta bubbelpoolen, tog ett kalldopp, gick runt på fotbad bland varma och kalla stenar och avslutningsvis la mig i relaxpoolen med speciel utforming av bottnen så man lätt kunde lägga där och se ut över havet.

Klockan tre var det dags för min topp till tå behandling. Den bestod av helkroppsmassage, ansiktsmassage, ansiktsbehandling och aroma inpackning över hela kroppen. En fantastiskt lyxig känsla att bli ompysslad så. Innan middagen han jag även med att gå på ett spinning pass. Tyvärr var aircondition sönder, så jag höll nästan på att svimma inne i rummet. Svetten bara flödade ner.

Dagen avslutades sedan med en fantastisk tre rätters middag.


Första kvällen efter middagen satt vi i baren och tog en drink


Middag på söndagen


Förrätt; Thai-skaldjurs Tiramisu


Huvudrätt; Ankbröst med rötbetor och getost


Håller ni med om att man blir tröttare av att varva ner?! Jag var helt slut när jag kom hem igårkväll.


Skönare pluggställe går inte att hitta.


Min middag jag köpte i Värnamo mellan tågbytena. Parmaskinka och brieost sallad med bröd och aoli. Nog den godaste salladen Värnamo har att erbjuda.




Sista dagen och memorapporten inskickad

Jag har precis skickat in min fullständiga memorapport och väntar på att mamma och syster ska komma tillbaka från yogan så vi kan gå och äta frukost. Älskar hotel frukostar, får alltid lite beslutsångest om vad man ska välja. Så jag kör på det säkra och tar lite av varje.

Kommer hem ikväll så berättar mer om helgen då, samt lägger upp lite bilder.
Ha en skön måndag.


Godmorgon

Efter en natts sömn ska jag nu kila ner till frukosten. Utanför fönstret regnar det jätte mycket. Tur jag inte behöver gå ut genom dörren idag.


CoreBall

Nu sitter jag nyduschad och luktar grape av mitt bodybutter, efter en timmes Coreball med syster. Kanske inte vår nya favorit träning, men den var hur bra som helst för hela kroppen. Speciellt då mage/bål. Medans krämen sjunker in ska jag skriva lite på min memorapport, nu när jag för en gångsskull får lite tid för mig själv. Resten av familjen är nere i SPA avdelningen och provar alla olika pooler som finns här. Jag har inte själv sett alla än, men de sex jag såg är jätte mysiga. Alla med havsutsikt, det var det även från gymmet och de andra träningshallarna.


Se den fina utsikten bakom mig. Synd bara att det regnade, en solig dag hade det varit fantastist.


Syster är också på plats. Fick t om med pappa i bakgrunden. Hurtiga familjen?


Hotel Tylösand

Nu sitter jag inne på min och min systerts mini suite på Hotel Tylösand. Champangen står i kylaren och vi har precis bytt om för att gå ner och träna Coreball och Yoga nu klockan fem. Efter träningen blir det lite bubbel och halv nio väntar tre rätters supée. Sitter så mysigt i vårt rum och blickar ut över havet. Verkligen rogivande för själen, känner att jag kan få klart min rapport ganska snabbt här. Sätter mig ner under förmiddagen imorgon och skriver klart det sista.


Dålig säng eller dålig sömn?

Sedan i måndags har jag sovit så himla dåligt. Den ända natten på hela veckan som jag inte har vaknt minst 3 gånger på var i onsdags efter två glas vin. Jag vet inte om det är sängen eller mig det är fel på, men något är det iallafall.

Nu håller jag på att dricka upp mitt tea, ska strax hoppa in i duschen och sedan beger jag mig mot Halmstad. Ska ha med min laptop så det kan bli en del uppdateringar, men lovar inte för mycket.


Ha en trevlig helg.


ingen rubrik

Jag har lovat mig själv att inte göra bloggen allt för personlig men jag tycker om att uttrycka mig i ord. Ord är väldigt vackert men kan även vara förödande...

Det är lätt att få sitt liv att se ut som ett paradis. Du beskriver ditt liv i positiva ord. Men bakom fasaden är en annan berättelse. Livet brukar inte bli lättare än vad man gör det till, men oftas är inte den lätta vägen den rätta. Livet är inte till för att vara lätt alla gånger, motgångar ger en kunskap och kunskap ger en visdom. Hade jag någon gång valt att välja den lättare vägen, vilken nu hade blivit den lätta vägen, för aldrig gör man alla till lags, hade jag kanske inte suttit här idag med de fantastiska vänner jag träffat.

Det är svårt, det är jobbigt och det sliter på mitt och S förhållande att bo ifrån varandra. Ingen dans på rosor. Jag har den mest underbara pojkvän man kan ha. Söt, charmig, trevlig och bara min. Jag är stolt över att kunna säga att han är just min pojkvän. Men kärleken växer inte om man underhåller den. Det kräver så enormt mycket från båda två. Ett samspel mellan två parter. Det är svårt när man lever två helt olika liv på olika håll. Vad blir genemskapen till slut? Kan man olda en kärlek utan gemenskap?

Jag är den typen av person som hela tiden behöver få saker bekräftat. Både på gott och ont. Det betyder även att jag vill ha en bekräftelse på vår kärlek. Det är ingen som kan förstå om man inte är öppna mot varandra. Vissa kvällar hade jag gjort allt för att kunna ligga i famnen på honom, känna hans värme och andetag i min nacke. Ibland, eller oftast, blir det inte som man tänkt sig. Men ändå måste man låta sig själv drömma. Att utväcklas som människa måste man ha framtids planer. Hur galna de än är, driver de människan genom motgång och lycka. Att alltid ta saker och ting som det kommer passar inte mig. Jag är en drivande kvinna, men utan mål vad ska jag kämpa för?

Jag är inte den som berättar för vem som helst att jag mår si jag mår så. Alla kan må dåligt, alla måste få må sämre någon gång för att kunna känna lycka när den inträffar. Är man alltid lycklig märker man tillslut inte att man är just lycklig. När man har en person som står en så nära vill man att det är på lika villkår. Förtroende är en strakt ord, svårt att nå, men när man väl nått punkten med att ge någon ett förtroende är det något värdefullt. Något man ska vårda ömt.

Ensam är stark, men tillsammans kommer man längre. Det är du & jag, och jag vill att det alltid ska vara du och jag. Vi måste blicka framåt. Hitta nyckeln som öppna våra dörrar.

Eller välja att åka med vinden på olika håll. Tårar löser inga problem.


Förlåt för flummigt inlägg. Nu ska jag packa resväskan för Tylösand imorgon. Det är SPA med familjen hela helgen fram tills måndag eftermiddag. Detta behöver jag, få komma bort lite och tänka på annat.

God natt.


Bilder



Höst, Höst HÖST!


J & Jag i Rådhusparken påväg hem från stan


R mitt uppe i middagslagning.


Höstfika och matlagning

Idag har varit precis en sådan dag som jag älskar. Att umgås med vänner som jag trivs med. Först efter skolan gick jag och J till Café Johan och fikade. Satt och diskuterade flirtning och dating. Så himla underbart att spendera en massa tid med så underbara människor.

Nu blir det middag hemma hos R med J och E. Det luktar otorligt gott och sägs ska bli Medelhavs gryta med pasta.

Har ingen sladd med mig till min kamera, lägger upp bilder senare.



Hurtig och produktiv

Idag har jag fått så väldigt mycket gjort och klockan är bara 12.29. Vaknade imorse vid åtta och gick upp, lagade mig en portion gröt med kanel och äpple, kokade sedan en stor kopp kaffe. Insåg att det är hur längesen som helst jag som jag drack kaffe, dicker nästan bara tea nu för tiden. J borde komma hit oftare för hon lagar så himla gott kaffe.

Sedan satte jag mig vid datorn, bloggade och läste lite bloggar jag är beroende av. Tog på mig joggingkläderna och gick ut och sprang 6,5km. Andra morgonen i rad nu, stort plus för det. Gillar att jogga på morgonen, för sen tar man sig en lång härlig dusch och är pigg resten av dagen.

Stylad och klar skrev jag lite på min memo rapport och avslutade med lunch. Dagens lunch var dock ingen höjdare, Felix nya Taco - Beaf and Pinapple - paj. Nu är det snart dags för mig att packa väskan för att gå till skolan. Har två timmar av Micro Economics framför mig.

Som tur är, är det ju fredag. Så efter skolan blir en After work - snarare After School. Ikväll blir det sedan hemmakväll hos R med matlagning och film. Ser fram emot en trevlig kväll. Sen såklart måste jag packa också inför helgen då det bär av till Tylösand imorgon och resten av helgen.


Kvällsmys med julstämming

Till fika blev det Saffrans-Gifflar, mörk chocklad och tea. När jag satt där ihop kurad under mitt undtäcke och knaprade på en Saffrans-Giffel fick jag ett julrus genom hela kroppen. Längtar verkligen till julen, en så himla underbar högtid. Alla tända ljus över allt, kyla och mörker. Hoppas på att Jönköping har mer snö att bjuda på än Malmö!



Tillbringade sen kvällen med att se på Mammas Pojkar. Ett pinsamt program jag inte förstår att man frivilligt vill ställa upp på. Hälften av alla tjejerna är mer eller mindre inköpa för programmet så att åskådarna får se lite fejkade tuttar. Löjligt! Man kan undra vilken plastikkirurg de gått till, nästan så man borde få reda på det så att man inte av misstag hamnar där, för snyggt har det inte blivit. Träffade han Tim på Burger King i lördags efter Etage i Malmö. Ojojoj... Tur jag bor i Jönköping och inte riskerar att stöta på honom på ett bra tag. Brode lära mig att vara tyst ibland. Stackars lilla jag!




Dimman ligger tät över stadsparken

Nu blir det mörkt allt snabbare om kvällarna. Riktigt mysigt! Tänder massor av levande ljus och myser under en filt.

Idag började min förmiddag med kaos. Vaknade vid tio efter gårdagens 50tals fest, tog på mig löparkläderna och sprang runt Munksjön. Hög och frisk luft med alla gula och röda löv på träden. Gillar verkligen hösten med alla dess färger. När jag kommer hem, har en timme på mig innan E kommer och hämtar mig, hoppar in i duschen och inser då att mitt vatten är avstängt. Får mer eller mindre panik och försöker få tag på någon som bor nära och är hemma. Sen blev det för mig att springa över hela gården i min lila morgonrock över till J. Orkar inte när oförutsägbara händelser inträffar.

Del 2 på terminen började idag med Micro Ekonomi. Suck, innan läraren började med första kapitlet hade hon sågat hela kursen och skrämt upp alla 300 elever i aulan. Den här krusen blir inte en dans på rosor, så det blir att bita i det sura äpplet dirket.

Känner mig så febrig idag, inte alls kul. Ska nu öppna min Anthon Berg-chocklad som Z rekommenderade förra veckan, och koka mig en kopp tea sen bädda ner mig i soffan. Fast klockan bara är 18.22 känns det som om det är mitt i natten. Saknar mig älskade pojkvän, hade gärna haft honom hos mig oftare.


JOHANNA 19 ÅR

Idag fyller min syster 19år. Stort grattis till henne! Hon kommer dock inte få några presenter förrän till helgen. Tror inte att det skulle uppskattas med extra vikt i ryggsäcken när man ligger i fält...


Bilden är tagen i Båstad på Swedish Open 2009


Hatt-Fnatt

Jag berättade om att jag ska på 50-60tals mingel och vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Det lutade mycket åt innan att vara Sandy i Grease, men när jag tog mig en närmare titt här hemma hittade jag den HÄR!



Fråga mig inte, har ingen aning om vad det är för årtal på den. Den är till och med så söt att jag kan tänka mig att låna den fler gånger. Har lite fler hattar på lager, så får se tills ikväll vilken det blir.

Nu ska jag ut och powerwalka med E.


När jag blir stor...

... då ska jag ha en husa. Hon ska både städa och tvätta samt stryka åt mig. Det är något av det tråkgaste jag vet, speciellt stryka. Ha nu stått och strukit mina sex maskiner tvätt från igår. Det tar en hel evighet, speciellt för att jag envisas med att stryka mina påslakan med. Jag vet att det finns en mangel nere i tvättstugan men jag kan inte förmå mig att lära mig hur den fungerar. Borde definitivt göra det snart så går kanske allt lite snabbare.

Men jag ska ändå ha en husa och sen när jag blir riktigt rik ska jag ha en butler också. Önskedrömmar..!

Dags för mig att komma till ro och skriva klart mitt arbete. I eftermiddag blir det powerwalk med E, vill hålla mig ifrån frikis den här veckan för jag känner mig fortfarande krasslig. Hade hur ont som helst i halsen imorse när jag vaknade, har inte tid att bli sjuk nu. Ikväll blir det först jobb sen mingel på R's 60tals fest. Får se om jag kan hitta något kul i lägenheten från 50-60tal. Med tanke på att tanten är 92, så borde det finns något. Känns som hon sparat på allt som går att spara!


Min lilla hemlighet!

Jag glömde ju berätta min hemlighet för er igår som lovat. Har inte velat offentlig göra den i bloggen tidigare för har inte varit helt säker på om det skulle bli av. Men nu är det iallafall bestämt! S och jag ska till NewYork mellan jul och nyår. Det var först tänk över nyårshelgen, men S börjar jobba så snabbt inpå efter nyår att det kändes stressigt. Kan ni förstå nu varför jag flugit runt på rosa moln? Tänk er julrean! Rena paradiset. Hoppas även på att gå på någon musikal och så klart en hockey match.




Fixar och donar...

Jag känner mig inte alls frisk, igår trodde jag att jag fortfarande var sliten sen i lördags men imorse när jag vaknade insåg jag att jag håller på att bli sjuk. Är öm i hela kroppen och känner inte alls för att göra något speciellt. Tur att vår lärare är sjuk så att vi inte har några lektioner fram tills torsdag. Imorse tog jag bussen till A6 för att gå till Apoteket. Skulle egentligen bara ta bussen till stan, men kom på att det var skönare att åka till köpcentret så slapp jag gå utomhus. Jag har nu bunkrat upp med hostmedicin, näsdroppar, halstabletter och näsdukar. Gick även in en sväng på Åhlens och hittade de finaste kylskåpsmagneterna. Jag vet inte hur länge jag tjatat om mina rostfrittsfärgade kylskåpsmagneter i hjärtform, men insåg att kylskåpsmagneter är pasé i köksvärlden. Sen idag bara låg de där i en korg, rena lyckan. Passade även på att köpa en ny hushållsrulleshållare, för min gamla står på badrumsgolvet med toapapper på.

E skulle komma förbi på fika idag, men hon känner sig tydligen också krasslig. Får se om hon orkar masa sig hit påväg hem från Apoteket. För min del annars blir det att tvätta hela eftermiddagen och ska sedan få skrivit lite på min "Memo-rapport". Fråga mig inte vad det är, tänkte ta tag i det nu.


Dåligt med uppdatering här!

Ber om ursäkt för långam uppdatering, men lämnde datorn i fred och roade mig medans jag kunde i Malmö istället. Nu är jag tillbaka i Jönköping. Det var verkligen en befrielse att komma hit igen, till mitt eget hem. Det bästa av allt, det såg ut som det gjorde när jag lämnade det. Något som var mindre kul var att jag inte hade någon mat alls hemma mer än fruset bröd, smör, morötter och kaviar. Så när jag kom hem igårkväll fick det bli en kaviar macka. ÖRK! Kaviar ska endast ätas på ägg, men i brist på annat fick det gå ner. Ska köpa hem mjukost tills nästa gång jag lämnar min lya en längre tid, så jag slipper utsätta mig för sådana saker.

Imorse fick jag börja dagen med att storhandla. Nu är allt som det ska igen. Efter en efterlängtad frukost, packade jag upp alla mina saker och tappade upp ett bad. Jag kom precis hem från en runda på stan, har varit och köpt en ny blomma. För jag dödade min ena blomma med flit, så jag kunde köpa en ny. Det blev även en ny mer passande kruka också.

Snart är det dags för mig att byta om och ta mig till jobb, men först ska jag vila en stund på soffan. Är fortfarande sliten från i lördags. Är inte van att komma hem halv sju på morgonen längre. När jag kommer hem ikväll ska jag sätta mig och berätta för er om min vecka i Malmö. Även visa mina nya fina väggdekorationer som jag köpte idag på iTems.


Mycket händer nu

Inte alls brá med uppdateringar här i bloggen för tillfället. Mormor har trillat och brutit armen, så mamma och jag är nu påväg till sjukhuset igen.



Ett skratt förlänger livet!

Ett gott skratt förlänger livet!
Mamma tog hit mitt pass idag, för att jag behövde det för att kunna hämta tillbaka pengar från Murdoch University i Australien. Har teoriböcker kvar där i en secondhandshop som min kompis ska hämta ut till mig. När jag öppnade mitt pass och skulle scanna in det fick jag upp hjärtat i halsgropen och vek mig dubbelt av skratt. Förstår inte varför polisen tvunget ska ta så gräsligt fula bilder! Sen är ett annat frågetecken varför min lugg har fått en ankstjärt? Måste dela med mig av ett gott skratt, och liva upp er vardag.





Klockan är åtta och här är ekot.

Visar klockan verkligen 8.20?! Vad gör jag uppe så här tidigt på min lediga vecka, som inte är så ledig längre... Efter modevisningen igår följde jag och mamma med hennes väninnor hem på ett glas rött. En trevlig kväll med massor av snygga kläder.

När klockan sedan ringde halv sju imorse trodde jag att jag skulle svimma. Varför acceptera att jobba när man är ledig? Nu sitter jag iallafall på mitt gamla jobb i Malmö och ska hjälpa till lite under förmiddagen. Kanske ska jag köpa de där skorna på Zara ändå...

Påvägen hit höll jag på att bli en isbit, riktigt kallt idag med hög fin luft. Ett riktigt mysigt höstväder. Får ta en snabbfika i stan sen i den härliga solen innan jag ska möta upp S för att fixa mitt hår och ha tjejkväll.

Imorgonkväll kommer jag avslöja min hemlighet för er, som jag tog upp för ett tag sedan.




En dag på stan i höstliga Malmö

Idag var jag och åt lunch med A på V.E.S.P.A. De har stans bästa gourmetpizzor, för min del blev det med mozzarella, färsk salami, oliver och parmesan. Vi kollade in höstmodet i de flesta affärer och kom fram till att modet  i år inte alls skiljer sig speciellt mycket från förra året. Efter att jag hittade de snyggaste skorna på Zara, skyhöga klackar med nitade remmar, för tusen kronor, tyckte jag det var tråkigt att kolla i affärer. Har nämligen inte alls råd med så dyra skor nu när jag är student. Ska se dock om mina pengar från CSN kommer in imorgon, då det kan sluta med att jag blir ägare till dem ändå.

Mötte även upp S senare, vi gick runt och letade efter hårfärg till imorgon. Hon ska nämligen både färga och klippa mig, sen blir det tjejkväll med matlagning.

Nu är det dags för mig att bättra på sminket, för jag och mamma ska iväg på modevisning och mingel med bubbel. Såfort det vankas mingel med plockmat och bubbel, räkna med mig!


Snygga S står med sin cykel och väntar på att vi ska cykla hem från stan.


Husliga folk i Malmö

Sedan jag började med all min huslighet har det smittat av såg på folk. När jag kommer inom dörrarna hemma i Limhamn luktar det nymålat och nytapetserat. Där har det varit full rulle! Bokhyllor har kastats ut, väggarna har målats om, fondväggen har tapeterats om, tvättrummet är helt omgjort. Dock är inte alla nyinköpta öbler på plats, så det blir nog till nästa gång jag kommer hem de står framme.

När jag sedan kommer hem till S har jag satt upp en super snygg bardisk i köket med schyssta speglar över. Spegelinspirationen kommer från mitt sovrum här i Malmö. Två avlånga smala speglar som sitter på längden snett övervarandra. Lykte hela köket, det fik mycket mer liv. Därför sitter jag så klart med tända ljus, frukost och datorn här för att inviga!

Idag är det massor att göra. Halva min kväll är dubbelbokad, så nu måste jag ta tag i allt och sortera ut trådarna. Allt behöver ju inte hända samma dag när jag ska vara hemma en hel vecka!


Psss! Jag ska överraska S med att ladda ner spotify till honom, så han kan sluta tjata på mig att han ska hacka mitt lösen...


Överträning

Hur du underviker överträning


Överträning definieras formellt som "obalans mellan träning och återhämtning resulterande i allvarliga och förlängda uttröttningssymptom". När man tränar eller arbetar bryts kroppens vävnader, såsom muskler och skelett, ner. En av de första symptomen på överträning är ihållande träningsvärk. Därför behöver kroppen vila för att återhämta sig, och vid rätt betingelser bygger den dessutom upp något lite mer än det som fanns innan och blir mer hållfast, effektivare och starkare, vilket är all tränings mål. De återhämtningsfaktorer som är akut och viktigast är vila, sömn, avslappning och näring.
När man tränar hårt bryts inte bara kroppen ner, utan man upplever också en psykisk påfrestning p g a smärta, stress och upplevelsen av fysisk uttröttning. Om återhämtningsfaktorerna uteblir eller minskar sker en långsammare eller utebliven återhämtning av psyke och vävnader, vilket på sikt kan få allvarliga följder.

Man räknar med två typer av överträningssymptom, en "överaktivitetstyp" (typ 1) och en "apatityp" (typ 2), där typ 2 skiljer sig något enligt nedanstående punkter. När symptomen funnits med eller ökat på sig en tid finns risk för kroniska besvär, vilket då kallas "överträningssyndrom".

Typ 1
-Ökad vilopuls
-Minskad prestationsförmåga (psyk o fys)
-Minskad aptit
-Viktminskning
-Fördröjd återhämtning efter träning
-Ökad irritabilitet
-Ökad känslomässig instabilitet
-Störd nattsömn
-Förlust av träningsmotivation
-Ökad skadefrekvens
-Ökad infektionsfrekvens
-Minskad styrka

Typ 2
-Låg vilopuls
-Lågt blodsocker
-Flegmatiskt beteende


Överträning kan förebyggas
-genom att reglera träning, sömn, återhämtning och näringsintag.

Tänk även på följande:

-variera intensiteten i träningen
-variera tiden du tränar
-variera innehållet i träningen och undvik monotoni
-planera träningen och följ din träningsplanering
-var uppmärksam på tidiga symptom
-för gärna träningsdagbok där du antecknar vilopuls, hälsotillstånd och betyg på -träningspassen
-undvik snabb träningsökning
-träna inte när du har en infektion i kroppen

När symptom redan uppkommit är det viktigt att behandla i tid och ta symtomen på allvar. Vid träningsvärk är det nödvändigt med vila från aktivitet under 3-5 dagar. När ett helt syndrom av överträning uppkommit är helt träningsuppehåll under längre tid, ibland flera månader, och idrottsläkarkontakt nödvändig. Man bör då inrikta sig på att lokalisera och diagnosticera orsakerna samt upprätta en rehabiliteringsplan, men även i tid sätta in alternativa aktiviteter för att undvika träningsabstinens, som ytterligare kan förvärra läget.




CoffeHouse By George

Nu sitter jag med en kopp tea och en ciabata på CoffeHouse By Goerge. Mitt tåg till Malmö avgår 14.07, så har lite quality time med mig själv. Ska uppdatera mig lite om vad som hänt i världen den senaste veckan. Så himla skönt att tentan är över. Entrepreneurship and Business Planning avbockad. Det kändes helt okej, om inget annat kan man inte klaga över att det var för lite tid. Vi hade totalt fem timmar på oss och jag gick efter tre. Första delen bestod av 15 stycken multiple choise questions, andrra delen var fyra stycken short answer questions och sista delen var 5 essey questions. Kändes som jag, under instuderings perioden, täckte de mesta de tog upp. Sen fanns det såklart någon fråga med mindre fylligt svar än andra. Överlag är jag nöjd med min insats och kan i lugn och ro åka hem till Malmö. Det blir dock ingen Tenta-fest för mig. Känner att jag missar något där, men köper nog hem en flaska mousserat till ikväll för att fira lite över en mysig middag.


Mina tappra underbara vänner.


E & jag, väldigt nöjda med oss själva att allt är överstökat, tills tisdag nästa vecka...


Helgen går alldeles för snabbt!

Igår var min familj uppe hela dagen på besök. Jag fick massor av fina presenter, så som en brödrost från OBH Nordica, en elvisp från Bosch, ugnsfasta glasformar från Anders Petter, sen lite små presenter som skalknivar och deciliter mått. Fick även en stykbräda tillgodo som jag och mamma ska köpa när hon kommer upp och ska bo hos mig om några veckor. Älskar alla indredningssaker för tillfället. Blir helt lyrisk av att gå och titta på allt fint. Ska definiftivt gå runt i stan när jag är i Malmö och se om jag inte ka hitta ännu fler "nödvändiga" saker. Det är lite tråkigt dock att jag inte har alla mina samlar saker här hemma, utan att de mesta står kvar i sina kartonger i vårt förråd. Men vad ska jag egentligen med alla Orrefors-glas här uppe? Nu blir det bara ännu roligare att flytta till en helt egen lägenhet sen. Det är som julafton varje gång jag går igenom alla flyttkartonger med saker, för det finns så många roliga och fina saker som jag nästan glömt bort mellan gångerna.

Nu blir det Kirby här igen, på sista svängen. Blev inte mycket plugg igår, för var helt slut när La Familia åkte hem igen. Plus att matchen mellan Sverige-Danmark fick mig att somna på soffan. Det är därför dags för mig att ta tag i det sista, försöka banka in så mycket information som möjligt. Imorgon gäller det!

Imorgon kväll kommer jag även få träffas S igen. Saknar honom ganska mycket för tillfället, kan vara för att han har börjat med att inte höra av sig så ofta. Hans nya teori är tydligen att han vill att jag ska sakna honom...? Vänta bara, han kommer få smaka på egen medicin.



Eftermiddagsfika

Nu har jag satt mig ner med en hemma bakad kanelbulle och en kopp tea, efter att ha pluggat 2½ timme i skolan, handlat mat, ätit lunch med D och storstädat hela lägenheten inför imorgon. Då kommer nämligen hela min familj hit. Bäst för mig att här är rent och fint. Inte för att jag inte brukar ha det, mina kära vänner klagar nästan alltid på att jag är för huslig, men den här tenta-veckan har inte mkt blivit gjort. Mer eller mindre bara disken som blivit undan plockad. En hel hög med kläder i sovrummet som ska tvättas eller läggas in, en säng att bädda och dammsuga/våttorka alla golv. Sagt och gjort, nu har jag bara högen med kläder kvar. Den tar jag nog senare ikväll när det är säng dags.

Om en stund, efter fikan, ska jag ta fram Kirby igen och fortsätta plugga. Jag och Mr Kirby har en hat-kärleksrelation till varandra. Själva boken är den sämsta jag någonsin har som studiebok, men ämnet är intressant. Jobbigt! Varför då inte bara ha en intressant bok med?


Det är bara Mr Kirby som man kan datea i Velour-Mjukis-Dress

Hoppas ni har en bättre hälg framför er än jag som kommer sitta nersjunken i studier!

Vi hörs senare ikväll.


Spotify

Så himla underbralåt som ofta spelas av R.

Äntligen har jag träffat en vänlig själ som invtitat mig till Spotify. Välkommen till 2009 Anna!

Nu ska jag lyssna på lite mysig musik medans jag borstar mina tänder.
Har precis haft myskväll med R och E, sett filmen The Reader. Annorlunda film, verkligen. Vet inte om jag rekommenderar den eller inte. Allt Oscar-snack om filmen var ganska oförståligt.



8 oktober 2009

... och min mjölk går ut imorgon. Nu sitter jag i en jätte jobbig situation, för jag ska åka hem till Malmö på måndag och kan därför inte köpa på mig massor av mat. Efter en vecka ensam i kylen kommer den ändå ta ha blivit möglig tills jag kommer hem igen. Men, min familj kommer hit på lördag och då ska jag bjuda dem på middag, så därför måste jag gå och handla saker. Vad ska jag laga för att slippa få en massa färskvarar kvar i kylen? Varma Koppen?

Nu sitter jag ganska utvilad och dricker tea framför TVn, ska starx göra mig iordning och gå till skolan. Har min sista sak nu innan tentan, en muntlign presentation av ett business concept. Läraren kommer inte bedömma själva framförandet utan manuset i sig.

Ikväll ska jag gå på F&S som avsluta kvällen med ett långt bastu mys. Känner att jag är värld det nu efter den här jobbiga veckan.




God Natt !

Nu är vi ÄÄÄÄÄNTLIGEN klara! What An Amazing Feeling! Både HostCompany, NewVenture och DragonsDen. Jag nästan får glädje tårar.
Nu ska jag hem till min säng, bädda ner mig och försöka behålla ruset till imorgon bitti, då tentan knackar på dörren inför måndag.
Sen på tisdag mina vänner, då kommer ni alla bli telefonterrade av mig. Vill veta allt som hänt i era stackars liv under den tiden jag varit inlåst i skolan.
Sussa sött! <3

Vad på schemat idag?! Att skriva rapport...

Nu sitter vi hemma hos J, han ligger och tar en powernap, R är på möte med sin chef och kvar i köket är E och jag.

Så här kul har vi just nu...!






Dags för mig att återgå till min conclusion om vårt Volvo projek. Snart ska jag ta mitt pick och pack för att cykla till jobb. Ingen vila, ingen ro!


Sitter...

... fortfarande i skolan och klockan är nu 00.01.


Mina ögon dör av trötthet. Hoppas ni sover gott i era mjuka sängar med fluffiga dumtäcke!


Fortfarande i skolan och väntar på MaxHamburgare

Jag sitter nu i ett gruppgrum och skriver på en conclusion till vårt projekt. Är näst intill helt klar, vill bara komma iväg nu så jag kan möta upp J och fortsätta på ett annat projekt, DragonsDen. Tänk på måndag, vilken underbar känsla! E och V är just nu påväg till MaxHamburgare för att köpa hit mat. Gillar att skriva rapporter med den här gruppen, för prio ett är alltid mat. Väntar på en rykande kopp kaffe som kommer alldeles strax.

Hittade lite roliga bilder på E's dator som jag tänkte muntra upp er vardag med.
Trevlig kväll!




Små hjärtan i bilen till Volvo Braås för ett tag sen


Vem bor här med den fina "Home Sweet Home" dörrmattan om inte jag!


Sitter i skolan, som vanligt...

Idag har jag irrat runt som en galning! Började dagen med lektioner, tog med redan imorse kvällsmat och träningskläder. Tog bussen till ELMIA efter lektionerna för att möte upp pappa på lunch. Visade runt honom på min skola, efter det begav jag mig en mycket snabbis till F&S. 40min på löpbandet, betydligt bättre än inget alls. Nu sitter jag med en banan och tacos-pastagratäng i en matlåda och äter middagen. Ska precis sätta mig och börja läsa lite inför tentan, igen, på måndag. Om lite mer än en timme ska vi ha gruppmöte igen och skriva klart vår New Venture Raport.

Imorgon blir det så exotiskt som att då blir det gruppmöte från klockan 12 med mitt Host Company och för ovanlighetensskull skriva på en rapport.

Suck!

Förlåt läsare om mitt tråkiga vardag för tillfället. Det blir ändring på det efter söndag.


Fullrulle

Här finns det inte en lugn stund för sig själv. Idag har jag varit i skolan sedan halv nio till tre, rusade hem för att laga "middag", bokstavligen sprang till bussen. När jag precis kom fram kom bussen och jag i all hast hoppar på, sen 15min senare inser jag att jag sitter på fel buss. Hamnar på A6-köpcentret istället för på Rosenlundsbadet, beställer en taxi för jag hade 17min på mig att ta mig till badet. Betalar 105kr för en taxi och 40kr totalt för bussen, vilket blir att jag gick back idag när jag jobbade.

Snabbduschade och tog mig tillbaka till skolan vid niotiden, kom precis hem och har en rykande kopptea framför mig just nu. Ska lägga mig i sängen och försöka komma ner i varv med en roman. Just nu är jag super speedad, för fick i milite mjölkchocklad i skolan innan vi gick hem. Jag och sötsaker på kvällen är ingen bra kombination, jag blir för pigg av det.

Oroar mig redan inför morgondagen. Pappa ska tydligen till Jönköping imorgon, så ska klämma in en lunch med honom på min favorit restaurang.

Den här veckan kommer bli snarlik min dag idag, inte konstigt att jag längtar tills klockan 14.00 nästa måndag, då mitt tåg till Malmö går hem. Ska vara hemma en vecka med familjen och älsklingen, bara längtar efter lugn och ro.

Snart, snart snart är alla inlämningar över och tentor skrivna. Ni där ute som tycker att studenter glassar, släng er i väggen!



Laddar upp en bild på mig och sis från i somars, som får mig på lite bättre humör.

Sov Gott.


KanelbullensDag

Idag är det kanelbullensdag. Det firade jag och J med att baka över 50 kanelbullar och åt så vi fick ont i magen. Det värsta var att vi åt så mycket deg att det började jäsa i magen på oss. Efter allt bakande började vi med vårt skolarbete. Nu sitter vi trötta från gårdagen, med ont i magen och nästan klara med alla arbeten. Det här går lysnade!

Imorgon ska vi tävla mot två andra tjejer i klassen om de snyggaste och godaste kanelbullarna. Jag tror det blir mycket svårt att slå vårt mästerverk.

Dags för mig att stänga ner allt för idag och kila i säng. Mina ögon behöver nästan hållas uppe med tändstickor. Imorgon börjar allvaret igen.






God natt!


XmasParty, Hosted by Milkshakes

Igårkväll var det XmasParty på CentrumBar hosted by Milkshakes.

En väldigt lyckad kväll med massor av skratt och dans. Vill tacka alla som deltog och gjorde kvällen möjlig.

Mingelbilder,

E & Jag som dörrvakter




Human Bicycle



Merry Xmas!


Lördag.

Frukost, tvätt och en varm dusch. Nu är jag redo för att visa mina små prinsessor Jönköping. E kommer förbi om en stund för att hämta föer biljetter till Xmas-Partyt ikväll. Kommer bli fullt drag, ser fram emot det.

Nu ska vi upp en sväng i stan, sedan vidare till A6. Ska se om jag kan hitta några juliga strumpisar inför ikväll. Annars kommer tomtemor fram, har ju fått min uppdaterade namn från Husmor till Tomtemor av E.

Sitter i min stora, grovstickade polotröja som jag hämtade ut på posten igår som mamma skickat upp till mig. Rena himmelriket med en del höstkläder på plats. Slipper gå runt i tunna koftor och tygskor. Igår morse när jag åt frukost var det -0.5 grader utanför mitt fönster och jag tog på mig tygskor. Nu är det Ugg's som gäller för resten av vintern.



Mätt som en plätt!

Nu sitter jag i soffan och äter chocklad fondue med S och Sis. Är mätt som en plätt, först åt vi min goda kyckling- och spenatlasange och efter det massor av färsk frukt doppad i mörk chocklad. Imorgon är det fullt schema, ska en sväng på torget och stan med S. Sis kommer med på lunch efter hon tvättat allt. Tvättid mellan 9-13, suck...!

Idag har vi haft genrep för imorgon, och alla ni där ute som köpt biljetter, ni kommer absolut inte bli besvikna. e messade innan om att hennes biljetter var slut, så ni som inte köpt än borde göra det snart innan mina med tar slut!

Sitter och tittar på Idol med S nu, medans sis gått och lagt sig. Det förstår jag att hon ville efter ytterligare en vecka i lumpen.

Om ni inte redan sett det har det designats om här i bloggen. Hoppas ni är lika nöjda som jag. Det är Nathalie som hjälpt mig med detta konststycke. All kärlek till henne! Följ även ni hennes blogg som nybliven mamma till prinsessan Ariella. Läs om deras vardag, kärleken mellan Nathalie och Robert, och sedan alla äventyr som väntar.

Nu ska jag mingla vidare i soffan med S och ett glas vin.

Sov gott.


Glad av min bakgrundsbild

Jag blir så glad varje gång jag sätter på datorn nuförtiden, eftersom jag bytt bakgrundsbild. Jag har valt en bild på min underbara pojkvän och varje gång jag ser skrivbordet påminns jag om hur fin han är. Ibland känner jag mig så lyckligt lottad! Nu träffas vi inte allt för ofta, men om elva dagar ska jag ner till Malmö igen och då ska vi träffas en hel vecka. Det är verkligen skönt med tid för sig själv ibland, och jag tror att vårt förhållande uppskattas mer när vi ses eftersom vi inte umgås alltid. Det blir lätt en vana att ha varandra där alltid om man ses dagligen och då uppskattas inte de verkliga studerna som är de mest betydelsefulla.

Jag tycker om att stå på egna ben och inte vara beroende av någon annan. Den egenskapen har jag sett hos många tjejer, tror bara det är något vrängt ideal av en tjej att hon inte klarar sig själv utan måste alltid ha någon vid sin sida. Men vi tjejer är inte så pjåskiga som de flesta män tror, och glöm inte att ensam är stark!



Bild från när vi var på Bali Juli 2008.


TradeShow

Idag har jag och mina event-vänner stått i vår monter hela dagen och promotat biljetter till vårt event på lördag. Event företaget Milkshakes presenterar Xmas party at Centrum.







RSS 2.0