Morgon shopping

Klickade precis hem den här söta sommarklänningen från Nelly

Elsa Dress SEK 349, Jeane Blush - NELLY.COM
349 kr


Hotell Persson i Jönköping...

Idag stod halva min nya müsli på min hotellfrukost menyn...! Varför köpa eget när man bara kan äta min mat, ta min favorit mugg och dricka mitt tea ur? Gaaaaaaaaah, jag är minst lika arg idag! Jag bjuder gärna, men FRÅGA först! Har inte era föräldrar lärt er när ni var små att man tar inte utan att fråga?!

Jag hoppas iallafall att ni fortsätter med det!


Kul att börja fredagen förbannad..!

Här har man en ledig dag och går upp tidigit för att hinna med så mycket som möjligt och vad händer då?! Jo jag hinner knappt in i köket innan ilskan bubblar upp i mig. Det jag upptäcker först är att de som sov här i tre dagar har druckit massor av mitt favorit tea, ätit upp min chocklad som låg gömd längst bak i skafferiet, snokat runt bland alla mina saker OCH förstört mina hela nya underlägg i köket. Köpte verkligen dem i lördags och nu är det fett fläckar på tre av dem.
Det var ytterst längesen jag var riktigt arg, men den här dagen har absolut inte börjat bra!

Nu ska jag dricka upp mitt tea och bege mig till skolan för att plugga lite. I eftermiddag är det step-up träning och fika med S.



Tänk smal, tänk chili

Kvinnor älskar den och forskarna höjer den till skyarna. Varför?
Jo, chilifrukten minskar din aptit och sätter fart på förbränningen genom att öka ämnesomsättningen, så att du lättare kan hålla den slanka linjen.
Samtidigt framhäver chilifrukten smaken hos fettfattiga rätter, så att det faktiskt blir godare att äta hälsosamt. Ta din nya viktminskningsvän i handen och prova några läckra chilirecept.


SUNDA FAKTA

  • Chilifrukten är sprängfylld med hälsosamma saker, bland annat C-vitamin, betakaroten, antioxidanter och flavonoider som stärker immunförsvaret och skyddar dig mot cancer och inflammationer i kroppen.
  • Studier visar att chili sänker blodtrycket genom att utvidga kärlen och göra dem mer lättframkomliga.
  • Chili skyddar din magsäck mot frätande ämnen som alkohol och mediciner, eftersom den starka frukten stimulerar magen att utsöndra slem som lägger sig som en hinna runt de skadliga ämnena.
  • Chili smakar starkt eftersom det innehåller ämnet kapsaicin, som stimulerar de nerver i huden och på tungan som normalt reagerar på värme och smärta.
  • Merparten av kapsaicin finns inte i kornen, som många tror, utan i fröfästet precis under stjälken.
  • Chili tillför faktiskt inte någon egentlig smak till din mat - den gör den bara starkare. Därför är den idealisk för att framhäva de övriga ingrediensernas smak och lyfta den totala smakupplevelsen.
  • Blir en chilirätt för stark, neutraliserar du den effektivast med mjölk, yoghurt eller alkohol. Vatten är ingen effektiv törstsläckare.



  • Borta bra men hemma bäst!

    Äntligen är jag tillbaka i min lägenhet. Så himla skönt att lulla runt i min siden kimono och nattlinne redan klockan åtta och jag har ingen som ser mig. Ibland är ensamhet bäst!

    Igår var vi på Nyårs Revyn Vätter Kyssar. Hur kul som helst att göra något tillsammans med alla förutom att gå på föreläsningar. Vi började kvällen på Twinz med en riktigt god middag och mötte sedan upp några fler inför Revyn. Där väntade 3 timmars av skratt på oss.


    Middag på Twinz E, S, S & C




    Onsdag

    Då är äntligen mobilen tillbaka i min ficka. Oturligtvis glömde jag den på soffbordet när jag var hemma om för att hämta kläder och maten i kylen, för jag är nämligen utslängd från min lägenhet de kommande dagarna. Tydligen har tanten som äger lägenheten blivit jätte sjukt och hennes barn med barnbarn sover här. Tur för mig att jag kunder inackuldera mig hos L!

    Ikväll blir det Revy på teatern i Jönköping. En proffisionell dansare i min klass kommer att delta, så det blir först middag ute med tjejerna och sedan underhållning.

    För tillfället sitter jag och äter min någorlunda tråkiga lunch, tomatsoppa med pasta skruvar och en grov bulle. Det är nackdelen med att bo själv. Man måste alltid äta upp den maten man köper. Bättre att bo med S♥ för han är som en dammsugare. Hinner knappt lägga in det i kylen innan all mat hamnat i hans kyl på jobb... Oturligtvis äter hans inte chocklad, så den sitter på mina höfter istället.

    Dags att sätta mig ner och plugga lite.


    Underbar känsla att börja dagen med ett träningspass

    Det körs stenhårt här nu inför beachen 2010. Målen är lagda men absolut inte orealistiska det minsta. Om jag ger 100% är jag nog framme redan i slutet av februari, men varför stressa? Sommaren börjar inte förräns i juli!

    Mitt nya frukost tips till er som har tröttnat på havregrynsgröt är;
    - En halv deciliter havregryn, som görs till gröt i micron
    - Blanda sedan i en halv deciliter müsli i den färdiga gröten
    - Avsluta med att hacka i någon frukt du gillar (Själv brukar jag blanda i blåbär heller hallon)
    - Slå sedan på ca en deciliter mjölk
    Det är lågt kaloriintag, men mycket fibrer och en lång mättande känsla!


    För tillfället är det förmånga av mina närmaste kompisar som är gravida och det är mycket snack om just bebisar, vilket har gett mig en mer eller mindre kick-flipp i huvudet. Vaknade tidigt imorse av att jag låg på rygg och höll mig över magen och drömde om H&M's nya mamma kollektion. Helt knäppt vad det smittar av sig. Jag har alltid tyckt det låter töntigt när man hör att mannen i förhållandet blir smittad av kvinnans graviditet. Nu kan jag dock inte hålla med mina egna åsikter längre! Nä, någon bebis blir det inte här på ett tag. Först studierna, efter det karriären och sen kommer bebisar och mamma ledighet. Det är lite jobbigt dock att vara så karriärs inriktad som jag är, för tiden bara springer iväg. Vem vill inte ha en MILF-mamma?!


    Så här snygg ska jag också vara när jag väntar barn. Älskar alla dem som framhäver sin mage så, verkligen vackert!
    Bild; H&M.com/se





    Spinning

    Nu är det dags för spinning. Härlig start på morgonen.

    Uppdaterar när jag kommer hem, för jag hade den mest underliga drömmen i natt. Vilket resulterade till att jag låg vaken från 04.50 tills jag gick upp vid åtta...



    En helt vanlig måndag

    Nu har jag varit och lämnat C vid bussen. Stackarn ska få sitta i nästan tre timmar och vänta i Göteborg på sin buss till Oslo.

    Hela eftermiddagen ska ägnas åt studier. Det blir att läsa MacroEconomics inför lektionen imorgon och Financial Planning. Lika bra att börja i tid, så kanske jag slipper hetspluggandet precis innan tentorna.

    Ikväll är det jobb och efter blir det spinning på F&S. Hoppas att mitt knä håller, ska smörja in lite extra Zone innan det börjar.

    Nu väntar Macro-boken...


    It's complicated

    Ikväll blir det bio, vi ska nämligen se It's Complicated med Meryl Streep, Steve Martin och Alec Baldwin. Enligt resensioner har den fått väldigt bra kritik, så det blir en lovande kväll.


    It's complicated

    "Jane är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake. Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse – en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan.

    Fångad mitt i den pånyttfödda romansen är Adam, en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök. Även Adam läker såren från en skilsmässa men faller snart för Jane. Han inser dock snart att han blivit en del av en inveckladkärlekstriangel.

    Bör Jane och Jake försöka gå vidare med sina liv eller kan det vara så att kärleken är ljuvligare vid andra försöket? Det är.. komplicerat."


    Karlssons salonger

    Efter en mysig middag och förfest hos L slutade kvällen igår på Karlssons Salonger. En riktigt rolig kväll! Den sköna känslan idag är att man är så mycket piggare dagen efter i Jönköping, för ställena här stänger redan klockan två. I Malmö öppnar inte ens nattklubbarna före tolv... Lite ovant med bra.

    Idag står inte så mycket på schemat. En lång prommenad och en runda på A6 skulle jag gissa.

    Dags för mig att laga frukost!

    Mingelbilder;

    Glitter och glamour blev det till klänning igår


    S & C


    R, A & C




    Fint besök från Norge

    Lördag! Älskar känslan av lördagar. Precis kommit hem från jobb och gymmet. Väntar på att C ska bli klar i duschen. Har nämligen fint besök från Oslo den här helgen. Vem blir inte glad av att höra norska?! Det är nog världens med gulligaste språk.

    Nu ska jag njuta av lite norska och en kopp tea.




    Fint besök från Norge

    Lördag! Älskar känslan av lördagar. Precis kommit hem från jobb och gymmet. Väntar på att C ska bli klar i duschen. Har nämligen fint besök från Oslo den här helgen. Vem blir inte glad av att höra norska?! Det är nog världens med gulligaste språk.

    Nu ska jag njuta av lite norska och en kopp tea.




    Made my day

    Dagen började så bra! De ringde från Boomerang och sa att de fått in min blå/vit randiga skjorta, så jag kilade dit och köpte den innan jag gick till skolan. Suckade lite över vår tenta genomgång av Basic Financial Accounting, och erkände för mig själv att jag slarvar alldeles för mycket.

    Väl hemma hade jag fått två avier om paket att hämta ut på posten. Lyckan blev total! Ett var min plånbok från mamma och det andra var från söta Kimberly i Australien.


    Vem blir inte som ett barn på julafton med två vadderade paket på bordet?!


    Kunde absolut inte hålla mig med att öppna, och inuti låg ett silvirgt paket!


    I paketet låg en siden kimono och söta ballerina morgontofflor! Kommer garanterat att inviga det redan ikväll...

    Nu är det hög tid för mig att hoppa i skorna. Jag ska en sväng till IKEA och sedan äta lunch med S.




    Inte klokt vad man kan hinna med mycket under en dag...

    05.55 ringde min väckarklocka imorse, jag skulle nämligen iväg på morgon-spinning med J som började 06.45. Gissa om mina ögon var trötta när klockan ringde! Efter ett 50min morgonpass, en varm dusch och bastu avslutade vi morgonen med F&S ekologiska frukost. En helt underbar start på dagen. På vägen hem gick jag inom Ica för att handla lite mat och när jag stod i köket och packade upp varorna insåg jag att klockan bara var 09.00. Tänka sig, jag hade hela dagen framför mig!

    Förmiddagen spenderades med att S gjorde slingor på mig, men ett väldigt lyckat resultat. Tror inte att folk i min omgivning ser en stor förändring på färgen, men den har fräschats upp en hel del. Efter mina hår-insidenter i höstas är mitt hår på rätt köl igen. Vaken gul eller grönt...! Dagen fortsatte med tvättid. Det blev inte mer än sex maskiner tvätt. Där med är vårkollektionen på plats med nya härligt gröna handdukar, fräscha gardiner i köket, nya blommor och lite annat smått och gott.

    Halv fem var det dags för mig att gå till skolan, för en tre timmars lång föreläsning i MacroEconomics. Kvällen avslutades sedan med en god middag hemms hos mig tillsammans med C och strykning. Nu är det äntligen hög tid för mig att hoppa i säng. Mina ögon faller snart ihop av sig själv.

    God natt!


    Tillbaka i jönköping

    Nu är jag tillbaka i Jönköping igen, vilket kommer resultera till mycket fler uppdateringar här. Kom upp igår middags, för jag skulle jobba på kvällen. Sen kom S hem till mig och middagen stod serverad när jag kom innan för dörren. Vilken lyx!

    Idag har jag haft mina två första lektioner i skolan, för min andra termin på Jönköping International Business School. Tänka sig, redan termin två! Vart tar tiden vägen? Det var hur kul som helst att träffa alla i skolan igen. Hade inte alls räknat med den glädjen av att se alla tillbaka efter jullovet, men det blev som ett lyckorus genom hela kroppen.

    Nu ska jag packa väskan för att gå iväg till F&S och träna, ikväll blir det tjejmiddag med L&L som alltid är lika mysigt.



    Tjugonda-knut åker julen ut

    Nu är tomten på vinden tillsammans med mina fina rea-fynd. Svarta och silvirga julgranskulor på halva priset, verkligen ett kap till granen nästa år!

    Köpte med mig rödtulpaner och en ny fin vas hem, för att sprida lite vårkänsla. Tyckte jag lyckades väldigt bra!

    Myskväll igår med C. Borde kalla mig själv mästerkocken, överträffade mina kockkunskaper igår med tortenlini med kantarell/cognac och kyckling sås.

    Nu sitter jag och klyddar med massor av skolpapper. Orkar inte med att allt alltid ska vara så komplicerat!


    Besök från Kristianstad

    I helgen var L&L nere på besök. Hur kul som helst! Det blev bestämt lite på ett bananskal, men verkligen värt det! Kommer definitivt komma upp på besök, men först är den Jönköping nästa med alla mysiga middagar.

    Det bästa av allt, INGEN omtenta i Micro Economics!

    Nu ska jag iväg till Thysells för att köpa möbler med mamma och pappa. Ska även upp i stan för att hämta ut biljetterna till S♥ och mig, för Snabba Cash nästa helg.


    Snabbt eller långsamt?!

    Jag och S♥ har i februari varit tillsammans i 2½år, verkligen jätte lång tid. Men vad har egentligen hänt under dessa år? Mer eller mindre inte alls mycket, mer än att jag flyttat världen runt. Fast ett så bra förhållande som vi har nu har vi nog aldrig haft. Det är verkligen en underbar känsla att vakna upp varje morgon bredvid den man älskar mest och bara känna att det här känns rätt. Bortsett från imorse när jag vaknar av att S♥ trycker på min nästa med sitt pekfinger, fast vi började dagen med ett skratt!

    Ser man istället på andra förhållande som knappt varat lika länge som vårt, är det lägenheter, hundar, hus, barn, bilar och hela fadderittan. Sen ska man aldrig stressa heller, det är kanske det som gjort att vi är här där vi är idag. Fast den senaste tiden har det varit en massa tjejsnack mellan mig och S om guld och diamanter, barn och bröllop. Senast herromdagen, på vår tjejkväll, när vi satt en hel kväll och bara klickade runt på olika webbsidor med vigselringar och brudklänningar. Vi ska helt klart ha vars ett prinsessbröllop precis som i sagorna.

    Efter ett par timmar hade iallafall jag bestämt mig vilka vigselringar jag kan tänka mig.

    Min favorit var den här från Tiffany Co;

    Stilren med en stor diamant i mitten. Påminner lite om prinsessan Madeleines ring. Är den inte underbar?

    Den som är nästan lika fin är en annan också från Tiffany Co;

    Inte lika kassisk med fortfarande stilren.

    Vi får väl se. Det lär dörja många år innan jag får bekymmer med vilken ring jag ska bära. Men drömma går ju, ellerhur!


    Lördag

    Nu har det varit lördag och söndag tusen dagar i rad känns det som! Jag behöver vardagarna tillbaka för att kunna komma in i rutinerna igen. Har dock fortfarande ont i mitt knä så undrar när jag kan börja träna igen? Ska testa spinning, tror det sliter minst på mina knän...

    Idag var S♥ och jag en snabb vända uppe i stan för att för fjärde gången på ett halv år fixa en ny mobil till honom. Han hade turen idag att Telenors julerbjudande fortfarande gällde, så han fick två telefoner på köpet av en. Eller ja... den han fick på köpet ser ut som en leksakstelefon i plast, men det lär inte dröja många veckor innan han måste använda den ändå. Sen blev det lunch på PizzaHut. Nu blir detv andra bullar, jag måste sluta äta all denna skräpmat! Verkligen värdelöst att åka hem och bo med S♥. Så mycket McDonald's, pizza och kebab som jag ätit nu sedan jul, har jag inte fått i mig på mer än ett halv år. Tillbaka på strika linjer nu, snart sommaren 2010!!

    Imorgon bär det av till älskade Stockholm. En implusresa utan dess like, men ibland är impulserna de bästa! Ska upp och se på J's nya lägenhet och tydligen hennes nya chihuahua med. Jag kommer totalt smälta när jag ser den. Jag har redan fått stränga förhållningsorder av S♥ det absolut INTE kommer bli någon hund i vår nya lägenhet. Det är ju trots allt ett tag tills jag flyttar hem och tills vi köpt lägenhet, så jag kanske har turen att han ändrar sig. Tänk allt en liten Zorro mysandes i soffan!

    Sitter och väntar på att S♥'s tvätt ska bli klar någon gång. Tydligen är hans tvättmaffia fortfrande igång, så nu sitter jag här hemma på en stol med minst 3 timmars tvättande framför mig. Funderar på att strunta i det och låta honom gå med rumpan bar ett par dagar!




    1 januari 2010


    Gott Nytt År från oss!


    RSS 2.0