New York baby, new york

Nu är det hur stressigt som helst. Försöker verkligen tänka igenom vad jag ska packa med mig. Vill absolut inte ta med för mycket för min tanke är ju att shoppa som en galning...!

Var hos frisören igår och slog på stort, både klippning och slingor. Så nu kan jag med säkerhet posera på alla bilder i NYC utan ångest för frizziga toppar. Vad tyker ni? Är faktiskt ganska nöjd själv.


Invigning av min nya tunika.

Dags att stänga väskan och bege mig till skolan.


Två dagar kvar

Håller just nu på att packa. Bara två dagar kvar tills jag och S♥ åker till New York. Imorgon klockan två tar jag tåget mot Malmö och resan kommer runt knuten.

Fattar ni, två dagar tills jag är i New York?! Livet är så underbart!



Nu ska jag packa lite till och sen ska jag till gymmet.


Ät dig i toppform och din kropp kan lättare motstå sjukdomar

Utan föda och dryck fungerar inte ditt försvar. Men det är inte oviktigt vad du fyller kroppen med. Variation och mycket grönsaker är rätt strategi för att göra kroppens soldater stridsberedda mot sjukdomar.

Immunförsvaret ska reagera blixtsnabbt när fienden anfaller och antalet av vissa immunceller ska öka explosionsartat när virus eller bakterier hotar din hälsa. Och för att detta ska fungera behövs ordentligt råmaterial. Detta får du särskilt från kosten i form av näringsämnen, och därför bör du sända en tacksamhetens tanke till ditt immunförsvar varje gång du äter. Det är långt ifrån likgiltigt vad du stoppar i dig. Du bör äta varierat så att immunförsvaret och kroppen i övrigt är på alerten och i balans. Oavsett hur nyttiga enskilda födoämnen är, så uppstår det brister om man äter för ensidigt. Hela spektrat måste med: kött, fisk, mejeriprodukter, frukt, grönsaker och grova spannmålsprodukter.

Antioxidanter: Din bästa skyddsutrustning

  • Flavonoider: äpplen, lök, te (framförallt grönt) och rödvin
  • Betakaroten: morötter, spenat, persilja, tomater och broccoli
  • E-vitamin: solrosfrön, bönor (t ex kidney), nötter, sparris, spenat, broccoli, vegetabilisk olja, havregryn och fullkornsbröd
  • C-vitamin: broccoli, rosenkål, blomkål, paprika (framförallt röd) apelsinjuice, apelsin, kiwi och jordgubbar

En del ämnen står i en klass för sig eftersom de är speciellt viktiga för immunförsvar och hälsa. Det gäller särskilt antioxidanter som bl a är viktiga i kampen för att förebygga de värsta sjukdomarna - cancer samt hjärt- och kärlsjukdomar.

Men de är inte i sig själva vägen till hälsa. De kämpar tillsammans, är beroende av och förstärker varandra. De bästa källorna till antioxidanter - frukt och grönt - innehåller också hundratals andra ämnen som i ett fantastiskt samspel arbetar för att förebygga cancer och hjärtsjukdomar. Men det går inte att få in alla dessa ämnen i en tablett och därför är i stort sett alla experter eniga: Vill du ha en hög sjukdomsförebyggande effekt så plocka från grönsaksdisken i stället för från pillerhyllan. När det gäller antioxidanten betakaroten har en undersökning visat att den i form av tillskott inte alls har lika stor cancerförebyggande effekt som i naturlig form. Tvärtom fick de rökare i undersökningen som tog tillskott av betakaroten en förhöjd risk för cancer. Forskarna drog slutsaten att dessa led brist på de övriga nyttiga ämnena som finns i en varierad kost.

Om din kost är ensidig, direkt osund eller om du av andra skäl hamnat i bakvatten när det gäller kosten kan du ha nytta av tillskott. Det bästa är i så fall en kombination av vitamin- och mineraltillskott som håller rätt proportioner. Detsamma gäller för vegetarianer som lätt får för lite av vissa vitaminer och mineraler.

Fett förstör kommandocentralen

Antioxidanterna är kända som några av de bästa ämnena för att stärka immunförsvaret och motverka sjukdom. Dessutom skyddar de mot angrepp från tidens tand.

De medverkar nämligen till att förhindra den förslitning av kroppens celler och vävnader som sker på grund av syrets inverkan på de olika kemiska föreningarna i kroppen (oxidation). Vid oxidation uppstår fria radikaler som är en slags vingklippta molekyler, vilka har fråntagits en elektron. I en desperat kamp försöker dessa stjäla tillbaka den förlorade elektronen från grannmolekylerna och så är "syrekriget" i full gång.

Men då kommer antioxidanten som räddaren i nöden och erbjuder den förlorade elektronen så att nedbrytningen kan stoppas. Vilket är tur eftersom de fria radikalerna orsakar stor skada i kroppen. De producerar ärrvävnad och om de uppträder på huden ger de upphov till rynkor. De är också kända för att flyta omkring i blodet och påverka kolesterolet och på sikt leda till åderförkalkning (som i sin tur kan orsaka blodpropp). De belastar och försvagar immunsystemet, och de kan förändra cellernas DNA och orsaka cancer.

Oxidanterna, som sätter igång hela denna nedbrytningsprocess, uppstår naturligt i kroppen när cellerna använder syre i sitt arbete. De flesta av dem kommer dock utifrån i form av luftföroreningar, cigarettrök, fett och kolesterol, UVB-strålar från solen, alkohol och olika mediciner.

För mycket mättat fett ökar inte bara risken för åderförkalkning och blodproppar. Det ger också upphov till spärrar i kommunikationslinjerna i ditt immunförsvar med följd att du blir mer utsatt för exempelvis infektioner. Immuncellernas membran blir nämligen också fetare och trögare så att "spejarna" utanpå cellen som håller utkik efter fiender får svårare att komma igenom med information till "kommandocentralen" i cellkärnan. Försvaret blir förslöat och får svårare att reagera mot fiender som det borde.


Min mobil har fått fnatt

Jag tänkte att jag skulle få sova lite extra med tanke på helgens förlust av sömn, så ställde min klocka på 07.45. Den ringer och jag går upp i köket för att göra lite frukost och inser att klockan är 09.30. Rusar in på mitt rum och tar en extra titt på mobilen och den ringde enligt sig 07.45 medans klockan stod på 09.30. Den här kan man inte lita på i framtiden.

Ska hoppa i träningskläderna och springa min runda runt Munksjön. I eftermiddag blir det plugg och att jobba, ingen skola för mig idag alltså. Måste dock läsa en massa nu innan vi åker till NewYork. Vill kunna njuta av min tid där och inte känna stress inför tentor.



Godnatt

Nu är det dags för mig att hoppa i säng. Är ganska trött efter helgens bravader. Har spånat lite på nya Bättre Form -inlägg. Ett kommer dyka upp här i bloggen imorgon, så håll utkik.

God Natt kära läsare!


sommarsol

Nu känns det tomt och ensamt här, S♥ har nämligen precis åkt hem. Vi har suttit ett bra tag på Waynes och fikat i solen, precis vid bordet intill oss sitter en hel drös med HV71 spelare och såg mer än nöjda ut efter ett SM-guld igår. Det har ni väl inte missat?!

Nu ska jag sätta mig med min bok på balkongen och sola lite innan det är dags för mig att springa en runda.

Bara fyra dagar kvar till New York!


I solen på Waynes


Fick en present av min älskling. Han är världens bästa♥


Prinsesskalas

Igår var det livat...






















Äntligen fredag!

Idag är ingen vanlig idag... Idag kommer S♥ till Jönköping.

Igår var L&L och jag på Café Johan och åt brunch. De måste ha stans bästa, 59kr och med små hembakade bullar och hembakat börd.

På schemat idag står först en lektion i Int. Macro and Finance, 9-12. Sen ska jag och C gå ut och äta lunch, jag röstar helt klart på AnnaGretas eller Lingon, men fick höras rykten igår om att hon ville äta sushi. Vi får se helt enkelt.
I övrigt ska jag försöka få någon snäll människa att åka med mig till ICA Maxi, skulle helt enkelt behöva göra en storhandling inför helgen till S♥ och kommande vecka.


L&L står i vårsolen utanför skolan


Lunch med C på Karlssons Salonger



Efter regn kommer sol

Godmorgon!

Efter min destruktiva dag igår vaknade jag pigg och jätte glad när klockan ringde 06.00 imorse. Solen sken och jag tog på mig träningskläderna och joggade bort till F&S för ett 45min intensivpass i spinning och avslutade sedan med att jogga hem igen. Nu sitter jag med en välsmakande frukost och ska strax bege mig till skolan.

Imorgon kommer S♥


Yoghurt med müsli och tea


En sån där dag...

... som jag absolut inte gillar. Känner mig svullen i hela kroppen, vaknade med ont i halsen och är bara allmänt på dåligt humör. Känner inte för att gå till skolan och göra ett MathQuiz till International Macroeconomics and Finance och känner definitivt inte för att sitta på en fyra timmars lång Marketing Management lecture.

Och inte nog med det, vädret är grått och kallt. Så den där sommaren jag längtar efter känns väldigt långt bort just nu. Är egentligen inbokad på SkivstångKondition ikväll 17.15, funderar på att avboka det och springa istället.

Gah, jag ska sluta klaga!

Ha en bra dag.


?!

Har ni också en pojkvän som älskar fotboll mer än er? Kul att han mer eller mindre inte hört av sig på tre dagar för att det är viktigare för honom att se fotboll.

Jag blir så förbannad!


Vårsol

Solen nu är verkligen värmande. Älskar våren när de friska dofterna från allt grönt börjar komma. Var ute på en timmes powerwalk med L&L imorse, tur att jag blev övertalad. Var egentligen mer sugen på att ligga i sängen ett tag till och sega.

Ska strax bege mig till skolan för att ha gruppmöte med R&E och börja på vårt projektarbete i Marketing Management kursen. Hördes på R igår att det blir ett knepigt uppdrag.

Måste slå ett slag för att HV71 vann mot Djurgården igår. Jag och C satt och försökte koncentrera oss på Thank you for Smoking-filmen medans vi hade tvn på med HV71-Djurgården i bakgrunden.

Bara tre dagar kvar tills S♥ kommer hit...


Bild från NextStep Banketten 8 april 2010


Mys för hela slanten

Igårkväll, efter slingande av mitt hår, gick jag och L och köpte sushi på mitt favorit sushiställe här i Jönköping. Tillsammans med ett ekologiskt gott vin och misosoppa satt vi sedan hela kvällen och bara pratade. Om jag tänker efter kommer jag inte ens ihåg vad vi pratade om, men det är ju det som är så härligt mellan två tjejer. Man kan prata i timmar utan att ens prata om något speciellt.

I morse tog vi oss en powerwalk runt Munksjön och köpte sedan med oss nybakade bullar hem till frukost. Eftersom Jönköping är världens lataste stad fick vi gå runt i hela centrum för att hitta en affär som var öppen innan klockan tio en söndag.

Nu sitter jag här i mitt nystädade rum och har lite ångest över att jag egentligen skulle ha börjat plugga för en och en halv timme sedan. Medans S♥ är på ett års kalas och äter tårta. Han har köpt världens sötaste mini converse i present. Dags att öppna böckerna antar jag....


Utomordentligt snygg i en plastmössa


En middag vi var väl förtjänta efter en hel dags shopping på A6


Söndagsfrukost med färska bullar, ägg, grapefrukt och brieost, inte var dag



Hemmafärgning på gång



Uppdatering kommer senare ikväll...


En överraskning

Jag hade ingen aning om hur snabbt internet jag hade här, men laddade ner hela säsong 3 på Gossip Girl igår på 20min. Galet! Nu ska jag bege mig till gymmet. Så himla fint väder att jag egentligen är sugen på att ta min 7km runda runt Munksjön, men det får vänta tills imorgon. Idag blir det F&S!

I eftermiddag blir det att plugga International Macroeconomics and Finance. Till helgen blir det långledigt med L. En runda på A6 och IKEA sedan Sushikväll. Längtar redan efter semester igen!


Var lyckan kort?

Först spred sig lyckan inom mig, jag fick tillgodoräkna mig alla kurser från Murdoch University, Perth och insåg att jag är klart till sommaren 2011. SEN insåg jag att jag läst alla roliga kurser redan och måste där med läsa ner national ekonomi. För att göra livet lättare tänkte jag att jag tar tjuren vid hornen dirket och läser den sista kursen nu fram till sommaren, men utbudet var inte direkt stort utan jag fick ta det som fanns International Macroeconomics and Finance. Herre min skapare! Igår fick jag mer eller mindre ett migrän anfall av all stress som upprymde inom mig. Jag som precis klarat av Principles of Macroeconomics, hur ska jag klara av fördjupningskursen?! Har aldrig läst så mycket till en tenta som till den och nu blir det betydligt jobbigare. Igår så kändes livet väldigt jobbigt och att jag mer eller mindre gett upp redan innan jag ens börjat. Men, imorse när jag vaknade och solen sken bestämde jag mig för att se allt från en positiv vinkel och har nu mer bestämt mig att jag kommer klara det här. Ser målet inom räckhåll, Graduated 2011.

Börjande morgonen på ett spinning pass klockan 10 och tog sedan en snabb tur i stan innan jag gick hem för att äta lunch. Fick med mig hem två duschmattor från US Polo, en vit och en marin blå, som ska få pryda mitt badrums golv. Det var dock synd att badlakanen var slut.

Nu ringer J.


Olga's Hus

Nu sitter jag och äter gröt med äpple och provsmakar mitt nya tea Champange Cream so m jag köpte igår på Olga's Hus. Köpte även Jordgubb&Kiwi som jag och L nallade lite på igårkväll. Den affären är så himla mysig, massor av små inredningssaker till kök och sovrum men även massor av god chocklad, kaffe och massor av olika sorters tea.

Ikväll blir det bankett med NextStep på Stora Hotellet i Jönköping. Så det blir på med "den lilla svarta" och lite pärlor. Kvällen kommer sedan att avslutas på Karlssons Salonger. Dock ska jag jobba till klockan sex, så det blir stress hem om sen med tanke på att allt börjar klockan sju.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta en vända på stan innan jag ska till skolan runt lunch.


Lunch med C

Idag blev det en supermysig lunch på stan's bästa café, Café Johan. Om ni någon gång kommer på besök till Jönköping så får ni verkligen inte missa det! Vi åt dagenspasta, vilket var pasta med gräddstuvad spenat och rökt lax. Ljuvligt! Jag borde verkligen äta mer rökt lax, det är så himla gott och full proppat med nyttiga omega 3 fetter. Men vi pratar tok förmycket, så det blev tillslut att hälla i sig kaffet och rusa mot marketing management lektionen.

Nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng och se lite på CSI. Jag insåg imorse att det är lite panik nere i den nya tvättstugan, för vi har ingen mangel. Hur ska jag nu kunna hotellbädda min säng?! Det finns inget bättre än att gå och lägga sig i en ren säng med fortfarande lite stela och svala lakan. Så det blev för mig imorse att stryka mina örngott och påslakan. Har man förmycket tid över då? Tur jag och S♥ redan planerat att vi ska ha städtant som både städar och stryker (och manglar lakan..) så slipper jag framöver.

Sov gott!


Bild Café Johan i september 2009


Framtiden ser ljus ut

Bortsett från att jag precis tog sönder min helt nya mobil, som jag fick av min syster för en vecka sedan, genom att tappa den i golvet så att hela skärmen blev myrornas krig, ser jag livet välsigt ljust just nu!

Våren har kommit i en väldigt fart, invigade min jeansjacka och väst idag tillsammans med ballerinaskor. Mina lektioner i skolan nu är peace of cake för jag har gjort mer eller mindre identaiska kurser i Australien. Jag får tillgodoräkna mina kurser från Murdoch University vilket menas med att jag får en Bachelor in Economics sommaren 2011 och kan snart flytta ihop med S♥. Jag har två månader fri hyra över sommaren, jag har fixat sommarjobb, lånat min bästaste bäste väns marknadsföringsbok och sparat 500kr och jag mår allmänt bra! Massor av C-vitamin, morgonprommenader och sunda middagar har gjort susen den senaste tiden, sen såklart är det tusen miljoner gånger roligare att bo med L som är en glad prick här hemma.

Ser fram emot helgen, det är träningslägret med mina kycklingar i Malmö, men S♥ har nu mera lovat mig världens mest romatiska fredag som vi någonsin haft. Snacka om förväntningar! Han är så sällan romatisk att jag inte kommer ihåg när han var det sist. Spontan överraskning med rosor eller en present existerar inte, men nu när jag i själva verket är lovad det så kan det inte bli bättre.



Ät fisk en gång i veckan

Om du äter fisk en gång i veckan minskar du risken att drabbas av hjärtproblem med hela 36 procent.

Nu kan fisken lägga till ännu en punkt på plussidan. Man vet att fisk 2-3 gånger i veckan markant minskar risken för blodpropp. Om det specifikt handlar om hjärtat kan ännu mindre fisk ge effekt. Så lite som 150 gram fisk i veckan är tillräckligt för att skydda ditt hjärta.

Ny grekisk forskning drar slutsatsen att en veckovis fiskranson gör skillnad. Undersökningen omfattade 848 hjärtpatienter vars intag av fisk jämfördes med hur mycket fisk 1 078 personer utan hjärtproblem åt. Kostanalysen visade att fisk förebygger hjärtsjukdomar.


Hur brukar ni äta fisk?


Inga träningsskor

Typiskt! Tror ni inte att jag har råkat glömma mina träningsskor i Malmö?! Jag som var så himla sugen på att träna imorse när jag vaknade, så det slutade med att jag tog bussen till A6. Egentligen var det bara planerat en kort visit, men det slutade med att jag köpte en jätte fin påsk-present till S♥, födelsedagspresent till L (som fyller år idag) och påskägg till några hjärtan, samt ett par simglasögon. Därefter begav jag mig mot Rosenlundsbadet för 70min simning, vilket gjorde susen mot min träningsnojja.

Just för tillfället är jag väldigt rastlös, sitter med en kopp chocklad-chili tea och ser på top model. Om det nu kan kallas något över huvudtaget?! Hade hellre varit med S♥ i Malmö. Mest besviken är jag för jag inte fått ett enda påskägg i år... Tur att jag vet att det redan väntar två stycken på mig på min säng i Malmö.

Nu ska jag sätta mig och planera lite inför träningslägret i Malmö med mina små kycklingar nästa helg. Kommer bli intensivt med roligt!


Home sweet home

Då är man tillbaka i Jönköping efter en veckas skidåkning. S♥ och jag landade sent igårkväll på Arlanda och sov över hos S♥ syster för att sedan ta oss hem idag. Väl imorse när vi ska boka flyg är allt slutsålt inklusive tåg och buss. Helt galet! Så det blev för mig att sätta mig på bussen mot Jönköping istället. Fick en glad överraskning när jag kom in genom dörren, för jag hade tänkt överraska L med en storstädad lägenhet tills hon kommer på tisdag, men nu var det istället jag som kom till en helt nystädad lägenhet.

Imorgon blir det träning igen, känner mig så svullen efter en veckas varmchocklad med rum och wienerschnitzel.

Bilder tagna av mig;










RSS 2.0