Jack and Jill vs The World

Sitter nyduschad i soffan med en mysig film på gång. Eftermiddagen har varit ganska givande. Efter att ha fixat en massa på jobb körde jag sedan ut på Förendadebil och använde min näst intill innebrända gratis tvätt. Därefter började mitt sökande på en bra cykel. Tyvärr han nästan alla cykelaffärer stänga innan jag han kolla in deras utbud, men fortsätter med mitt projekt på lördag skulle jag tro.

Innan jag hoppade in i duschen var jag först nere i Västra Hamnen med S, åt en glass och satt och tittade ut över havet. Direkt när vi kom hem bytte jag snabbt om och tog mig för en jogging tur till Beijers park. Nu är det dags för mig att luta mig tillbaka med godis och sprite och se vår film, Jack and Jill vs The world.


Ett försök till en fin bild...

S påväg att köpa glass


Linne Object - Shorts H&M


Mums!


Hade gärna suttit där på en sten hela dagen än på kontoret





God natt!



Britney Spears

Idol, stil ikon, puckad, mamma, psykiskt störd, vacker, artist...

Det finns många ord att beskriva henne med, men för mig är hon bra. Hon har varit populär ända sedan jag var liten och massor av hennes låtar har spelats kontant i radio under hela uppväxten. Hon blev känd av media redan som liten flicka och de har sedan dess följt och styrt henne med järnhand. Jag tycker att hon är cool. Har varit inne på ett bra tag att köpa biljetter till hennes konsert i globen. Det är inte många av hennes låtar som man inte kan och hon ska vara duktig på scen. Fast, 1500kr för en biljett betalar jag bara inte. Det tillkommer 1000kr för flyg och sen 1000kr för boende. Är verkligen 3500kr värt att lägga på henne?

Jag tycker att det är synd att hon inte kommer till Malmö Arena. Synd att jag inte har födelsedag eller något annat spännande innan, för det har varit en perfekt present.













Godmorgon sunshines!

Jag längtar redan tills jag slutar så jag kan få komma ut i det fina vädret! Blev näst intill sur imorse när jag skulle köra till jobb, och jag hatar att börja dagen sur! När jag kommer in i Trelleborg är det vägarbete genom hela staden, tar evigheter att komma igenom, sen äntligen ute på motorvägen blir det stopp igen. En polis står med blåljusen på och alla bilar kör nästan ihop i en seriekrock. Det är en valp på vägen. Söt är den, men herre gud, har polisen inte viktigare saker att ta tag i? Inte meningen att låta sur!

Får inte glömma att påminna er om att det är bara 3½dagar kvar tills semestern. Sen är jag ledig till den 31 augusti. Det ska bli väldigt skönt! Har inte haft någon "riktig" semester sen jag kom hem från Australien. Kom hem på en lördagsmorgon och började jobba på måndagen. Så är det att ha pappa till chef. Klart, jag har varit på semester ett par gånger sen dess, men inte varit hemma och haft känslan att kuna göra det jag känner för, istället för en massa måsten hela tiden.


Nu väntar alla mina fakturor jag måste kontera...


Hembakade kanelbullar och tea

Nu sitter jag i soffan, TVn är på med Lotta på Liseberg och väntar på att vi ska fika. J har bakat kanelbullar, så vi ska festa på dem. Har precis kommit hem från en 7km löparrunda med mina föräldrar. Vi sprang längs kusten och det är helt bedårande. När jag blir äldre tror jag att jag vill ha ett hus här nere, med gammal design och fräsch inredning. Tror förståss att jag måste ha en lägenhet i stan också, med högt i tak och mycket ljusinsläpp. Hoppas kanske lite på att S ska renovera ett hus till oss precis så som vi vill ha det. Kanske önsketänkande, men det skulle vara underbart.

Har inte så mycket bilder precis att lägga upp idag, så ni får en gammal.


Dags för mig att njuta av kanelbullar och tea!



Slutar tidigt

Nu slutar jag för idag. Ska åka med föräldrarna till Beddinge. Hör av mig när jag är framme!


Roliga hemsidor

Jag älskar att klicka runt på olika hemsidor. Både för kläder, assecoarer och heminredningsinspiration.
Några av mina personliga favoriter som inte tillhör de stora kedjorna som Nelly.com, Ellos.se etc.



- Chicy
- Mini
- Bagsandfashion
- StyleByStars
- Sid&Sally
- Mixin
- MyFirstRoom


Godmorgon

Då var det måndag igen. Bara 4½ arbetsdagar kvar till semestern.

Är det någon mer än jag som inte sovit mycket i natt? Det var så förskräckligt varmt, att jag svettades utan att ens ha något täcke alls. Hemskt! Sen igårkväll missade jag att ta ur mina linser innan jag gick och la mig, så imorse när jag vaknade var mina ögon ihopklibbade precis som om jag fått ögoninflammation. En trevlig start på veckan.

Ikväll bär det av till sommarhuset. Ska hämta hem min bil och bara ta det lugnt ett slag. Där är en fantastisk miljö som är så rogivande och avkopplande. Om värmen håller i sig kanske det blir ett dopp i havet, annars får jag nöja mig med poolen. Inte fyskam det heller.


Fortsättning...

Nu har jag ätit en super mysig middag med S. Det blev grillad lax med klyftpotatis och romsås, med hemmalagad rabarberpaj som jag lagade hemma hos mormor innan idag. Vi satt nere på hans gård och åt middag. Helt underbart.

Fortsättning på helgen.

K's 20års fest. En trevlig hemma fest med snacks och goda hemma lagade tårtor. Sötmonster som jag är åt jag både av jordgubbstråtan och kladdkakan. Vi satt där hela kvällen, drack vin och bara pratade. Kul att träffa folk man inte ser så ofta och även en massa nya ansikten. Cyklade hem i sommarnatten och vaknade inte förens vid lunchtid, då tre personer redan ringt och väckt mig. Varje gång tänker jag, nästa kväll ska jag stänga av mobilen, men alltid glömmer jag.


K, H och jag i köket.

Vid lunch ringde en killkompis och frågade om jag inte ville komma och grilla, men tog mig bara en snabbsväng in och hälsade på. Sedan körde jag hem till mormor. Satt i solen, fikade och läste i min bok. Himla skönt att bara sitta i en fotölj i solen och läs en bok. Medans mormor sen tvättade lite av min tvätt så bakade jag rabarberpaj. Jag tycker att rabarber tillhör sommaren, precis som jordgubbar och hallon. Precis innan S kom,han jag plocka en del röda vinbär som jag ska äta till frukost imorgon.

Påvägen hem körde vi inom S´s föräldrar och tittade på deras nya valp. Det var den sötaste jag sett på så länge. Älskar hundar. Väntar bara på att S ska inse att vi ska köpa en liten parvel vi med, Det lär dröja dock, för vänta tills jag har tid att ta hand om den.


I solen på mormors altan.


Mina två små älsklingar.


Grillning nere på gården



Dags för mig att hoppa i säng.

God natt!



Stress-helg deluxe!

Jag tror inte jag hetsat runt på så många ställen på en helg som den här. Känns inte som jag haft en lugn stund på mer än 10min, och dem är nu... Medans potatisen står i ugnen.

I lördags kom M och hämtade mig vid tio. Det bar av på shopping. Efter en massa roliga inköp lämnade hon mig sedan hos mormor. Lånade hennes bil, för min står fortfarande nere i Beddinge. Kör till Håslöv för att vara på min kusins konfirmation. Äter en underbar gourmet middag på Ängavallen och sedan tårta på deras herrgård utanför Vellinge.


Konfirmationen i Håslövskyrka.


Jag och J utanför och väntar på vår konfirmand.


Skor - Australien Klänning - Object Armband - Dyberg Kern Väska - Stockh lm

Efter all tårta och kaffe skyndade jag mig hem, bytade om och cyklade sedan fort till K's 20års fest.

Dags för mat!





Millenium

Kvällen började med fotboll hemma hos E. Mitt hopp var ute efter redan första halvlek, sen gjorde Sverige comeback och det blev en topp spännande match. Tycker dock synd om dem, för de spelade mycket bättre än England efter första halvlek. Så de förlorade på straffar.

Vår tjejkväll fortsatte sedan på Millenium i Höllviken. Jag, M och E, en riktigt mysig middag. Lagom till efter maten började livebandet att spela. Vilket tryck det var! Massor av dans och sång hela kvällen. Jag tycker om att ha tjejkvällar. De blir alltid så himla lyckade. Vi kom hem i lagomtid för våra fötter sved så mycket efter all dans.

Det är verkligen kul att gå på restauranger/pubar som har både äldre och yngre gäster. Där alla dansar och sjunger med på samma låtar. En helt annan stämning än att gå på en nattklubb, gladare på något underligt vis. Sen älskar jag alla gamla låtar som man kan sjunga med på. Ska inte på stå att jag har någon sångröst, men det är tur de spelar så högt att man inte ens hör sig själv.

Nu ska jag byta om och bädda ner mig för natten. Lång dag framför mig imorgon.



M med sin kusin


Jag och E medans vi väntar på vår goda mat.

____________________________________________________________________________


Får slänga in en dagens outfit också.


Jeans - Dr Denim Linne - GirlExpress Skor - H&M Armband - Kicks

GOD NATT!


Nelly.com

Du har väl inte missat att Nelly.com började sin smygrea igår? Om du skriver in "summersale" får även du tillgång till den. Annars öppnas den imorgon för er andra.






Sju dagar kvar till semester

Kan inte förstå att den här veckan också är slut. Jag hinner inte med. Kom till och med försent till jobb idag. Imorse när klockan ringde var det helt omöjligt att öppna ögonen. Så, det blev att stressa som tusan för att hinna hit i lagom tid.

Sitter nu på Friskis & Svettis hemsida för att se om det finns någon rolig träning i helgen, men tycker att deras sommarutbud inte är så mycket att hurra för. Alla pass är på udda tider och det finns inte så mycket att välja på. Tror det blir Kick-boxning på lördag klockan nio. Det var så himla längesen jag tränade boxning, så det är definitivt ett bra alternativ.



Maraton continues

Nu ligger jag ner bäddad i min sköna säng efter en storstädning i köket. Engångsgrill är absolut min nya favorit. Enkelt. M kom med färska jordgubbar, så det blev en lyxmiddag tillslut. Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok innan det är dags att släcka lampan.



En söt sommartös


Färsk grillad majs är helt klart största favoriten från grillen.

God natt!


Dagens outfit

Shorts avklippta Acne jeans - Halsduk H&M - Tröja Filippa K



Har precis varit i köttaffären och handlat grillspett till ikväll. Håller nu på att mixtra lite med min dator som hittat hem igen. Hoppas att den håller den här gången, det är verkligen jobbigt när saker går sönder hela tiden. Tydligen lagade dem inte min "E"-knapp, så den är fortfarande trög. De hade bytat ut moderkortet för andra gången och lagat minneskortsläsaren, sen som tur är har de inte tömt min hårddisk.

Dags att börja mitt GossipGirl maraton innan maten.


Grekisksallad

Till lunch blev det grekisksallad. Det är nog den torftigaste salladen i stan. Pizzamannen här utanför är inget att rekommendera direkt. Tre skivor tomat, lite gurka, tre oliver, smulad fetaost och sen bara utfylld med isbergssallad. Suck! Tur att det väntas god mat ikväll.

Nu ska jag ta företagsjeepen och köra en massa ärenden i stan, bland annat hämta min laptop. Ska fira ikväll att den är tillbaka och ha GossipGirl maraton. Tänkte börja från avsnitt 1 för första säsongen. Me like! Förresten, vart tog solen vägen? Jag som har sommarkläder och ingen jacka. Typiskt, bara för jag tyckte det var så varmt igår och lämnade allt vad kallas varma kläder hemma. Tur man är en vikting!




Som som sommaren!

Idag svor jag över att min bil är nere i sommarhuset. Hade motvind hela vägen till jobb. Det kändes som om det inte spelade någon roll vilket håll jag cyklade på. Sen så fort vinden började av ta, då kom det ett rödljus. Troligtvis lär väl vinden vända lagom till jag ska cykla hem idag.

Dagens uppdrag är idag att hämta min laptop, som varit på lagning, från SIBA. Det är tredje gången den är inne en vända nu, så hoppas på att den går sönder igen så jag kan få en ny!

Igårkväll träffade jag C, vi tog fram cyklarna och picknick korg, fylld med massa goda saker, och trampade ner till bo01. Satt i shorts och tröja hela kvällen utan att ens känna av att det började bli sent. Vi satt ute på bryggan i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Klockan har en tendens att springa iväg så fort man har trevligt, så jag var inte hemma förrens närmare midnatt. Tydligen sov jag väldigt oroligt i natt, för helt plötsligt så rycker det till i hela kroppen och utan att jag vet ordet av har jag ställt mig upp från sängen och är påväg att ta mig in i badrummet, när jag får medvetandet tillbaka och tittar på klockan. 04.25, lite tidigt för en morgon dusch. När klockan sen ringer känns ögonen tunga som bly.


Massa goda sallader och hembakat bröd.


Synd att det inte är varmare i vattnet, för det hade varit mysigt med ett dopp.

/ Anna

SPA Smögens Havsbad

Nu har jag bokat en underbar weekend för mig och S i vecka 31. Det blir SPA på Smögens Hotell Havsbad. Har läst lite om hotellet och deras faciliteter och det verkar helt fantastiskt. Varför ska man åka runt halva jordklotet mitt under sommaren när Sverige har så mycket vacket att bjuda på? Jag har bestämt mig för att hålla mig inom Skandinavien den här sommaren. Jag tycker att man glömmer bort sina egna fina platser när man bokar resor. Det är så lätt att gå in och boka en vecka till Spanien, men man kan ha det minst lika mysigt här hemma som där, om inte bättre!

Är fortfarande i valet och kvalet vilka behandlingar jag vill ha, men har till på måndag att bestämma mig. Nu ska jag packa mina saker och bege min till nagelbyggaren. Har mycket att stå i nu under kvällen.





/Anna

Tvångsäktenskap

Ungdomsstyrelsens studie om arrangerade äktenskap mot någons vilja har genomförts i samverkan med bland andra Barnombudsmannen, Länsstyrelserna, Migrationsverket, Skatteverket och Socialstyrelsen.

Tre uppmärksammade enkätundersökningar har varit viktiga för studien: Ungdomsstyrelsens ungdomsenkät som skickats ut till 6 000 unga mellan 16 och 25 år, Socialstyrelsens enkät till elever i år två på gymnasiet och Stockholms universitets enkät till niondeklassare i Stockholms stad.



Under ett seminarium 2006 "Hedersrelaterat liv - ett hot mot integration och brott mot mänskliga rättigheter" var många partier eniga om ändring i lagstiftningen, brottsbalken och socialtjänstlagen. I december samma år beslutade regeringen att tillsätta en utredning för hur en ny lag skulle kunna utformas. Men det finns ännu ingen lag som reglerar tvångsäktenskap. Detta är en av få frågor som alla partier är någorlunda ense om, men det är svårt att påskynda processen.

Det är ingen som vet exakt, men det lever upp till 80 000 personer i Sverige under press i hederskulturens namn. Tänk så många flickor som inte får lov att ha pojkvän för sina föräldrar, får gå på disco eller ens följa med på resor som arrangerats av skolan.


Vad kan vi som medmänniskor i samhället göra för att hjälpa? När det gäller förtryck är det svårt att få fram konkret fakta om det inte finns någon som vittnar. Därför måste vi tillsammans våga ställa upp. Enligt svensklag får polisen inte lov att ingripa i tron utan vetskap.


Integrations- och jämställdhetsministern Nyamo Sabuni fick idag rapporten att 5% av åldern 16-25 känner att de inte får bestämma partner. Många av dessa sedan giftermål sker enligt migrationsverket utomlands.


Tänk själv, att vara den som inte får följa med sina vänner. Att alltid vara den som får dra sig tillbaka. Den här sortens förtryck i samhället tycker jag måste tas bort.



/ Anna


Onsdag.

Lite dålig uppdaterig här igårkväll, men kom hem från Lund en stund efter matchen slutat så hoppade direkt i säng. Det blev mys på Bo01 med M. Där var så himla mycket folk, att det nästan var svårt att hitta en skön plats att sitta på. Havet glittrade i kvällssolen som fortfarande värmde mot huden. Vi han med en Latte också innan vi sedan begav oss till Lund och fotboll. Kul att Sverige har ett så bra team, tror att många av dem kommer spela i seniorlandslaget inom kort.

Känner mig lite rastlös idag. Det spritter i hela kroppen. En anledning kan vara att jag hörde på radio på väg till jobb att veckorna fram över kommer ha Grekland-klimat. Tror jag ska cykla inom Pressbyrån på väg hem i eftermiddag och utnyttja mitt glassogram jag fick för ett tag sen. Idag känns som en riktig glassdag!



M som är i full gång med att påbörja på middag.


Sailor inspirerad klädsel i hamnen. Det är dock inte det lättaste att ta bilder
med solen rakt i ansiktet.


/Anna

Solsken

En varm sommardag med massor av sol! Så himla underbart att den svenska sommaren har visat sig nu. Synd bara att jag suttit inne på mitt kontor hela dagen. Tankarna bara flyger förbi hela tiden att jag hellre vill vara ute med nära och kära.

Har en händelserik vecka framför mig. Tycker om att ha saker att se fram emot. Ikväll Blir det Sushi på Haj med M. Att bara få mysa i kvällssolen med god mat och ett glas vin, kommer bli underbart. Sen såklart blir det att se fotboll ikväll, U21. Får se om jag och M tar oss in till Lund eller vi väljer kanske att ha en lugn tjejkväll istället.

Satt på mormors terras på lunchen i den stekande solen. Vi åt varsin stor räkmacka med hemma lagade muffins till efterrätt. På något sätt får sommaren livet att bli lättare. Folk blir mycket gladare och lättsamma så fort solen skiner. Men det är klart, alla vill ta vara på tiden så gott det går. Sommarvärmen är trots allt bara en bråkdel av hela årets utdelning av väder.

Jag har kommit fram till mitt nya miljötänk för ett par dagar sen. Så från och med nu ska jag cykla så mycket jag kan överallt. Det är både skönare med motion och friskluft, men även mycket bättre för miljön. Jag och S har bestämt att köpa nya cyklar efter helgen, så i tillsammans kan ta oss runt. Malmö är trots allt en rund stad med mycket cykelbanor, så det finns ingen som kan komma med undanflykten att det är bättre att köra dessa 2km än att cykla.

Dags för mig att packa ihop mina saker för idag och bege mig hemåt.

/ Anna

Välkommen till min nya blogg!

Det kommer bli daglig uppdatering med både ytliga och mer privata inlägg.
Hoppas du kommer att gilla den!


RSS 2.0