Present under kudden

Igår när jag skulle hoppa i ner under mitt fluffiga dumtäcke hittade jag världens finaste paket under kudden. Tro att jag blev paff. Hur ofta händer det att man hittar paket bakom kudden, och dessutom super fint inslaget?
Jag kunde inte bärja mig och öppnade det direkt. Inuti låg ett BodyButter i min favorit doft, Grape. Har ni inte varit inne och tjuvluktat på det så är det ett MÅSTE. Helt klart höstens skönaste doft, lite citrus med inte för skarp och intensiv som vissa andra BodyButter kan vara från The Body Shop.






Amigo på besök

J har varit nere på besök igen från Stockholm två dagar. Vilket alltid är lika mysigt. Hon hade med sig sin söta lilla vovvsing som jag är på tok förälskad i.

För min del har det varit en hel del pluggande medans hon varit nere, men vi har även hunnit med mysiga fikor, goda luncher och rolig matlagning om kvällarna. Det känns nästan som om det ända vi gör är at äter, men så är så klart inte fallet. Det är bara det att en kopp tea gör tillvaron så himla mycket trevligare. Vi har testat två nya restauranger, den första var Anna Greta en mysig Tapas restaurang med ett snabbt kök och god mat. Lunchen var prisvärd och standarden hög. Den andra var Tortellini som ligger på en tvärgata bakom där jag bor. Ett italienskt kök med stort urval av mat, bra service, verkligen prisvärd med hemma lagad pasta och gourmet pizzor. Dit kommer jag definitivt att gå fler gånger.

En paus i shoppingen gjorde vi på Café Kaffebönan ett litet sött café, med med lite kal inredning och stämning. Inte allt för många olika sorters kakor, men med mysig utsikt över Munksjön. Sen idag skulle vi egentligen prova café Laktos som är ett pyttelitet café i en mysig miljö, men oturen var den att just idag var det stängt. Så det blev att mysa på favorit stället Café Johan. Vi åt även lunch på Café Paus i söndags, vilket är ett super bra lunchställe för den hungrige. Man får peka på exakt vad man vill ha på sin sallad, en rejäl portion men gott bröd.


Lunch på Anna Greta


Fläskkaré med råstekt potatis


Tillagning av fisksoppa


Så här fint är det aldrig när jag lagat mat ensam. För mycket disk...




Efter två timmars slit blev det väldigt gott!


Lilla Amigo


En helg i Borås med bästisen

Nu kommer jag äntligen till skott med att uppdatera mitt liv lite. Lördag till söndag minglade jag i Borås med bästisen. Träffar nästan aldrig S längre, så nu slog vi slag i saken och jag implus åkte till Borås utan en enda förvarning.

Vi började kvällen med att laga en jätte god middag tillsammans och ett glas vitt där till. Med sentimental musik spelande, smink, nagellack, fniss och allt som hör tjejer till, gjorde vi oss iordning för att festa på X&Y. Kvällen började på en förfest med majoritet av Jönköpingsbor, lite lustigt faktiskt. Därefter dansade vi hela natten lång.

En underbar bästis kväll!!


Pasta med kyckling i tomat- och basilikasås.


Dagens: Mockajacka från Vila, Skor DinSko, Klänning MYER (Australien), Väska Sandbags (Australien), Smycken lånade från S.


S & Jag


Barmingel


Teuqila?! Det syns att det var längesen sist...




Entrepreneurship and business planning

Nu sitter jag i skolan och skriver ut en hel regnskog med papper. Ska sätta mig i ett hörn och läsa hela dagen. I eftermiddag kommer J förbi och vi ska äta lunch i stan. Dags för mig att börja.

Hörs sen.


Jag har världens tuffaste syster!

Jag är tveksam om att någon av er har en så cool syster som jag! Har fått lite bilder av henne från hennes vardag som jag tänkte låta er se. Förövrigt sitter jag nu i S mysiga lägenhet. Hade gärna haft en likanande själv. En stor rymlig etta med sovalkov. Ljus och nyrenoverad. Kommer att åka hit oftare och mysa. Vi har alltid så roligt när vi ses. Uppdaterar om helgen när jag är tillbaka i Jönköping.














Borås

Nu har jag impulsivt bokat en biljett till Borås! Tar Bussen från Jönköping nu snart och beger mig till S. Vi har inte träffats sen min födelsedagsfest, vilket är hur längesen som helst!! Ska äntligen få se hennes lilla etta och vi kommer ha en så trevlig helg.

Dags för mig att börja packa, kommer som vanligt att packa ner alldeles för mycket kläder och skor. Men man vet aldrig vad som kan hända i Sveriges "metropol".




Ha en skön helg.

Uppdateringar kommer imorgon igen.



Aqua, 8 Glas & Twins

Jag började min morgon med en mysfrukost medans jag tvättade 6 maskiner, så nu har jag världens största strykhög i mitt rum. Suck! Lunchade med brädgympa på F&S och kom hem lagom till tvätten var klar i torkrummet. Middagen blev en after work buffé på Aqua med R & J och vi minglade sedan vidare till 8 Glas. senare under kvällen mötte jag upp två töser från min klass och vi satte oss på Twins. Jag drack en god coctail, vilket var väldigt längesen sist. Nu sitter jag i soffan och myser i en päld med min rosa godisskål. Ska snart hoppa i säng, ska läsa Mr Kibry hela dagen imorgon inför tentan.



Kokt ägg, färsk pressad grapejoucie och mitt favorit tea.


R & J på Aqua


Mingel på 8 Glas

Sov gott!



Fläskpannkaka

Till middag blev det fläskpannkaka med lingonsylt och rårivna morötter. Mums!

Recept:
- Förstekt fläsk
- Mjöl
- Ägg
- Mjölk
- Salt






Förstek fläsket för att bli av med fett, rör sedan ihop övriga ingredienser till smet. Lägg fläsket i botten på formen och häll sedan över smeten i formen och in i ugnen på 225 grader tills den blir fast och får en gyllenbrun färg.

Smaklig måltid!


Var är kaffet?

Nu sitter två duktiga skolflickor med en 5-timmars håltimme i skolan och har liten mysig lunchstund på våning 3 på JIBS. Tidigt morgonlektion, sen körde vi Volvomöte, snart blir det Julfestmöte sen en lecture. Sen får jag ÄNTLIGEN ÅKA HEM!!! Och kramas med min kära mamma. Och om jag känner henne rätt har hon laddat med massa ostbågar.

Nu är det kaka utan kaffe medan Anna sitter och fiskar upp sista dropparna ur sin soppkopp. Jag kommer va sjukt hunrig igen om 1 timme då min lunch va tråkigt liten men med endast 20 kronor på kontot borde man kanske spara dom till en burgare på Max på vägen hem i em....?

Puss och hej / E

Popcornkrig!!!

Har precis anlänt hos min husmor Anna och hade med mig lite pallade äpplen o plommon o OLWs smörpopcorn o Husmor gnäller på mig sjukt mkt för jag äter popcorn för fort och slöser på el! Haha!
Nu ska vi kika på världens bästa film Alfie med snygga Jude Law och Sienna Miller och man får faktiskt se ett par schyssta rattar också. Trevligt soundtrack har den också, Mick Jagger åhhhh!

Imorrn åker jag hem till kära Sthlm över helgen och Husmor är mkt ledsen över att bli övergiven o lämnad ensam i 4 dagar, stackarn. Nu fick man en stor suck över sig för Humor blev lessen för jag inte undersökt hotel alternativen åt henne. Hon vill tydligen åka limo. Cool tjej de dära! ;)

Nu är jag på tok för sugen på popcorn för att sitta kvar här o muttra, Alfie väntar!

Puss o tjing o hej o gonatt / E

Så himla lycklig!

Pratade med S igår, för jag hade kommit på en väldigt bra idé. Men oftast när jag kommer med mina implusidéer brukar de inte alls uppskattas, iallafall inte i den utsträckning som jag vill att de ska. Sen igår fick jag ett besked som gjorde mig i exstas!! Svävar runt på små rosa moln för tillfället. Vill inte gå ut med detaljerad information än, förrän allt är planerat in i minsta detalj. Ni små läsare för nöja er med att veta att jag är himla lycklig för tillfället.

Nu ska jag börja plugga inför mina sluttentor om ett par veckor. Sen är det första dagen på jobb ikväll.




Ät dig till en sund mage

En sund mage fordrar att du väljer mat som stärker din mages mekanismer. Här kan du läsa om vad du mår särskilt bra av.

Du har säkert för länge sedan vant dig vid att tänka på att du får i dig de vitaminer, mineraler och proteiner som din kropp behöver i vardagen.

Men är du också van vid att tänka på din mages hälsa i dina menyer? Om inte kan du med fördel börja så fort som möjligt! Hemligheten bakom en hälsosam mage, som förmår skydda din kropp mot sjukdomar och förhindrar att du ofta har problem med magen, ligger i en magvänlig kost.

En sund mage fordrar att du väljer mat som stärker din mages mekanismer. Här kan du läsa om vad du mår särskilt bra av.

Du har säkert för länge sedan vant dig vid att tänka på att du får i dig de vitaminer, mineraler och proteiner som din kropp behöver i vardagen.

Men är du också van vid att tänka på din mages hälsa i dina menyer? Om inte kan du med fördel börja så fort som möjligt! Hemligheten bakom en hälsosam mage, som förmår skydda din kropp mot sjukdomar och förhindrar att du ofta har problem med magen, ligger i en magvänlig kost.

Varför är kostfibrer bra för din mage?

En sund matsmältning är beroende av att du äter till räckligt
med fibrer. En del av fibrerna sväller nämligen upp i tarmen och pressar så mycket mot tarmväggarna att det sätter i gång de rörelser som får maten att åka snabbare genom systemet. Det finns två typer av fibrer:

  • De oupplösliga kostfibrerna smörjer matsmältningen och sätter i gång tarmrörelserna så att maten glider snabbare genom tarmen. De är därför oumbärliga i en effektiv matsmältning. Framför allt vete innehåller den sortens fibrer.
  • De upplösliga kostfibrerna kan suga upp till 15 gånger sin egen vikt. Därmed fyller de i magen och mättar bra. De motverkar dessutom att skadliga ämnen från maten får kontakt med tarmen. Framför allt råg, korn och havre innehåller den sortens fibrer.



  • Soffmys

    Nu sitter jag och myser med levande ljus i soffan och ser på TVn. Idag har varit en hurtig dag. Början morgonen med en löparrunda runt Munksjön på 6km, sen nu ikväll var jag på stationsgympa med D. Så det var gott med en Mango/Jordgubbs-Smoothie och en bulle nu som kvällsfika. Annars har övriga dagen spenderats i skolan på olika föreläsningar.

    Igår var vi som sagt i Braås och hälsade på Volvo Construction Euqipment, som är vårt Host Company (FadderFöretag). Mötet drog verkligen ut massor på tiden, vi körde från Jönköping halv elva och var inte hemma förrän sju. Jag låg nerbäddad i sängen redan klockan tio, var helt slut.

    Nu ska jag plocka undan lite här sen hoppa ner i min renbäddade säng och läsa lite i min bok.



    På RoadTrip till Braås


    Kvällsfika framför TVn med lågkalori-smoothie, färskost- och skinkhalva och en med brieost.


    Godmorgon en ny vecka.

    Då är det måndag igen. Oj, vad tiden bara springer iväg! 21 september 2009. Idag ska vi som sagt till Braås hela dagen, på en lite utflykt. Hoppas på att det kommer bli en givande dag. Ikväll är det F&S igen, har inte varit där sen i fredags och efter allt mys med S känner jag att jag verkligen måste dit.

    Nu ska jag äta upp min gröt innan den blir kall.
    Ha en bra dag!


    Hazelnut

    Ända sen jag var hos Bobby i somras, har jag ångrat att jag blonderade mitt hår från min naturliga hårfärg. Nu har jag dessutom börjat få utväxt och jag orkar inte hålla på med det. Springa till frisören var 5 vecka för att färga och dona. Så jag beslöt mig för att tona mitt hår Hazelnut brunt, så hinner färgen gå ur lagom så jag får ungefär min hårfärg. Vi får väl se hur det går...!

    Före...

    Under...

    Efter...

    Jag har precis insett att jag har världens sämsta ljus i min lägenhet, så jag kan inte se förrän imorgon i dagsljus om allt gick som det ska. Än ser det inte ut att ha blivit grönt!

     


    En helg i Jönköping med min Älskling

    Nu är det tyst och stilla i mina lägenhet igen. Känner redan en stor saknad efter S, fast han bara varit borta från mig i en halv timme. Hade önskat att vi haft mer tid tillsammans. Det blir så stor omställning för oss varje gång vi är tillsammans, sen när allt börjar flyta på så bra då tar helgen slut.

    I fredagskväll när han kom upp åt vi först en väldigt sen middag med lite Tapas som jag lagat, en flaska vin och massor av mys i soffan. Han somnade dock som en stock framför tv väldigt snabbt, så kvällen varade inte allt för länge. Efter en jobbigt varm natt i min 90-säng, vaknade vi tidigt och åt en god frukost med massor av levande ljus. Vi firade nämligen två år. Tänk! Vi har varit tillsammans i två år! Vart har dessa åren tagit vägen? Även om vårt förhållande vissa gånger varit väldigt torbulent har jag insett att jag inte skulle klara mig utan honom. Älskar verkligen S så mycket, och hoppas att det kommer förbli så.

    Vi spenderade dagen i Gränna och åt massor med polkagrisar, såg polkagris tillverkning och mös på ett café i den varma höstsolen. På eftermiddagen satt vi på min ljuvliga balkong i solen med ett glasvitt och läste varsin bok. Tänk att det inte krävs så mycket för att tid tillsammans ska vara underbar. Dock höll S på med sina fotbollslag konstant, men det har jag väl börjat inse att det får jag leva med...

    Idag var vi först och fikade på stans mysigaste Café Johan och hyrde sedan film påvägen hem för att inviga min nya DVD. När vi väl satt oss i soffan och filmen var på inser vi att vi redan hyrt samma film en gång tidigare, Taken. Tur för oss att det var en bra film iallafall, som var värd att ses två gånger! Nu innan S körde hem avslutade vi helgen med hans beställda middag, Laxfilé med kokt potatis, sparris och Hollandaisesås med fruktsallad till efterrätt. Nu sitter jag i köket, mätt som en plätt och ska börja läsa lite inför kommande vecka.

     

    Imorgon ska E, R, J och jag till Volvo Construction Equipment i Braås som är vårt Host Company. Sen rullar veckan igång som vanligt. Nästa helg kommer älskade sis hit på besök, så får vi se vad vi ska hitta på för bus.


    En väldigt trötter Anna på vår två årsdag!


    S är i fullgång med att välja vilka smaker han ska ha på sina polkagrisar


    En liten gottegrís har vi här!


    Ost och skinkpaj till lunch i soliga Gränna


    Världens finaste pojkvän på Café Johan


    Jordnöt och mandeltårta, Mums!


    Mys vs. Utgång?!

    Ojoj, vad händer?

    Ber om ursäkt med mitt frånvarande den här helgen, men kommer inte bli så mkt updates här förrän på söndagskväll. Har fullt upp och nu vet jag inte om jag ska dra ut ikväll eller mysa...?! Sitter iallafall med vår bag-in-box och myser nu. Haha, hur ska detta sluta? Karlssons eller Sliver??

    Mys i solen med vin på balkongen klockan fyra börjar inte bra... Eller jo, väldigt bra!


    Kram på er.


    Nattbloggning

    Nu sitter jag i mina myskläder, strax redo att hoppa i säng. Sista natten innan min älskling kommer hit på besök. han kommer dock inte förrens sent på kvällen, men får dock sova bredvid en varm kropp imorgon. Än så länge är inte så mycket planerat vad vi ska ha för oss, men hurtig som jag är har jag redan lite förslag på saker vi kan göra.



    Godnatt!


    förvirrad!

    Här tror jag att jag för en gångsskull kom upp i tid, han äta frukost, sminka mig och mysa lite framför TVn innan jag skulle iväg till skolan. Sen inser jag 5min innan jag ska gå att jag börjar 10.30 och inte 8.30. Jaha... Detta var ju lite jobbigt, nu är jag iallafall klar. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe till och mysa med min bok i soffan en stund. "Flickan som lekte med elden" har premier på fredag och jag ska se den på lördag. Bäst för mig att jag läst ut de sista 300 sidorna jag har kvar.

    Här har vi "Flickan som lekte med webkameran";






    NY Kategori "Matlagning"

    Jag har som berättat fått lite frågor om jag inte kan lägga upp lite recept här i bloggen och idag när jag lagade mat kom jag att tänka på det. Så nu får ni en ny kategori att följa.

    Idag lagade jag pasta med skampi i en tomatsås med lime och vitlök.



    Ingredienser:

    - Ekologiska skampi (viktigt med ekologiska, för vanliga tigerräker massproduceras och förstår naturen)

    - Coctailtomater

    - Gul lök
    - Piri Piri
    - Milda matlagningsgrädde
    - Färsk vitlök
    - Lime
    - Paprika
    - Tomatpuré
    - Kryddor efter smak och tycke
    - Vit fullkornspasta

    Tillagning:
    Hacka lök, paprika och vitlök, fräs i en panna. Lägg sedan i djupfrysta skampi och bryn tills de fått en rosa färg. Slå i matlagningsgrädden och låt koka upp. Dela undertiden coctailtomaterna på mitten, lägg i dem tillsammans med pressad limejuice, tomta puré, piri piri och kryddor efter smak.

    Servera såsen tillsammans med pasta och avsluta med färskriven parmesan på toppen.

    Smaklig måltid!

    Nu ska jag kila iväg på gymmet.


    Business and Academic communication

    Kan någon hjälpa mig? Jag förstår inte vikten av den assignmenten jag håller på med. Känns bara som en massa ord utan betydelse. Har läst och läst hur länge som helst nu. Ni med sömnproblem där ute, skulle behöva börja plugga en kurs, för så fort man öppnar böckerna bli man helt slut och bara vill sova.

    Får väl fortsätta nu, så jag blir klar någon gång.


    Träningsvärk!!

    Ojojoj! Jag kan knappt röra någon kroppsdel alls! Var på spinning/skivstång igår med S, och är varn från Malmö att ha två olika stänger med vikter. Tydligen har man bara en här, så det blev för mig att köra armar med 20kg stången. Tror aldrig jag haft så blodsprängt huvud förr! Och idag, TRÄNINGSVÄRK! Nu vet jag iaf att mina muskler har utmanats, lite...

    Igår fick jag paket på posten från mamma. Jag älskar att få paket, så spännande! Bostsett från all vidarebefordrad post som låg i hade hon köpt en två-pack mascara med och kajalpenna åt mig. Min mamma är så söt! ser fram emot när hon kommer hit i början av november och ska bo en helg hos mig.

    Jag håller förnärvarande på att fixa det nya msn, men det fungerar inte att installera det på min laptop. När jag därefter felsöker den, står det okänt fel ? Gillar inte alls när saker och ting inte vill som jag vill och speciellt inte tekninska komponenter.

     

    Igårkväll var E här och fikade med min sockerkaka framför Idol och Stjärnorna i Djungeln. En liten myskväll i mitt fina vardagsrum med alla öjus och kuddar. Påtal om mys, nu är det bara tre dagar kvar till min älskling kommer hit för första gången. Han kommer sent på fredags kväll, så då ska vi bara mysa. Sen ska jag visa honom allt jag kan i min nya stad.

    Dags för mig att dricka upp kaffet!

    De får dock vänta med att invigas ett litet tag!


    Jag ska aldrig bli en surkärring...!

    Jag har som sagt fixat och donat här hela helgen tillsammans med J. Efter den före detta 90-åriga tanten var allt här väldigt dammigt, smutsigt och äckligt, vilket vi har ändrat på nu. Slängt massor av läskiga saker från skåp och balkong etc. När vi slängde två blomsterlådor från 1900-frös-i-hjäl så blåste vinden ut lite jord på min balkong, och då har min granne mage att för (lyssna nu) andra gången komma upp och skälla på mig. För hon hade tydligen fått lite jord på sin utematta?! Jag och J fick ta ner damsugare och allt till hennes balkong och städa. Nu var fallet så att hörnen i hennes balkong var mycket smutsigare än det lilla som fallit ner. Om jag ska vara ärlig så såg jag inte ens ngn smuts på hennes matta som hon gnällde mest över.

    Hon sa bestämt till mig att det är bättre hon kommer upp personligen och säger till mig än att ringa till styrelsen. VA?! Ringa till styrelsen för att vinden blåste jord på hennes balkong! Ojojoj!

    Helt förtvilad ringde jag till mamma och berättade vad som hänt och då sa hon till mig att baka en kaka eller ge henne chocklad som ursäkt. Sagt och gjort, jag gick upp super tidigt idag, fast jag börjar kl två och bakade en gigantsik sockerkaka. Nog den bästa sockerkakan jag gjort. Den fastnade inte ens lite i kanten. Gick ner till henne och ringde på;

    - Hej! Jag fick dåligt samvete över den här insidenten med din balkong, så tänkte gott göra dig med en nybakad kaka.

    Svaret jag fick...
    - Hej, ja dåligt samvete är det ju lätt att få. Jag fick faktiskt damsuga min balkong en gång till igår för den hade blivit smutsig igen!

    Aaaaaaaaah! Vad är det här för tant?! Jag har lovat mig själv och alla andra att aldrig bli en tjurig tant när jag blir gammal. Jag ska bli en underbar liten mormor som tar hand om alla mina barnbarn.

    Nu ska jag till skolan...


    Bibloteket

    Nu sitter jag i bibblan och skriver ut massor av viktiga papper för kommande exams. E och jag är precis på att börja skriva på de första inlämningsuppgifterna.


    resumé från helgen

    Godmorgon kära läsare!

    I helgen har det varit dåligt med uppdateringar här i bloggen för jag har helt enkelt inte haft tid. Nu sitter jag med en tallrik gröt med färsta hallon och blåbär på som jag och J köpte på torget i lördags. Färska bär på gröten är något av det bästa jag vet till frukost.

    Vår helg har varit väldigt häktisk. Vi har varit och köpt inredningsprylar i 3 vevor och monterat, designat. klätt om stolar, planterat och inhandlat ännu fler saker. Nu är min lägenhet så himla fin, är så underbart nöjd! Älskade J har varit till så stor hjälp, hade nog aldrig klarat av att göra så här fint utan hennes hjälp.

    I lördagskväll kom R förbi mitt i allt stök och vi satte oss ner med ett glas vin och pizza. Pizza är så himla gott när man flugit runt hela dagen och inte ens haft tid för att äta. Sen så invigde vi mitt kök med och det blev så mysigt med alla tända ljus.

    Idag är det måndag igen. Skola lite senare idag och massor av plugg framför mig.
    Vad har ni gjort för spännande saker i helgen?



    En mysig lunch i lördags på Café Johan med kycklingsallad och hembakatbröd


    E minglade sedan förbi


    En väl värd middag med J & R

     


    Mysig söndagsfrukost i ett regnande Jönköping

     


    Inredning, inredning, inredning

    Jag och J håller på med värsta homemakeovern här!! Nu ska vi springa ner till torget och köpa blommor till min balkong och massor av frukt, sen ska vi till IKEA (igen...) och mingla runt i alla möjliga inredningsaffärer. Älskar att mitt hem här kommer bli så fint!!

    Uppdaterar senare med bilder på hur fint allting blir!




    GÄSTBLOGG BY E TJOHOOO

    steeek

    Godmorgon alla solstrålar, det är den finurliga E som talar så lyssna! Anna och jag och R har precis satt i oss 57 pannkakor och plättar med lingon- och jordgubbssylt samt socker och smörblandning. Nu har jag en massiv klump i magen då jag med all säkerthet åt 77% av tillverkningen. Dock mycket mycket gott och värt klagan på min smetblandning.
    Detta är för övrigt min andra livsblogg och detta är otroligt spännande, funderar starkt på att starta en egen men känner dock att på tok för mycket information skulle hamna på nätet då. Usch nej någon blogg kan de inte bli för E's del.
    Snart kommer Annas kära vän J hit ändå från Sthlm, närmare bestämt mina trakter och har redan listat ut att vi har gemensamma bekanta, intressant. Hon är vilse någonstans mellan Gräshagen och Jkpg nu, stackare. Är på tok för sugen på vin redan, klockan är bara 12.03. Klockan 10.01 blev det HELG och vi firade med sång och dans över hela campus. Snart blir det till att korka upp och smutta rötjut!!!
    Anna är på tok för huslig för sitt eget bästa, hon susar runt o diskar o vattnar blommor o dammar o gör mig tokig. LILLGAMMAL liten gumma!
    Jaha vad mer skriver man i en tramsig blogg, jaaa några fina pics ska läggas upp helt klart. Snart blir det powerwalk runt den berömda munksjön, fina grejer dom har här i "Jönet" (som infödingarna kallar de). Ikväll blir det massa MINGEL och rött o sluddrande damer kan jag tänka mig.
    Innan jag tackar för mig har jag lovat R att skriva "vad säger måsarna när dom flyger över danderyyyd? PIIIP PIIIIP". Sådär, sagt och gjort, over and out.
    xoxo, E

    Grannfejden

    Ojojoj, den här konfliken var den galnaste jag varit med om på länge. Hur kan det gå så här fel bara för att man bor grannar? Hoppas mina tanter som bor runt om mig i trappen inte börjar anmäla mig till socialen. Haha! Än så länge har jag inte ens haft middag hemma. Imorgon kommer älskade J hit. Det kommer bli en riktigt mysig helg! Viska testa alla mysiga fik och restauranger här i Jönköping.

    Imorgon har jag lektion redan klockan 8 med presentation av vårt projekt, bäst att hoppa i säng i tid.


    Sov gott underbara läsare.


    skola, vänner och shopping

    Imorse invigde jag mitt nya strykjärn och störk massor av kläder, örongott och lakan. Sen var jag en vända i skolan på möte och föreläsning. Efter lektionen smög jag och E iväg till stan. Jag som hade bestämt mig att inte shoppa något gjorde de mest älskvärda fynden. Hur kan det bli så att man alltid hittar massor av fina saker just de dagar man bestämt sig för att inte shoppa?

    Lite bilder;

    Johan läser tydligen sina böcker upp och ned...!





    Mina sköna fynd från shoppingturen

    Mockajacka i kort bikermodell från VILA

    Tajta stuprörsbyxor med dragkedja både nere vid och uppe i sidan på höften från Tiger Of Sweden


    På håret, igen!

    När ögat för Sverige ännu en gång. Kändes som om Sverige hade störst grepp om matchen, men ändå gick bollen inte in i mål. Tycker det är löjligt att de har så stora löner när de inte ens kan spela tillsammans i det Svenska Landslaget.

    Det blev en god tacopaj hemma hos J, men mys på hans ballkong med E och R. Innan matchen kom även lite andra klasskompisar över för att dricka öl i soffan innan de skull vidare till Akademin. Är så glad att jag bara drack cola och inte hamnade på ett utställe. Måste vila ut lite. Känner att min kropp är trött och sliten. Därför blev det ingen träning idag. Man måste ha lite lugna dagar i veckan med, men imorgon är det boxning med S som gäller.

    Nu tänkte jag borsta mina tänder framför Scrubs och sedan hoppa i säng för att läsa lite i "Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson". Såg på TVn att den filmen har premier redan nästa fredag. Får sno mig så jag hinner läsa ut den innan.

    Sov gott!


    Sverige - Malta

    Ikväll är det match halv sju mellan Sverige - Malta. Den matchen kan man såklart inte missa! Jag ska se den tillsammans med E och R hemma hos J. Tur att han bara bor ett hur ifrån mig så jag har nära hem sen. Grabbarna ska tydligen ställa till med matlagningen, vilket säkert kommer bli kanon gott. Nu ska jag lägga mig och vila lite i soffan. Jag och E har fått ett uppdrag som jag än inte kan släppa i bloggen. Men så fort jag får klara besked ska jag berätta nyheten. Spännande kommer det bli!


    Heja Sverige!



    Onsdag

    Godmorgon på er!
    Sitter som vanligt en en stor kopp tea och havregrynsgröt med äpple och kanel. Ett tips är att börja dagen med kanel i någon form, för det sätter fart på ämnesomsättningen och kaloriförbrukningen. Ni håller väl med om att kanel är gott?!

    Jag har fått några som har frågat om jag inte kan lägga ut lite recept på mat jag lagar här i bloggen. Såklart kan jag göra det åt er. Igårkväll var det bara broccolisoppa som låg på menyn, inte det roligaste... Men såfort jag gör något spännande ska ni få ta del av det. Så, håll utkik!

    Idag har vi lunchmöte igen. Gillar verkligen våra lunchmöte. Vi har fått en så bra sammansatt grupp! Var ju som sagt på boxning igår, men det var inte alls lika bra som hemma. Saknar Roines super-militär-träning, inget slår det! Fast, det var jobbigare än ett medelpass eller arobics. Idag vet jag inte riktigt vad det blir, lutar kanske mot step-up.

    Bjuder på den här sköna morgonbilden idag.




    Jordgubb och blåbärssmoothie

    Sitter nu och dricker en nygjord jordgubb och blåbärssmoothie medans jag väntar på att mina maskiner tvätt ska bli klara. Tänkte jag skulle sätta mig och läsa en del på JIBSnet inför nästa vecka. Ska försöka att inte slösa bort en massa tid på onödiga saker. Det är svårt, det är ju så underbart att inte göra något alls. Spenderade massor av tid igår med att klicka hem lite kläder från Nelly.com, Laredoute och Ellos.se. Längtar tills jag får paket på posten.

    Ikväll blir det kickboxning på F&S klockan 8. Ska bli skönt att få ta ut sig ordentligt, sover så gott efter åt.

    Vi hörs senare ikväll.


    Höst?!

    Är det redan höst? Känns som om vädret påminns av vilken månad det är. Nu känns det som höst fast det bara är början på september. Nu ska jag kila iväg till skolan. Massor av lektioner hela dagen. Sen ikväll ska jag inviga min tvättstuga. Wiah me good luck! Känns som en utmaning. Har iallafall fem maskiner i tvättrummet, så det kommer gå undan.




    Sen lunch

    Nu sitter jag och äter en sen lunch. Lagade en kycklingsallad med fetaost och oliver. Riktigt gott! Mötet idag gick riktigt bra och det känns som om vi verkligen är påväg i rätt riktning med vårt projekt. Senare i eftermiddag ska jag kila iväg på F&S. Idag vet jag inte riktigt vad jag är sugen på att göra. Ska ta mig en titt på schemat och se om det finns något jag fasnar extra mycket för. Skivstång kondition hade varit guld om det funntis, men det gör det tyvärr inte.

    Dags att äta innan maten blir kall.




    Powerwalk

    Imorse har jag varit så hurtig, var ute och powerwalkade 5km med R. Nu sitter jag nyduschad med min gigantiska kopp tea. Idag har jag ett lunchmöte med min ena projektgrupp. Vi måste fortsätta spåna på vårt evenemang och komma på kreativa lösningar.

    Igårkväll när vi hade Tacomys och Monopol hemma hos Johan lyckades jag trots alla odds hålla mig kvar och hamnade på en tredjeplats. Det är en hetsig stämning att spela Monopol med ekonomer. Det ända man hör efter det att alla gått ett varv är "Köp, köp, köp!!!" Sen helt plötsligt var alla gator slut och ingen hade en full serie i någon av gatorna. Efter X antal timmar blev Johanna vår Monopol-mästare. Vi får se hur grymma vi är på spelet efter våra år i Jönköping.

    Nu är det dags för mig att göra mig iordning och organisera lite inför mitt möte.











    Spinning på F&S

    Nu ska jag kila iväg på spinning på Friskis & Svettis tillsammans med S. Hon och jag ska svettas ur oss helgens onyttigheter.

    Hörs senare ikväll.




    Sovmorgon

    Idag blev det en lång härlig sovmorgon. Vaknade inte förrän vid ett och låg sedan och kurade mig under mitt underbart fluffiga duntäckte. Sitter nu och äter två knäckemackor med en banan/jordgubb-smoothie. Ska köpa hem lite krossade linför när jag går ner till coop senare idag, det är så himla bra för magen. Speciellt på morgonen när magen varit inaktiv hela natten.

    Idag var det egentligen tänkt en sväng till köpcentret A6 och IKEA, men känner inte alls för det längre. Så det blir att plocka undan lite här hemma och stryka lite kläder. Ikväll ska jag på spinning och njuta av en god middag när jag kommer hem.

    Har ni några roliga planer för en söndag?


    Mingelbilder från kräftskivan

    Idag har varit en riktig höstdag. Jag har mer eller mindre bara myst hela dagen. Var först och fikade med D och sedan såg ett par stycken Sverige - Ungern hos R med pizza och massor av chips och dipp. Mums! Imorgon blir der spinning...

    Kräftskivan igår var toppen!

    Här kommer lite mingelbilder från kvällen.

    Se hur fina pajerna blev. Är så nöjd med mig själv ibland.


    Allt blev väldigt mysigt när det var färdigdukat.


    E & Jag stod i dörren och bockade av samt tog betalt av alla gäster.







    Godmorgon

    Nu sitter jag med en halv melon och en stor kopp tea till frukost. Ska snart springa ner till coop och handla lite.

    Idag är schemat fullbokat. Ska på F&S klockan ett på spinning, efter det en runda på stan. Senare i eftermiddag ska jag på jobbintervju och ikväll är det kräftskiva. E och jag har kommit fram till att vi ska vara "nykterfadder" ikväll och hålla koll på allt folk. Har en känsla av att en kräftskiva med dessutom egen medtagen alkohol har en större tendens att balla ur än andra event.

    Det regnar fortfarande här i kära Jönköping och mina gummistövlar är i Malmö. Min syster får ta med dem till mig när hon kommer på besök om någon vecka.


    Pajbakning för 60 personer

    Nu har jag bakat pajer för 60personer inför vår kräftskiva imorgon. Började med att baka pajdeg med 4kg mjöl och 1500g smör, sedan fyllning ned 3kg ost och 2kg broccoli och avslutade med äggstanning på 35 ägg och 4l mjölk. Hej hej skolmatsal Anna Persson. Lagom bitter när man har en timer på ugnen på 15 min, så det är ett himla springande fram och tillbaka.

    Nu ska jag äta lite mer godis medans jag väntar på de sista pajerna i ugnen.

    Herre min skapare, låt mig få bli klar snart...!


    NY Kategori "Bättre Form"

    Nu har jag varit kreativ och kommit fram till att skaffa en ny kategori här i bloggen. Jag är en person om älskar att träna och leva i en sund tillvaro. Inga Hollywood dieter här och heller ingen soffpotatis. Jag har genom åren lärt mig att lagom är bäst. Eftersom hälsa är något som jag intresserar mig stort för så vill jag dela med mig av det till er läsare.

    Så påverkar motion hjärta och kretslopp

    En kedjereaktion av sunda mekanismer i kroppen börjar verkar såfort kroppen får motion. Efter regelbunden motion blir resultatet att kretsloppet blir i absolut toppform.

    § Hjärtmuskeln stärks och kamrarna blir större. Hjärtat behöver därför inte arbeta lika mycket som tidigare och ger ett mindre slitage i det långa loppet.

    § HDL transporterar bort det skadliga LDL-kolesterolet från blodkärlen och levern och vid regelbunden motion ökar det sunda HDL-kolesterolet i blodet.

    § Blodkärlen blir smidigare eftersom blodtrycket sjunker.

    § Fettämnesomsättningen förbättras i musklerna, vilket menas med att den totala fettförbränningen ökar.

    § Immunförsvaret stärks och kroppen blir svårare att ingripa för bakterier och virus.

    § En av mina personliga favoriter är att blodsockret blir lättare att reglera för musklerna insulinkänslighet förbättras och det förebygger diabetes.

    (Källan kommer från näringsexperten Martin Kreutzer)

    Det är ingen som säger att man måste träna varjedag, men det rekommenderas kontinuerlig motion ett par gånger i veckan. Hur mycket är så individuellt att man får tala med en personligtränare om man vill får ut bäst resultat.

     


    Ösregn och mys

    Nu sitter jag och myser i mitt fina kök med en kvällmacka och en stor kopp tea. Jag har planerat att gå på spinning klockan åtta, men jag känner verkligen inte någon orka för det just nu... Får se hur det känns om en timme. Ska göra pajdeg snart hade jag tänkt, för 50 personer till vår kräftskiva imorgon. Mjöl i hela köket sen med andra ord.

    Jag satt och funderade på att jag ska dra igång min nya kategori idag. Den var ju lovad er för längesen och det kom massor av andra saker ivägen. Därför tar jag tag i det genast!

    Kika in om en stund!




    American Night with BeerPong!



    N u  h a r  j a g  f å t t  t a g  p å  l i t e  m i n g e l  b i l d e r  f r å n  i g å r k v ä l l . . .




    Team Trikåt!


    BeerPong Tournament room


    American Bong






    Host Company Project

    Nu sitter jag pigg och glad med frukosten brevid mig. Idag är det första "heldagen" för mig i skolan. Har lektioner/föreläsningar från 8.30 till sent i eftermiddag. Vi ska nämligen få läsa och höra om våra Host Company som vi ska arbeta tillsammans med under tre år. Känns som jag har gjort något liknande resan på FöretagarGymnasiet, då tillsammans med Hilding Anders International AB. Det är då huvudkoncernen för de flesta sängföretag och är ledanade inom sitt område. Riktigt spännande att jobba tillsammans med ett börsnoterat företag. Undra vad det är för företag idag som kommer att erbjudas. Jag är väldigt intresserad av att se hur olika företag är uppbyggda och hur de arbetar. Man kan alltid lära sig något nytt som man kan ta med sig i ryggsäcken till den dagen då jag behöver använda det själv.

    Nu måste jag dricka upp mitt tea och springa in och sminka mig lite innan E kommer och hämtar mig.


    Nattbloggning

    Nu sitter jag i mitt sidennattlinne med en tandborste i munnen och tänker tillbaka på kvällen. Riktigt roligt! Vi gjorde succé i våra neon-kläder. Min kamera låg i lä hela kvällen, men imorgon när jag fått tag på E´s bilder så ska jag visa er en massa andra roliga outfits, så som Hawaii, O G Niggah's, Mickey Mouse, RockStars, Wife Beaters and so on...

    Nu är det dags för mig att hoppa i säng. Har lektion 8.30 imorgon.


    En godnatt puss från mig!


    Team tricot!

    Jag har inte glömt er! Jag har bara haft så extremt mycket att göra den senaste dagarna, att jag inte hunnit skriva. Men nu när jag har ett par minuter över så ägnar jag dem åt er.

    Idag har jag suttit i business lunch i två timmar, storhandlat med några kompisar inför en kräftskiva på fredag med 50 pers och slutligen har jag och E hittat den bästa team outfiten inför maskeraden ikväll. Ikväll är det nämligen "Beer Pong Tournament". Alla ska dela in sig två och två och därefter komma i en gemensam outfit. Jag och E har en väldigt bra en, nämligen Team Tricot! Vi har hittat neon-läggings och kör aerobics-stylen. Jag är personligen väldigt nöjd med vad vi budgetfyndade, men har dock aldrig kännt mig så tjock förut. Neon rosa/orange är inte den mest döljande färgen om jag får säga det själv!





    NU kör vi!!!


    RSS 2.0