Fixat och donat hela dagen

Nu är jag framme i Jönköping igen, i mitt lilla hem. Älskar känslan av att det här är "mitt hem". Jag kan göra precis som jag vill med det. Så idag har jag fräschat upp hela köket, nya gardiner, lampor, blommor och en massa roliga saker från min "hemgift". Var nere i alla lådor igår och rotade och tog fram massor med fina saker. Bla en mixer till smoothies på morgonen, salt och peppar kar, massor av rosa köksartiklar, sovrumsgardiner och massor av annat smått och gott.

Nu sitter jag i min helt renstädade lägenhet med en precis fylld kyld och ska läsa en massa sidor på JIBSnet som ska läsas till imorgon. Senare ikväll ska jag på spinning på F&S, sen blir det bara mys i soffan.

Dags för mig att sätta igång med all läsning...


Jag tycker det blev så fint när allt blev klart!


X2000 mot Stockholm

Nu sitter jag på X2000 mot Stockholm påväg mot Nässjö. Ska äntligen upp till Jönköping efter denna helg. Förstår inte hur allt lyckas hända, en sak vet jag iallafall säkert och det är att det är skönt att vara själv ibland.

Är lite stressad för jag ska på gruppmöte halv tolv och mitt tåg, om det är i tid, är inne 11.10. Har verkligen hur mycket saker som helst med mig. Längtar tills jag ska fixa till allt där hemma, så känns det ännu mer som mitt hem. Sen om två veckor kommer underbara J påbesök från älskade Stockholm. Och som vi också vet jobbar hon på Hemtex, så mitt hem får ännu en prick över i:et.

Nu ska jag sätta mig och njuta av min bok som jag för en gångs skull kom ihåg att ta med mig. Tog med massor av andra böcker till Jönköping, men såklart glömde jag sist den jag håller på att läsa. Flickan som lekte med elden - Stieg Larsson.

För sno mig lite att skriva klart så mitt 3G internet inte tappar täckning. Är redan nästan framme i Lund.

Ha en bra förmiddag!

 


Packning och rörigt!

Nu håller jag på och packa massor av egentligen onödiga saker som jag bara måste ha med mig. Krukor, dukar, vinglas, lampor, boxningshandskar, mer kläder, mer skor, sällskapsspel, you name it! Om en stund ska jag möta upp söta Z för en promenad i det blåsiga Limhamn. Försöker klämma in så många personer som möjligt nu när jag är nere så kort tid.

Var på EspressoHouse igår med min stora syster. Hon är dock inte min riktiga stora syster men är lika mycket syster för som J är. En helt underbar människa! Det spelar ingen roll hur dåligt humör man är på innan jag träffar henne, för hon får mig alltid att skratta och känna mig mycket bättre. Om det är något hon är bra på att ge så är det EgoBoost, en kick för kropp och själ. Är så glad att jag har henne vid min sida. Ännu roligare kommer det bli i vår när en mini-Oli kommer till världen. Kan knappt vänta!


Här ser vi en del i en salig röra i världens största resväska på 45 liter!

Kom på att jag glömt visa er bilder från när jag var och rumlade i stan med syster i fredags. Lika bra att lägga upp dem här med.


Mysig lunch på restaurang Gränden





Sen blev det massor av shopping...


Trouble in paradise

Vad gör man när allt inte är som det ska?


(Jag kryper ner under täcket nu och försöker drömma mig bort...)





Telenor 3G internet fungerar överallt?!

Nej det gör det inte! det hackar och går jättelångsamt på tåg. Nu ska jag luta mig tillbaka och sova den sist timmen från Hässleholm till Malmö. Behöver mig en liten powernap!




Godmorgon sunshines!

Nu sitter jag på X2000 påväg hem till Malmö. Känner mig ganska trött och sliten från igår. Kvällen började hemma hos R, sedan gick vi tillsammans till Karlssons lounge för buffé. Vi satt sedan där och myste tills nattklubben öppnade. Jag förstår fortfarande inte hur allt gick till, men redan vid halv tio lyckas folk från det ena bordet att bli så extremt mastodont fulla. Det är en gåta hur det ens gick till! Var hemma vid midnatt, så för min del var det städat. Kam bara tänka mig hur jobbigt det är att sitta på ett svajigt tåg i två timmar och vara helt tung i huvudet.

Testade idag Pressbyråns frukost, vilket var helt okej för ett okej pris. En frukt-smoothie, tea, en fralla och en DN för 39kr. Fast vill inte påstå att frallan hade speciellt mycket pålägg.
Nu när jag kommer till Malmö ska jag möta upp min syster på stan, som jag inte träffat på jätte länge. Hoppas på att vi ska till ett mysigt fik och äta en god sallad. Sen såklart måste vi shoppa lite också. Jajajaja, jag vet att jag sagt att jag är en fattig student. men tänkte hitta ett par nya ballerina skor.

Lite bilder från gårdagen

V, A & S


M, D & E


A, E & R



A, S & L




Vattenmelon, tea & tyra banks

Nu sitter jag ännu en gång i soffan och försöker krya på mig. Försöker även att få folk på msn att tycka synd om mig, men det går inget vidare, egentligen ganska svårt att få folk att tycka synd om en när det är mitt eget fel. Det är jag som rumlat runt för länge och för mycket på stan förra veckan, badade i kanalen och struntade i att ta på mig en extra tröja. Det ska bli skönt att komma hem till Malmö en sväng dock, för en "festfri" helg. Ska bara mysa och ta det väldigt lugnt.

Jag har nästan ätit vatten melon så det kommer upp ur öronen på mig. Allt för att få i sig vitaminer, hur mycket vitaminer nu vattenmelon innehåller. Mest vatten.... Och ovan på det en rykande kopp tea. Gissa om jag kommer springa på toa hela kvällen!

Jag har kommit fram till att jag ska skapa en ny kategori här i bloggen, som ska heta "Bättre form". I den har jag tänk skriva om lite mattips, träningstip och allmänna hälsotips. Första inlägget jag funderat på kommer läggas upp imorgon, så håll utkik!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen, ta en ipren och göra mig iordning för kvällens VIP på Club Karlsson med buffé och coctailprovning. (Non-alcoholcs' for me) Vi ska fira Tiger-vinsten!


Nattbloggning

Nu ligger jag i sängen med mitt kära Flux i munnen. Eftersmaken av kräftor kan jag inte påstå är den bästa. Är glad för att jag masade på mig kläderna och gick dit. Super trevligt ordnat, verkligen mycket bättre än jag väntat mig. Både hatt och haklappen var på. Skoj! Men feber tar ut sin rätt och jag ska bums sova nu.

Lite bilder från kvällen

Vi hade mysigt balkongmingel innan vi gick till kräftskivan. J, E & R.


Bildtext...


Se hur fint allt var ordnat!



Kräftskiva

Nu har jag precis bytat om från myskläder till vardagskläder. Ska på kräftskiva ikväll, men mår fortfarande inte alls bra. Så för min del blir det Loka likes passion till kräftorna. Har fått hosta nu också, ovan på febern. Har dock bara tänkt gå en stund, måste hem och vila vidare sen.






Testade min nya Volym Spray från Face Stockholm idag. Den var verkligen bra. Är alltid skeptisk mot volymprodukter, för tycker aldrig att det blir något resultat men den här både luktar riktigt gott och fungerar utmärkt.


sjuk

Jag har haft en hämsk natt, vaknade första gången halv ett och mådde uselt. Tog första alvedonen då och sen svettades jag hur mycket och länge som helst. Somnade ordentligt vid halv sex imorse och vaknade vid halv tolv. Nu mår jag lite bättre, men det beror troligtvis på alla ipren. Tog mig precis en dusch för att fräscha upp mig lite och nu har jag bäddat ner mig igen under min filt i soffan och har laddat upp med kuddar så jag kan mysa och se på GossipGirl. Tänkte köra maraton idag med andra säsongen. Tredje börjar ju snart... Så det är bäst att uppdatera sig lite om vad som hänt.




Linas Kvällsbok.

Jag ligger nu i soffan med feber, ont i halsen, knaprar ipren och godis. Mår inte alls bra, riktigt jobbigt. Det som vankas fest både imorgon och torsdag. Hoppas verkligen på att må bättre imorgon.

Ligger och tittar på Linas Kvällsbok. Världens roligaste film just nu, skrattar så jag håller på att dö. Måst vara för att min hjärna är lite överhettad av febern.

Nu är det hög tid för mig att borsta tänderna och ta på mig min pyjamas, så jag hoppas på att må bättre imorgon.


God natt!!


IKEA

Idag har jag, E och V varit på IKEA och inhandlat lite saker till min lägenhet. Det blev två runda ljusa mattor, en byrå, en lampa, klocka, filt och lite nödvändiga kökssaker. Glömde dock att köpa en potatisskalare. Så typskit. Får klara mig utan det, för nu orkar jag inte åka dit på ett tag. Hade sådan tur att V har bil och ville ställa upp och köra. Min lägenhet börjar verkligen bli hemtrevlig nu. Ska hämta hit lite saker från Malmö i helgen och piffa till det sista.

Nu känns det inte som en grottmänniska levt här. Det är bara lite blommor och krukor som ska upp i alla fönsterna.


Det blev väldigt fint! Nu ska bara pricken över I:et dit.


Måååndag

Idag har jag och E tagit vårt första "student-beslut" genom att ta bussen till ekohallen och inhandla block, pärmar, pennor etc, istället för att köpa det på Akademibokhandeln. Det här med att spara kommer bli så himla svårt, men har riktigt gått in för det nu att klara det.

Nu ikväll ska jag först hem till en ny klasskompis och vi ska äta middag ihop några stycken. Ikväll blir det sedan att inviga Friskis och Svettis JÖNKÖPING! Kommer bli riktigt kul.

Hittade precis en rolig bild från vår nollning på mig som jag tänkte visa er. Det är både sorgligt och kul att nollningen är över. Veckan var riktigt rolig, men nu börjar allvaret!


TouchDown TIGERS!


God morgon

Jag har varit vaken sen 05.17. Underbart! Förstår verkligen inte varför jag inte kan sova. Drömmer en massa konstiga saker och vaknar konstant. Efter att ha legat och rullat runt i sängen i 45min tröttnade jag, tog en halstablett och satte mig vid datorn för att boka min biljett hem till Malmö. Kommer nämligen hem nu under helgen. Passade även på att utnyttja min sovmorgon på måndag (till klockan 13.00) att ta tåget upp på förmiddagen istället. Så får jag lite mer valuta för pengarna när jag är hemma. Till och med söndagsmiddag...

Ska hoppa ner under täcket igen nu och se om jag kan få lite sömn till klockan nio iallafall.


JIBS TIGERS!


Efter en välförtjänt vinst!!!



Underbart team om inget annat!


Friskis & Svettis

En sak som stör mig är att det går inte att använda sitt årskort på Friskis och Svettis från Malmö i Jönköping, därför måste jag köpa mig ett nytt. En sak som gör mig glad är att jag kan frysa mitt Skånska kort och köpa ett nytt i Jönköping. En annan sak är också att års kortet här är kostar 2250kr för 12 månader, i Malmö kostar det 3300kr, alltså 1050kr billigare här. Plus att jag, som är JSA medlem från universitetet, för 15% discount. Toppen bra för mig, som snart som alla andra kommer vara en fattig student.

Imorgon ska jag och E börja vårt sunda liv igen. Efter en veckas kroppsförstöring av allt festande och förtäring av alkohol. Det börjas med Spinning Bas kvart över sex. Kommer bli så skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Eller ja, mina nya vanliga rutiner i härliga Jönköping.





"En bild säger mer än tusen ord"

!!!!! VARNING FÖR ETT MYCKET LÅNGT INLÄGG !!!!!!

Första dagen i skolan blev vi indelade i grupper till olika faddrar. Jag hade turen och kom med de bästa, roligaste och mest organiserade, JIBS Tigers!


Det första de lärde oss var att man börjar förfesta klockan fyra i Jönköping.


Sedan första kvällen bar det av på Coctailparty på skolan.


Dag nummer två var det lekar som gällde.


och ännu mer lekar...


På kvällen var det sedan Hawaiiparty.

Förfest klockan fem...


Sen bar det av till club Centrum...


Och stannade lite till...


Nästa dag var det ännu fler lekar...


Bland annat modevisning


Bada i kanalen




Minglade runt på stan




På kvällen var det TogaParty


Onsdag mös vi tillsammans i en böghög mitt i en park.




Torsdag var det "Fulsittning", och ja FULT var det!


Vi uppträdde med vårt SPEX, en andra plats är inte illa!!


Fredag var vi på SWE, Student Water Event 2009, Nordens största poolparty med 1500 personer. Av säkerhetsskäl, inga bilder!

Lördag, Finsittning och final!


Första ordentliga måltiden på hela veckan...


Sen var det dags för oss att delta i SPEX Finalen.
Vem tror ni vann?? ....

SÅKLART "JIBS TIGERS"
Ni är så himla underbara! Verkligen laganda! Så på torsdags har vi 2 timmar med mat och fri dryck på Club Caj, innan stället öppnar för allmänheten! Så himla underbart!!!


Jönköping, internet, nollning, fest och en massa nya vänner!

Måste börja med att säga förlåt till alla er som läser min blogg dagligen! Jag har flyttat till Jönköping och inte haft något internet tills idag. Nu är jag back on track och kommer komma med så mycket uppdateringar som möjligt för er om mitt nya studentliv i Jönköping, Internationella Handelshögskolan, mina vänner och allt som är runt om!

Jag har tänkt att gör ett inlägg per dag som jag varit här, så är det lättare för er att läsa. Men först ska jag berätta lite om varför Jönköping.

Jag är här för att läsa en kandidat examen i International Management (IM) på International BusinessSchool in Jönköping. Det är en utbildning helt på engelska och jag har ungefär 25% internationella studenter i min klass. Allt från Nepal, Polen, Kina, Mexico, Ungern etc. Hur kul som helst att träffa folk från andra nationaliteter.
Utbildningen kommer att inrikta sig på ledarskap och organisations utveckling, det ingår minst ett år utlandsstudier vilket jag ser fram emot jätte mycket. Som ni flesta vet har jag redan läst ett år av IM i Australien, därför kommer mina tre år här inte bli lika hektiska som för alla andra. Har därför lagt till lite mer språk och psykologi kurser i mitt program.

Utbildningen börjar inte förrän på onsdag och lovar att berätta för er hur det är. Byggnaden och lokalerna är näst intill helt nya, då skolan slog upp sina dörrar så sent om -94.


full fart framåt!

Idag är det mycket att stå i. Jag ska först nu på morgonen ut och springa min 8km runda, efter det ska jag fixa allt med nycklar, tillträde och så till lägenheten i Jönköping. Måste köra ett ärende till posten, byta några av mina födelsedagspresenter och börja organisera min packning inför flytten. Ju mer jag tänker på det, desto mer funderar jag på att jag inte har tid att sitta vid datorn. Det löser sig. Klockan är ju ännu inte så mycket.

Ska inviga mina nya löpar byxor nu som jag fick av mormor. Är nästan säker på att de fungerar utmärkt. Ikväll blir det bara en lugn kväll hos S. Ska börja storkoka mat till honom, för jag tror inte att han kommer klara sig nu när jag flyttar. Han kommer förmodligen att leva på kebab, pizza och McDonald's. Låter lysande för en idrottsman....


Mamma fyller 50år idag.

Här får man inte njuta speciellt länge med sin egendag, för redan vid tolvslaget går det över till mammas födelsedag. Men tänk ändå att hon fick mig i födelsedagspresent för 21år sedan. Den finaste presenten hon någonsin fått! Till och med finare än Karen Millen klänningen hon fick av mig och mina syskon imorse. Inte dåligt va!

Nu ska jag, brorsan och mamma ut och spela golf. Ikväll blir det god middag på en ännu inte bestämd restaurang. Lutar på Skeppsbron eller Kockska.





Min födelsedag

Dagen började med att en, vad jag tror, fortfarande full, S står och sjunger för mig vid säng kanten. Efter lite morgon mys framför tvn i sängen åt vi sedan brunch på Systrar&Bröder med M och A. Jätte mysigt bortsett från att jag tappade en rödbetssalladsmacka på min benvita klänning. Det blev för mig att springa till bilen och gör ett snabb ombyte till linne och shorts mitt på Rönneholmsvägen. Ja, man gör så knasiga saker när man fyllt 21, för då orkar man inte bry sig mer om vad folk tycker hela tiden.

Vid halv två hämtade vi upp Broschan i Vellinge och körde vidare till sommarhuset. Där fick jag massor av fina presenter och en god laxmiddag med min hemma bakade tårta till efterrätt. Nu sitter jag med mamma och pappa i soffan och tittar på Casanova på Tv4. Har fortfarande så ont i halsen, så det blir en tidig kväll för mig idag. Ska ut och provspringa mina nya löparkläder imorgon.

Godnatt!


Lördag, 25års fest, fylla

Lördagen började med frukost och sedan poolhäng fram till eftermiddagen. Solen stekte på rejält och jag slängde på min bikinin såfort jag kunde för att ta vara på solensstrålar.

Under eftermiddagen bar det sedan av hemåt till Malmö igen. Vi gjorde oss snabbt iordning och körde sedan till Klågerup på 25års fest. Mycket trevlig kväll, massor av nya ansikten. Dock, ju mer klockan tickade desto mer fylla blev det. Något som jag inte uppskattar allt för mycket kanske. Men i övrigt var det en väldigt lyckad kväll och talar nog för både mig och S.

Ett riktigt påkostat kalas med liveunderhållning, scen, ljus-, ljud. ochrökanläggning på plats. Mina tår blödde av allt dansande när vi sedan kom hem.


S & jag i min väldigt gröna Kate Paris & I klänning. Snygg nu till solbränd hy.


Ganska rökigt inne i lokalen, men ungefär såhär såg det ut.


Fredag, 50års fest, make up store

I fredags var jag som sagt först på make up store för att få en sminkning inför kvällen. Eftersom jag har en tendens att alltid bli missnöjd med resultat, så som frisör och make-up valde jag att ta med en bild på hur jag ville ha det. Det här med att stylisten själv ska bestämma funkar inte. Jag är en bestämd dam som vet hur hon vill ha det.


Om jag får säga det själv blev jag riktigt nöjd med resultatet!



Min bild som jag tog med var på Jennifer Hawkins. En av de absolut vackraste kvinnor jag vet. Om man blir stylad som henne så måste väl resultatet bli bra...! Håll med, visst är hon snygg!

Sen blev det fest hela natten. De här 40 plus, de spottar inte i glasen iallafall. Det dansades på stolar, sjöngs och skrattades hela natten lång.


För en gångsskull såg man S dansades en hel del.


Anna fyller 21!!

Idag fyller jag år. Grattis grattis till mig! :)

Har fått massor av fina presenter. Tar bilder och visar er sen. Nu är det dags för tårta!




50 årsfest

Fullt ös medvetslös igår! Riktigt kul att festa med gamlingar! Riktigt tryck, här stod man på stolar och dansade och svetten rann så det såg ut som om de flesta fått en hel drink över sig. Mycket trevlig fest.

Nu sitter jag här i festkläder igen och är påväg på 25 årsfest i Klågerup. Den här helgen är det inte en lugn stund.

Uppdaterar med bilder senare. Hinner inte nu. Dags att köra!



Ha så mysigt ikväll i den härliga sommarvärmen.


Nyduschad och dags för styling

Nu sitter jag nyduschad och det är dags för mig att påbörja min styling för ikväll. Mamma och pappa ska nämligen ha stor 50års fest. De har hyrt Bedinge Gk's klubbhus, live band och massor av dans. Det kommer bli kanon. Har en bokad tid hos Make Up Store klockan fyra, så det är hög tid för mig att fixa håret och packa ner alla kläder.

Jag lovar att ta många bilder.

Ha en trevlig kväll allihop!



Lill-lördagsbilder

Det finns egentligen inte så mycket att säga om kvällen. Tycker att bilderna talar ganska bra för sig själv. Vi började iallafall på Gökboet, fortsatte till Victors och slutade på Prins Bernhad.



























Nu får det räcka tycker jag! Dags för en dusch...


Trött

Igår blev det en otippad utgång!

Måste sola lite till och vila. Uppdaterar mer ikväll med bilder!


Tyra Banks Show

Sitter och tittar på något av det sjukaste jag varit med om på länge, på just Tyra Banks Show. Det handlar om fettma idag. Där är en kvinna på 450kg som inte kan gå tolv meter utan att behöva vila och hon älskar sig själv. Hon älskar sin fettma och hon hatar att röra sig. Hennes dröm är att inte behöva röra sig alls.

It sounds crazy for me!


Ät mer frukost och gå ner i vikt

Jag har precis ätit frukost. Tog mig en riktigt lång och härlig frukost. Jag tycker att det är så himla konstigt att folk tycker så olika om just dagens första mål, det finns massor av er där ute som hatar frukost och hoppar gärna över den, medans jag och många andra älskar det! Det är hur mysigt som helst att äta en god frukost i lugn och ro.

Människor som äter frukost mår bättre och väger mindre. Frukosten ska sparka igång förbränningen och ge energi. För er som vill hålla igen kaloriintaget under dagen ska satsa på fibrer, frukt, lite grönt, mjölkprodukter och magert pålägg på mackan.

Utan frukost fungerar hjärnan och muskler dåligt. Du behöver kolhydrater för att kunna tänka och vara fysiskt aktiv. Därför passar havregrynsgröt väldigt bra till frukost, likaså mackor med grovt bröd eller müsli med bär och yoghurt. Lägg gärna till ett ägg till din vanliga frukost. Det ger ett bra proteintillskott.

Äter du yoghurt kan du gärna lägga till lite krossade linfrön (förvaras kallt), lite pumpakärnor, havrekli och några katrinplommon. Mycket fibrer och nyttigt fett som är bra för att sänka blodfetter.

Risken att få i sig för mycket mat till frukost är inte stor. De flesta av oss äter alldeles för små portioner frukost. Den vane bantaren kanske tänker ”Ja men det är väl bra, då sparar jag ju kalorier” - men så ska du inte tänka! Man blir inte överviktig genom att äta en lagom stor frukost eftersom du hinner förbränna måltiden under dagen. Det är mycket viktigare att du tänker på portionsstorleken vid lunch och middag och hur mycket du äter innan du går och lägger dig.

Frukost fällor:

Juice – lätt hänt att för stor mängd slinker ner, 1 dl är lagom

Ljust fiberfattigt bröd – mättar dåligt, du måste äta många skivor för att bli mätt.

Marmelad – ger en snabb sockerkick som höjer blodsockret onödigt mycket och ger tomma kalorier.

Fruktyoghurt- innehåller onödigt socker Socker i te och kaffe – tomma onödiga kalorier

Fet ost – innehåller skadligt mättat fett och ger många extrakalorier


Tips:

Drick kaffe eller tea, vilket är gjort på smaksattvatten vilket inte innehåller några kalorier alls

Byt ut börd till fiberrik och osötat bröd. Det smakar hur gott som helst bara det är nyttigare för din hälsa.

Smör och marmelad, liksom nutella och jordnötssmör, är helt onödigt att äta när man ska hålla igen på kaloriintaget. Satsa på mager ost, mager skinka och massor av grönsaker på mackan istället.

Yoghurten går lätt att byta ut mot en light version. Yoggi finns som kalorisnål och osötat, men smakar precis som alla andra.

Var inte rädd för att testa nya saker!


Två mackor en med ost, sallad och gurka, den andra med sallad och ishavssallad. Lätt Yoggi med linfrö, sesamfrö och solrosfrö. Tea och så klart Chic.





Höst redan?

Idag har det regnat konstant hela dagen. Tycker inte det varit någon toppen sommar direkt, så man kan undra var allt vatten kommer ifrån. Idag har jag inte gjort så mycket ansträngande alls. Började med att köra och handla lite åt mormor som fortfarande har ont i sitt sen och när jag kom hem därifrån stod jag i över två timmar och strök en massa tvätt. Och nu kan jag äntligen använda "den där tröjan" som jag tävttade för hur längesen som helst och inte orkat att stryka.

Nu ett tag fram över ska jag bara kura ihop mig i soffan läsa i min bok och dricka en kopp tea. Fick tre nya böcker av mormor idag med, så nu är nästan hela hösten räddad. Det har blivit mycket mindre läsande i sommar än vad jag räknat med. Alltså alldeles förlite ledig slapp tid.



Midvinter blod av Mons Kallentoft - Flickan under gatan av Roslund & Hellström - Livstid av Liza Marklund



Godnatt

Idag har jag tillbringat dagen på Bo01 med S, M och A. Ryktet på stan är även bekräftat! Nyckelpigsinvation i Malmö!! Galet mycket nyckelpigor överallt, jag som hatar de rödprickiga varelserna som bits! Kan inte påstå att det blev mycket bad för min del, kändes som om jag simmade runt bland isbitar.

Nu ikväll har jag spenderat kvället med min högra hand. Det blev film mys och djupa disuktioner om livet. Jag han även få ett glädje samtal om att jag antagligen fått klart med mitt boende i Jönköping.

Nu är det dags för mig att hoppa i säng och back in business med en vanlig vardag imorgon. Har även en annan sak jag måste berätta, tydligen börjar min termin den 17 augusti och inte den 31 som jag trodde... Jaha, det finns inte så mycket mer att säga om det.


Lite mys mitt i nyckelpigsinvationen mellan M och A.

God natt!




SIBA

Jag blir så trött på SIBA. Hur länge ska de låta mig vänta på min laptop? Nu sitter jag förförsta gången vid vår statuionära dator här hemma. Helt värdelöst. Hatar att sitta på andra sidan huset i stället för att ligga i sängen och kolla på TVn samtidigt. Grr! Så nattbloggning blir det inte, det blir heller inget bloggande så fort jag är på vift. Fick ett sms från SIBA i förrgår, Angående reparation XXXXX väntar vi fortfarande på reservdelar. Vi återkommer så fort din vara kommit tillbaka i butik." Jaha?! Jag som var lovad en ny dator. Vi får väl se.

Nu ska jag lägga mig i soffan under mitt täckte och se en film. Imorgon kommer mamma, pappa och syrran hem från sommarhuset, så bäst jag sytiger upp tidigt imorgon och städar.

Sov gott!


Smögen

Då har jag kommit hem från min underbara lång weekend med S. En jätte mysig resa först till Göteborg sedan vidare till Smögen på SPA.

Vår tripp började i onsdags morse. Vi tryckte in all vår packning i det pyttelilla bagageutrymmet som nu en Prosche har. Typiskt, jag som packat lika mycket som vanligt. När allt var instuvat begav vi oss ut på E6:an mot Göteborg. Lite i elva är vi framme och kör förbi världens längsta kö på Liseberg. Vi beslöt oss därför för att checka in på Scandic Opalen, äta lunch och sen gå till Liseberg, då alla morgon pigga barnfamiljer kommit in. Trodde vi va! När vi kom en timme senare var kön ÄNNU längre. Något av den längsta kön jag någonsin sett. Efter en mildare hjärtattack insåg vi, att vi som redan hade inträdesbiljetter fick gå före hela kön och slapp vänta. När åkbanden var på, spökhusbiljetterna i fickan, så kom S på denna fantaiska idé att vi åker Kanonen först, eftersom där är 45min väntetid, så är den avklarad, och vi kan åka alla andra efteråt med mindre kö. Om någon ska ha nobellpriset så är det han med denna ljuvliga idé. Vi stod en och en halv timme i kö och när vi äntligen åkt Kanonen som tog 30 sek, är den mellan 45 min - 1 timmes kö på alla andra kruseller med. Efter tio timmar inne på nöjesfältet gick vi med väldigt trötta fötter hem och somnade framför TVn med kläder och allt på.

Torsdagsmorgonen började med en stor god frukost med allt från pannkakor till ägg och bacon. Vi lämnade hotellet och gick upp till Avenyn för lite shopping. Innan allt bar av vidare till Smögen lunchade vi med C.
Dumma jag som trodde att Smögen inte låg så långt bort från Göteborg, visade sig ha helt fel. Med en timmes felkörning tog det oss nästan två och en halv timme till vårt hotell. När vi ankom väntade en god trerätters middag på oss och ett glas Rosé. Under kvällen tog vi det lugnt och satte oss i hotellbaren för en cocktail.

Eftersom vi bodde på ett SPA hotell var all mat som vi fick väldigt nyttig. Till frukost fanns det bla hemma lagad müsli, färska bär och frukt att välja på, samt en massa goda ostar och nybakat bröd. Klockan elva på fredagsmorgonen var det bokat SPA för oss. Jag hade 65min Aroma inpackning framför mig, med boduscrub, oljemassage och hår- och ansiktsmassage, medans S hade valt en ansiktsmassage och portömning. Tror inte han njöt lika mycket som jag, men hans hy strålade när han kom ut. Innan vi bar oss ut i full storm på Smögenbryggorna åt vi lunch på hotellet. Eftermiddagen spenderades sedan ute bland alla fina båtar.

En annan smart idé som jag kom på var att vi idag skulle köra "inom" Jönköping för att se på ett boende till mig inför hösten. Inom?! Det tog nästan två timmar längre att köra dit, plus att vi från Göteborg fick köra upp åt landet istället för i rätt riktning mot Malmö. Tror inte S super-uppskattade det, men nu fick jag åka tryggt dit istället för att jag själv skulle köra upp i veckan och titta.


I kö till Kanonen för första gången


S utanför Spökhotellet, jag trodde jag skulle dö i en hjärtattack där inne!




S hänger upp sin packning på Smögens Havsbad


Huvudrätten första kvällen






När vi sitter i våra mysiga morgonrockar och tofflor och väntar på våra behandlingar




Lunch, en sallad med färskaräkor







Herren på täppan!


Underbart vackra Smögen







RSS 2.0