Ät mer frukost och gå ner i vikt

Jag har precis ätit frukost. Tog mig en riktigt lång och härlig frukost. Jag tycker att det är så himla konstigt att folk tycker så olika om just dagens första mål, det finns massor av er där ute som hatar frukost och hoppar gärna över den, medans jag och många andra älskar det! Det är hur mysigt som helst att äta en god frukost i lugn och ro.

Människor som äter frukost mår bättre och väger mindre. Frukosten ska sparka igång förbränningen och ge energi. För er som vill hålla igen kaloriintaget under dagen ska satsa på fibrer, frukt, lite grönt, mjölkprodukter och magert pålägg på mackan.

Utan frukost fungerar hjärnan och muskler dåligt. Du behöver kolhydrater för att kunna tänka och vara fysiskt aktiv. Därför passar havregrynsgröt väldigt bra till frukost, likaså mackor med grovt bröd eller müsli med bär och yoghurt. Lägg gärna till ett ägg till din vanliga frukost. Det ger ett bra proteintillskott.

Äter du yoghurt kan du gärna lägga till lite krossade linfrön (förvaras kallt), lite pumpakärnor, havrekli och några katrinplommon. Mycket fibrer och nyttigt fett som är bra för att sänka blodfetter.

Risken att få i sig för mycket mat till frukost är inte stor. De flesta av oss äter alldeles för små portioner frukost. Den vane bantaren kanske tänker ”Ja men det är väl bra, då sparar jag ju kalorier” - men så ska du inte tänka! Man blir inte överviktig genom att äta en lagom stor frukost eftersom du hinner förbränna måltiden under dagen. Det är mycket viktigare att du tänker på portionsstorleken vid lunch och middag och hur mycket du äter innan du går och lägger dig.

Frukost fällor:

Juice – lätt hänt att för stor mängd slinker ner, 1 dl är lagom

Ljust fiberfattigt bröd – mättar dåligt, du måste äta många skivor för att bli mätt.

Marmelad – ger en snabb sockerkick som höjer blodsockret onödigt mycket och ger tomma kalorier.

Fruktyoghurt- innehåller onödigt socker Socker i te och kaffe – tomma onödiga kalorier

Fet ost – innehåller skadligt mättat fett och ger många extrakalorier


Tips:

Drick kaffe eller tea, vilket är gjort på smaksattvatten vilket inte innehåller några kalorier alls

Byt ut börd till fiberrik och osötat bröd. Det smakar hur gott som helst bara det är nyttigare för din hälsa.

Smör och marmelad, liksom nutella och jordnötssmör, är helt onödigt att äta när man ska hålla igen på kaloriintaget. Satsa på mager ost, mager skinka och massor av grönsaker på mackan istället.

Yoghurten går lätt att byta ut mot en light version. Yoggi finns som kalorisnål och osötat, men smakar precis som alla andra.

Var inte rädd för att testa nya saker!


Två mackor en med ost, sallad och gurka, den andra med sallad och ishavssallad. Lätt Yoggi med linfrö, sesamfrö och solrosfrö. Tea och så klart Chic.





Comments

Comment here:

Name:
Remember?

E-mail: (publishes not)

URL/Bloggadress:

Comment:

Trackback
RSS 2.0