Stockholm

Då var man hemma från en kort helg i huvudstaden. Är så himla trött, så ska bädda ner mig under duntäcket framför tvn så snart som möjligt. Ska först dock uppmuntra min man lite, de åkte ut ur kvalet idag för divition 1. Han är verkligen inte Sveriges gladaste för tillfället. Uppdaterar mer imorgon!

Hoppas ni haft en skön helg!


Fredagskväll

Efter två timmars strykning, två timmars Macro-pluggning, en timme spinning, njuter jag nu i soffan med naturgodis. Favoriterna är helt klart frystorkade jordgubbar doppade i yoghurt.

Nu är reklampausen slut och Lets Dance börjar igen.

Trevlig helg!


Fredags Brunch

Nu sitter jag med en handdukt på huvudet och håller på att smörja in mig i mitt grapefruit bodybutter från The Body Shop. Älskar verkligen den lukten, så frisk och fräsch. Ska senare möta upp C för en brunch på Café Johan. Åh vad jag älskar att skämma bort mig själv ibland. Jag tycker att man alltid ska prioritera att göra det. Jag är, som alla andra som är studenter, kanske inte den som får in mest pengar på kontot varje månad, men jag tycker att vänner ska prioriteras i första hand. Hellre att jag väljer bort en halv snygg tröja på H&M, än en härlig stund på ett café.

I eftermiddag står studier på schemat, tillsammans med strykning av mina sex maskiner tvätt. Jag vet att jag tidigare sagt att det är betydigt skönare att tvätta lite oftare än massor på en gång. Jag får dock inte tiden att räcka till! Ikväll blir det tjejmiddag och packning för min helg i Stockholm.

Måste med ett sorgset hjärta meddela att Damkronorna förlorade igår på förlängning mot Finland, 3-2. En rysare till match, men ändå gick det inte hela vägen hem. Synd...

Ha en trevlig fredag!


Rättelse

Damkronorna spelar klockan 21.00 på SVT1.


Ännu en snöstorm

Nu när Jönköping kommun äntligen lyckats med att rensa gatorna från alla snö kommer det en ny snöstorm. Jag gick från stan hem till min lägenhet och såg ut som en snögubbe när jag klev in i hissen.

Lunch på Restaurang Lingon tillsammans med L&L. Stekt strömming med hemlagad potatismos och rårörda lingon. Hur underbart gott som helst! Husmanskost är helt klart en stor favorit på menyn av mat. Det blev även lite shopping som bland annat lite underkläder från H&M.


Fina kassar fick jag till lite av dagens shopping.


I dem gömde sig mina nya glasögon, ett rött läppstift och en ny pinsett.


L&L. Haha, förlåt älsklingar♥, ni kommer hata mig för den här bilden. Den är ju så rolig!


Aldrig igen...

Nä, aldrig igen ska jag gå och lägga mig i tron om att det är lugnt att kila ner till Coop imorgon bitti för att köpa mjölk. Usch! Här vaknar man vrålhungrig och måste först klä på sig och handla innan ens det är tal om frukost. Tur man lär sig av sina misstag. Nu har jag även handlat matsäck tills på lördag, då jag ska till Stockholm med min knattar. Jag känner att jag blir snart den nya Ulrika Knape, som tränar OS-hopparna, för just den kataciteten har dem. Så himla kul! Nästa helg har jag till och med bokat in lite skoj för dem efter morgonträningen på lördag. Efter ska vi nämligen gå och äta på McDonalds och se Alice i Underlandet i 3D. På kvällen där åker jag till Borås för att träffa S och C. Då blir det mingel delux. Flera veckor sedan jag ens var ute och tog ett glas vin, så det ska bli kul!

Ni missar inte bronsmatchen ikväll för Damkronorna! Klockan 20.00 på Svt24.

Nu ska jag plocka undan lite här hemma, bädda sängen och sätta lite färg på ansiktet. Där efter bär det av en vända till stan och lunch med L&L.

Ni frågar om hur många läsare jag hade i förrgår med läsar rekord, 156st. Otroligt va! Men brukar långt ifrån ha det normala dagar, det brukar då ligga runt 60-70 stycken.


Nytt läsar rekord igen!!

Åh vad jag älskar att kolla statistiken när det blir läsarrekord!

Hurtig som jag var imorse var jag på gymmet redan 07.15. Var hemma lagom till halv nio, la mig i ett varmt bad och åt en god frukost. Det är så himla skönt i kroppen när man tränat. Fast jag tränar varje dag, så är det lika skönt efter varje träning. Är inte det konstigt?

Har precis suttit i två timmar med ett Financial Planning arbete som ska vara klart tills imorgon. Inte mycket kvar nu, så det kommer vi att lösa!

Imorgon är det äntligen torsdag, då ska jag hämta ut mina nya glasögon. Kan knappt berga mig, är så exalterad! Är så otroligt väldigt trött på att springa runt i mina "hemmaglasögon" hela tiden, även om jag använder dem just bara hemma.

Nu ska jag fixa till mig det sista, äta lite lunch och sen bär det av till skolan. Slutar inte förräns 19.30. Gud nåde den som gjorde vårt senaste schema.


Shampootest

Jag har testat lite olika sorters shampoo och conditioners den senaste tiden. I vanliga fall brukar jag använda mig av Loréal Expert för slitet hår, vilket alltid har fungerat hur bra som helst. Men det är kul med förnying!

1. Tigi - Catwalk Curls Rock

Först ut är Tigi's hårprodukter för lockigt hår. Min frisör berättade att hårvårdsprodukter för lockigt hår gör att topparna inte ser frizziga ut, även om de börjar bli slitna. Både shampoo och conditioner är dryga, köps i stora flaskor och de varar länge! De kostar runt 500kr för båda två, ett acceptabelt pris. Det stämmer dock inte helt att topparna inte ser frizziga ut efter ett tag.

Betyg: 3.5

2. Just Glow

Just Glow är ett nyligen nyutkommet shampoo och balsam, som kan köpas på bland annat H&M. Det doftar helt underbart och doften håller i länge. Men man behöver nästan en fjärde del av balsam flaskan för att det ska verka över huvudtaget! De kostar runt 29kr per flaska.

Betyg: 1

3. Lee Stafford

Lee Stafford finns att köpa hos bla. Frisörer, ICA Maxi och Coop Forum. Jag har testat både Shampoo, Conditioner och Hårspray. De luktar otroligt gott och är väldigt dryga i konsistensen. Flaskorna kan jag tycka är lite för små, men lagom för att användas i träningsväskan eller på resan. De reparerar håret, ger det glans och tar bort den slitna känslan i topparna. Priset ligger runt 99kr per flaska. Helt klart min nya favorit!

Betyg: 4,5


En extra julafton?

Idag har jag fått två paket på posten, och jag som älskar överraskningar!

I den första lådan som kom med bud var min nya iPod Nano 16G. I det andra paketet kom en otippad parfym från Yves Rochers nya kollektion, So Elixir. Den luktar för mycket tant för mitt tycke, men alltid kul med oväntade presrenter på posten.




Fick ingraverat Anna Persson på baksidan, så nu hoppas jag på att inte stjäler den...






Lyxig Kycklingpaj (Lågkalori)

För er som är som jag och älskar paj av alla dess slag, borde testa den jag lagade till lunch idag. 



Antal personer 4

pajskal:
2.5 dl vetemjöl
50 gram margarin
0.75 dl kesella 1 % fett
fyllning:
200 gram skivade champinjoner
1 st röd paprika i tärningar
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
400 gram kycklingkött från en grillad kyckling
0.5 dl kaffegrädde
1 st äggula
  salt och peppar

Instruktioner
Börja med pajskalet. Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg. Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen. Nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Rör ner kycklingköttet. Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med salt och peppar.




Spinning

Då var det dags för morgon-spinning klockan tio. Det är så himla skönt att man har tränat sitt för dagen sen. Funderade egentligen på att köra ett boxningspass med L efter vår lektion, halv åtta. Men vågar inte chansa med mitt knä. Sen är det skönt att komma hem i rimlig tid efter skolan och verkligen kunna laga mat utan att svälta. Igår när jag kom hem från spinningen halv tio, insåg jag att jag bara ätit lunch och ett knäckebröd på hela dagen. Det är lite jobbigt att parera in maten i en upptagen dag.

Har ändrat min träning lite, för att se om det ger resultat. Tränar spinning fem pass i veckan och kör dubbel träning på måndagar och torsdagar, för då kör jag även styrketräning med mina små hoppare. Damn, vad jag har tränat upp dem. Hade knappt någon chans igår!

Dags för mig att kila ut i snöstormen!


Måndag

Idag när klockan ringde 06.30 var mina ögon helt svullna och mitt huvud dunkade mer än någonsin. Kul att börja en ny vecka så?! Solen skiner iallafall, så nu är det hur vackert som helt i Jönköping. Jag tror aldrig jag under min livstid har sett så här mycket snö inne i en by. Då har jag åkt skidor minst en gång per år sedan jag var liten, helt galet! Det är minst tre sporthallar här i trakterna där taken rasat in som inte orkar med trycket. Påvägen hem från Friskis igår gick jag förbi en parkbänk, där det var snö upp över sittdelen, så man såg inte mer än ett ryggstöd som tack upp. Nere på min gård är cyklarna så insnöade att det bara är ett styre och sadel som sticker upp.

Nu ska jag skriva klart på vårt Financial Planning arbete. I efter middag blir det jobb och sedan spinning igen... Är himla trött på spinning nu, kör minst fem pass i veckan. Längtar tills min överansträngning på ledbandet lägger sig. Känner mig som en pensionär, när man varken kan springa eller hoppa. Ska träna lite tillsammans med mina barn ikväll med. Ser hur pass mycket tryck knät tåler.

Var på middag i lördags, där de mer eller mindre totaldissade att berätta i sin blogg vad man ska göra under dagen. Vi får väl se om jag kan komma på något annat att skriva om i eftermiddag. Annars får ni väl hoppa att läsa min blogg!

Ha en bra dag!


Dagens bästa




Tjejkväll

Igårkväll efter spinning blev det lax med pesto och soltrokade tomater hemma hos mig tillsammans med L. Efter det blev det bio, Valentines day. En rolig film med massor av kärlek. Kan man sakna S♥ mer? Vi bestämde oss för en riktig godis kväll, så vi köpte massor av godis och ett Hollywood meal. Sen satt vi där med allt gott och mumsade oss igenom hela filmen.

Imorse var det simhopp som gällde. Min chef verkade inte dyka upp idag, så fick ta elitgruppen med. Allt bra med extra pengar! Vart ända öre kommer att sparas till New York, så där får vi se på shopping!

Nu är det dags för mig och L att äta lunch, sedan blir det att skicka Financial Planning arbetet hela eftermiddag.


Trevlig läsning

Äntligen är storstädningen klar! Till och med fönsterna blev putsade på insidan, det kallar jag grundlig städning. Jag har köpt doftkulor till dammsugaren, så det luktar extra gott här hemma nu.

Precis lagom till att jag ätit upp min lunch, kom dagens post in genom brevinkastet. Lite trevlig läsning i soffan väntar på mig nu. Sen kommer det även bli att öppna boken för Financial Planning.


Får hem cosmopolitan varje månad tack vare S♥.


Fredag

En ledig fredag är så underbart att vakna till. Sitter i min morgonrock med en kopp kaffe och planerar min dag. Jag har varit väldigt duktig den här veckan med en massa pluggande, så idag är det dags att ta tag i annat här hemma. Nu blir det strax storstädning i hela lägenheten. Det känns verkligen hur smutsigt som helst här. Något av det första jag kommer att skaffa mig när jag slutat studera är en städerska. Livet är för kort för att slösa bort massor av tid på något sådant. Läste i Principles of Economics (Macro-boken) igår att framför allt en kvinna med hög utbildning får offra för dyr opportunity cost/time av att ägna för mycket tid i hemmet. Med aktiviteter som inte räknas in i BNP/capita. Enligt boken, är det då bättre att betala någon med lägre opportunity cost med mindre utbildning att göra jobbet åt en och sedan betala för det. Jag slår stort för denna teori!

I eftermiddag blir det spinning på Friskis & Svettis och efter det Tapas på Anna-Greta och bio med L. Inget går upp mot en riktig tjejkväll.


Snuva

Usch, min nästa är helt täppt och jag tänkte hoppa ner i sängen nu och kurera mig med min bok. Ibland är det så himla skönt att krypa till korgs tidigt och bara ha en stund att koppla av. Lägger jag mig sent, känner jag alltid en stress att jag måste somna så fort som möjlöigt för att slippa vara helt utslagen dagen därpå, och därför inte alls mycket tid för att läsa.

Sov gott!


Överskatta inte motionsträningen

Parallellt med kostomläggning rekommenderas ökad motion om man vill gå ner i vikt, så därför är det toppen att ni besöker gymmet regelbundet.

Det finns dock en hake med denna strategi; de goda motionsvanorna flyttar fokus från kosten. Alltför lätt smyger sig ovanor in i kostplanen som belöning för den goda räningsinsatsen. ”Nu när jag har varit så duktig kan jag vara värd något gott” tänker många utan att vara medvetna om hur mycket extra motion som krävs för att kompensera utsvävningarna.

Erfarenheten visar dessvärre att det alltför ofta glider ner fl er kalorier än som förbränns vid träningen. Konsekvensen blir att viktnergången stagnerar.

Lösning

Det är viktigt att ha stenkoll på den dagliga bokföringen av kalorierna. Om du tränar extra hårt på gymmet är det helt okej med något gott som belöning. Men det är bara det som du gör utöver den vanliga träningen som bör omsättas till ett extra kaloriintag.

Två timmar på gymmet innebär inte att du kan stoppa i dig en kalorimängd som motsvarar den kalorimängd du förbränt, utan bara de kalorier som du förbränt utöver det vanliga genom att t ex träna en timme extra. Det är viktigt för att lyckas med viktnergången att du hela tiden håller koll på intaget.

Nedan kan du se hur mycket du förbränner vid olika aktiviteter och vad det motsvarar:

Så mycket förbränner du

  • Träning vid hög intensitet
    T ex spinning, aerobics och snabb löpning: 300 kcal per halvtimme.
    Motsvarar
    En Mars, 50 gram choklad, 1/3 påse chips (65 gram), 3 bananer, 1 grov brödbulle med ost eller 6 äpplen.
  • Träning vid måttlig intensitet
    T ex rask promenad, motionscykling och simning: 200 kcal per halvtimme.
    Motsvarar
    1,5–2 glas rödvin, ½ liter läsk, ett litet wienerbröd (45 gram), 2–3 kex (Digestive-typ), 4 apelsiner, ¼ liter yoghurt med frukt eller 6 kiwis.
  • Träning vid låg intensitet
    T ex styrketräning, poweryoga och pilates: 125 kcal per halvtimme.
    Motsvarar
    1 skiva franskbröd, ½ påse vingummi (35 gram), 25 gram M&M’s, 4 persikor, 200 gram vindruvor eller 3 skivor knäckebröd.


Sverige-Canada

Som ni säkert vet gick det inte alls bra för Damkronorna igår i Vancouver. 13 - 1 blev det. Matchens höjdpunkt var absolut att det var nr 15, K. Timglas, som gjorde mål.

Kvällen igår började med en jätte trevlig middag och ett glas vin hos L och det var sedan av på CapsTournament. Den slutade för de andra, som vanligt en onsdagskväll, på Kåren. Jag brunkarde upp mig under mitt duntäcke i soffan framför OS.

Nu har jag precis bokat sex stycken resor med SJ, mellan Malmö - Jönköping. Plus, efter ett väntande på en timme i kundservice, fick jag tillbaka 239kr för en resa hem nästa fredag som jag inte kan längre. Det är nämligen Gamma Cup i Stockholm då, som mina söta små hoppare ska vara med på. Sen tackar jag aldrig nej till ett helg jobb, det blir extra mycket klirr i kassan då. För de nybokade resorna betalade jag totalt 824kr, inte så illa för så många. Resan upp till Jönköping efter NY kostade endast 95kr, ett riktigt kap!

Jag längtar så mycket efter våren nu! Köpte en vit spetsklänning igår som kommer bli utmärkt när solen tittar fram igen.

GinaTricot 249kr

Nu väntar MacroEconomics på mig.


New York baby, new york

Jag och S♥ bokade igår en lång weekend till New York. Det kommer att bli helt underbart! Kan ni förstå att jag är lycklig? Fem dagar i en fantastisk stad med den man älskar mest, kan livet bli bättre?! Resan är bokad från den 29 april till den 4 maj, så nu är det mer eller mindre bara att skriva upp nedräknings datum i almanackan.

Igårkväll när jag kom hem från simhoppsmötet satt jag i soffan och skrev en lång "What to do list" medans jag sneglade lite på House. Det finns hur mycket saker som helst att göra i NY, så det kommer att sållas bort en hel del. Vi kommer helt klart att vara turister en dag och springa runt med kameran, det hör till.

Ni har väl inte glömt läsa intervjun med Katarina Timglas i Sydsvenskan!?




Lyckorus!

Heeeeeeeeelt sjukt! Det bästa som hänt mig på väldigt länge. Galet lycklig! Berättar för er senare i eftermiddag. Måste kila iväg på MacroEconomics Seminar i tre timmar. Får se om jag överlever...

Ha en bra dag hjärtegull!


Er tur att hjälpa mig

Nu behöver jag er läsares hjälp! Jag ska nämligen köpa nya glasögon och behöver er hjälp som omdöme.


1. Svart båge från D&G


2. Svart båge med strass och pärlemo från Vogue


3. Svartbåge från Burberry (likadan båge som jag haft innan i brunt)


4. Svart båge med silver möster på sidorna, Roberto Cavalli


5. Brun-sködpaddsmelerad båge från Gucci


6. Vinröd båge från Versace


7. Svart båge från Gucci (identisk med den bruna)


Alla Hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag, så jag tycker det passar med lite kärleksbilder här i bloggen.












Jag älskar dig♥


tentaplugg

Efter att ha varit halvvägs påväg till gymmet och insett att det inte alls är öppet klockan åtta utan öppnar klockan elva en söndag, har jag precis ätit frukost. Idag blev det havregrynsgröt med linfrön, kanel, hackat äpple och soya mjölk. Nu väntar tentaplugg på mig hela dagen. Ska se om jag får plats på ett spinning pass halv sex ikväll.


Sverige-Schweiz

Ni missar väl inte Damkronorna nu på SVT24?!

Jag sitter bänkad i soffan iallafall. S♥ tvillingsyster, Katarina Timglas nr15, är med och spelar.




Bilder från Svenska Hockeyförbundet


Bakning

Imorgon är det, som ingen kan ta miste på, Alla Hjärtans Dag. Eftersom mannen i mitt liv är i Malmö så får jag fira den på annat håll. Jag ska nämligen ha lite Alla Hjärtans Dag mingel imorgon kväll. Har försökt att överträffa mig själv lite genom att baka hjärtformade kärleksmums-bakelser till var och en. Jag fick en utmärkt inflyttningspresent av Sis♥ i höstas, nämligen hjärtformade muffinsformar. De ska till och med dekoreras med vars ett geléhallon-hjärta imorgon innan alla kommer. Vågar inte öppna kylen nu, för då finns det risk att jag ätit alla tills imorgon.


Innan det blev muffinstoppar på dem


Så här bedårande blev de som färdig gräddade


Här har vi ett av två fat som står på kylning. Mums!


Weekend shopping

Våren bara sprudlar inom mig och jag vill ha den här nu! Jag försökte skynda på den lite idag genom lite vår-shopping.


Channel kavaj look-a-like från H&M, tröja med guldpaljetter från H&M och en oversize siden blus från vila. Vem älskar inte ljusa färger och pärlknappar?!



Brun weekend-bag som kommer att användas flitit när man pendlar mellan Malmö - Jönköping

Sist men inte minst en födelsedagspresent till L som fyllde 22år igår!

Nu väntar studierna på mig igen!
Trevlig lördag.


Bad-hair-day

Vad gör man när man har Bad-Hair-Day? Ta i lite dust, vänd huvudet upp och ner, ruffsa till det och skit i att du inte är nöjd!



Nu ska jag till min Financial Planning lektion, efter det är det spinning som gäller. Har suttit och bevakat F&S hemsida hela dagen i hopp om ett få en ledig plats. Tur nog fanns det en nu, så jag kan vara lugn med att jag kan vara med.



Läsarrekord

När jag loggade in på bloggen insåg jag att igår hade jag nytt läsarrekord!

Vill välkomna er alla nya läsare!


Dagens Schema;
- 07.30 Frukost
- 08.30-12.00 Plugg
- 12.00-12.45 Lunch
- 13.00-16.00 Föreläsning i Financial Planning
- 17.00-18.00 Spinning

Det var en trevlig kväll hos R igår, men skönt att vakna upp pigg och utvilad utan bakfylla. Tror säkert att de andra hade hur trevligt som helst ute igår ändå!

Fick även veta att min enda simhoppskille har brutit armen i onsdags på träningen. Tydligen skulle han resta upp studsmatten själv, vilket inte var en lyckad idé. Så går det när man sätter in en annan tränare än jag. Tur jag är tillbaka på lördag igen och tar hand om dem.



Bilder från helgen


Idylliska Jönköping i fredags morse


Ludde förstör friden i trädgården


Johanna kom hem och bakade himmelskt goda scones


Tea och nybakade scones, inte varje dag!


En fullsatt Malmö Arena innan Buddy Holly musikalen med Brolle i huvudrollen


Mitt gigantiska kärleksmums-hjärta till S♥. Jag råkade blanda lite förmycket smet, så den är över en decimeter hög. Ska det vara så ska det, ellerhur!?


-

Faaaaaaaan hade precis skrivit ett långt inlägg som försvann!!

Har eftermiddagsfikat med L på stans bästa café, varit på kvällsföreläsning i Macro Economics, ätit ugnspannkaka med lingonsylt och sitter nu och väntar på att L ska hämta mig. Vi ska nämligen på pre-birthday party hos R. Han gillar tydligen att bli äldre, så han firar det dubbelt! Ikväll, för övrigt, är det Club Caj. För min del blir det nog lugnt, ska nämligen plugga, plugga och plugga imorgon.

Annars ser helgens planer inte alls så roliga ut, mest plugg och träning. Man måste ha tråkigt ibland för att veta när det är roligt igen!

Ha en skön kväll kära läsare!


Polisanmälningar och försäkringsbolag

Herre min skapare vad allt är klyddigt. Igår satt jag och pratade med polisen, gjorde anmälningar och efter det blev det att sitta i telefonkö till försäkringsbolag. 2000kr självrisk, galet dyrt!

Nu väntar gymmet på mig.

Bilder från helgen kommer i eftermiddag.


Kärleksmums

Kärleksmums


Kärleksmums
150 gram smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 gram smör
3 msk kaffe, starkt
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering
kokosflingor










Tillagning
20 bitar

1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.

2. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.

3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.

4. Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet. Koka samman tills glasyren tjocknar något.

6. Ta ut kakan och bred över glasyren medan kakan är varm. Strö över kokosflingor.

7. Ta ut hjärtformade bitar av kakan med ett pepparkaksmått eller skär kakan i fyrkantiga bitar med en sågtandad kniv.


Nu har jag bakat ett stort kärleksmumshjärta till S♥ som kommer att överraska honom när han kommer hem från matchen ikväll. Jag är ju trots allt världens bästa flickvän!


Onsdag

I mitt Alla Hjärtans Dags-paket igår från S♥ låg ett svart spetsnattlinne och ett par hotpants. Kvällen spenderades framför tvn med fastlagsbulle och vanlijhjärta.

Nu sitter jag med en kopp vaniljtea i soffan och myser i väntan på att O ska komma och äta frukost med mig. En massa tjejsnack innan det är dags för mig att bege mig mot centralen. Hoppas på att tågen idag inte är lika försenade som i fredags, för då lär jag missa min lektion ikväll.


En bild från Xmas-partyt i Oktober - 2009


Grattis Ronnie Cau

Idag fyller R år! Stort grattis!




Förtidig alla hjärtans dag

Idag ska jag och S♥ fira en förtidig alla hjärtans dag tillsammans. En vana för oss att aldrig fira rätt saker på rätt datum, men det är något man vänjer sig vid. Struntar helt i vilket dag det egentligen är, är bara så glad att vi har varandra.

Nu ska jag iväg till gymmet, sen blir det lunch på Koi och en vända på stan. Kanske har mitt nya Mastercard trillat ner i brevlådan när jag kommer hem. Hoppas! Orkar inte åka till Jönköping utan kort, IGEN!


På schemat

Nu sitter jag med tandborsten i munnen och planerar dagen. Igår var det mys hemma hos C med en stor kopp tea och en massa snick-snack. Insåg, under tiden det tog att prommenera hem, att jag inte varit där hemma på hela fem år. Och ändå kändes det som det bara var ett litet tag sen, då är det äkta vänskap. Kvällen avslutades i Limhamns ishall, som hockeyfru måste man hänga med i svängarna! Synd bara att hockey inte alls är en lika glammig sport som fotboll, annars hade det varit jag och Posh i snygga Hermés-väskor på läktaren om ett par år. Drömma går väl?!

Dagens schema;
- 08.00 Frukost
- 10.00 Fika och utskrift av en massa viktiga papper på pappas firma
- 10.30-13.00 PLUGG
- 13.00 Lunch med M på Haj
- 14.30-17.00 PLUGG
- 18.15 Spinning
- 19.30 Middag hos S♥ föräldrar

Dags att börja!


Snökaos i hela världen?

Jag kan säga så mycket som, att jag hatar svenska kommunalförbindelser  speciellt när det kommer oväntade väderförhållanden. Sverige ligger i norra delen av världen och borde vara förbredda för att det finns enganska stor möjlighet att det blir snö en hel vinter. Sis fastnade i Helsingborg och fick byta tåg där. Tydligen var hennes tåg så pass mycket försenat att det inte fick fortsätta köra. KNÄPPT!

Stackars L fick boka om hela sin resa och flyga över Washington istället. Hoppas iallafall att hon kom fram tryggt!

Idag skiner solen och det blir en lång prommenad i skogen. Så himla mysigt. Ska packa ner varm chocklad och mackor i en pick-nickkorg. Kanske blir det skridskoåkning på någon damm med.

Ha en skön lördag!


Godmorgon

Nu sitter jag, efter ett 45min spinning pass och en god frukost, klar för att börja med dagen. En himla befrielse i kroppen att träna så tidigt på morgonen. Man slipper först och främst att göra sig iordning två gånger på en och samma dag, vilket bara det är guld värt.

Jag ska kila ner på Coop och köpa lite ingredienser för dagens lunch tillsammans med L&L. Vi ska nämligen laga matvåfflor, alltså den betydligt mer nyttiga sorten av våfflor än de med sylt och grädde. Antingen blir det med hackad rödlök, creme fraiche, hackad skinka och ost, eller med creme fraiche, kräftskärtar och rom. Vi får se vad jag känner för när jag står i valet och kvalet. Men först ska jag vika och lägga in all min tvätt från igår.

Måste bara berätta att jag är så himla avundsjuk (i en bra bemärkelse) på L just nu, hon implus köpte en resa till Phoenix. Så hennes tåg mot Kastrup avgår 03.30 inatt. Om man hade något sådant att se fram emot...


Skönhet kommer in ifrån?!

Nu sitter jag med en av Lancomês peel-off ansiktsmasker. Min hy har blivit så torr av det kalla vädret och det blir inte bättre av att jag känner mig jätte stressad för en massa saker. Då är det skönt att bara koppla av, den här har kylande och lugnande effekt. Känner också att jag saknar S♥ så himla mycket, så vill igentligen inget annat än hem till Malmö just nu, kunna ligga i hans famn hela kvällen. Nog med struntprat, ikväll ska jag bara ligga på soffan, ta det lugnt och njuta av lite hemma SPA.



Ha en trevlig kväll!


Nostalgi 2009

Sitter och tittar på lite bilder från 2009, mest från sommaren. Är så trött på att känna mig så himla blek och trist. Saknar att kunna gå med bara ben som blivit solkyssta från en hel vecka på stranden. Försöker att se ljuset komma, det är ju trots allt februari nu. Bara ett litet tag till.

Tänkte visa er lite bilder;

Sis och jag på Teneriffa


S♥ och jag på Sis student


En härlig sommarkväll med grillat. Vem längtar inte?

Båstadtennisen 2009

Härlig sommaroutfit som kommer köras mycket iår igen


Insparksvecka på Jönköping International Business School


Fint besök från Australien/Norge


Ingen sommar utan poolen och drinkar i Beddinge


Avslutar med en bild på mig och mannen i mitt liv. Som får oss att åter känna vinter och kyla i kroppen.

Nu väntar tre timmars tvättid på mig.


Mjölkmage?!

Jag har kommit fram till att min mage inte tål så mycket mjölk längre. Så himla jobbigt! Tror det här beror på att jag sällan dricker mjölk, och när jag väl anväder mjölk i kaffe/tea eller på gröten har jag minimjölk. Om det nu går under kategorin mjölk?!

Var och åt sushi till lunch idag tillsammans med C, efter tre timmars exercise seminar i Macro Economics. Vi avslutade vår lunch med en latte på Coffeehouse by Geroge. Valde en med soyamjölk idag, såm får se om min mage håller sig på rätt bana.

Måste bara tilllägga till er läsare att jag är jätte glad för alla kommentarer jag fått se senaste dagarna! Uppskattar verkligen att logga in här på bloggen och läsa vad ni tycker och tänker. Om ni saknar något eller vill läsa mer om en speciell kategori vill jag gärna att ni berättar det för mig. Ni börjar trots allt bli väldigt många läsare nu, vilket jag tycker är hur kul som helst.

Nu ska jag sätta mig i soffan och koppla av en stund med Ellos tidningen som trillde in i brevlådan idag.


Vimmelbild från Karlssons salonger


Vårpiff i köket

Nu har jag storstädat hela lägenheten, så nu luktar här ljuvligt! Av någon anledning tålde inte mina ljusstakar i kökat vatten, så två stycken fylldes med vatten när jag skulle tvätta bort stiarin. Typiskt IKEA-skit! Får väl ta och åka dit någon dag framöver för att reklamera dem. Fick en vårbukett lila tulpaner av min hyresvärd idag, så de får pryda mitt köksbord nu framöver istället.


Älskar vårens ljusa färger.


Önskar att jag alltid kunde ha vackra snittblommor hemma.


Årests bästa köp

Igår kom jag till insikt att jag har verkligen gjort årets bästa köp innan jul. Jag införskaffade mig ett par Bally Curlingkängor när jag var uppe och slirade i Stockholm. När jag väl kom hem tyckte jag det var ett uselt köp. Nu med tanke på att det har varit snö och minus grader sedan mitten av december, har de kommit att bli mina favoriter. Värmer skönt om fötterna, precis så som man vill ha det när det är -14 som termometern visade igår morse. Så de kommer absolut få hänga med ett bra tag till.


Köpta på NK, 3599kr.




Frukosttips

För er som håller igen för sommaren 2010, kan jag ge ett väldigt gott, enkelt och speciellt nyttigt frukosttips. Det vanliga felet när folk börjar dra in på saker, är att de hoppar över frukosten i tron om att de sparar in kalorier. Vilket är helt fel! För att få en jämn förbränning i kroppen är frukost ett måste, det ger er energi för hela dagen och bidrar till mindre sug efter sötsaker.

Recept:
- 1 dlKeso (jag brukar välja mini)
- 1,5 dl Lätt vaniljyoghurt
- 1 st Apelsin
- Kanel
(- En näve müsli, för er som är riktigt hungriga)

Blanda ihop vaniljyoghurten tillsammans med keson. Tärna apelsinen i små bitar och rör ner i tallriken. Avsluta sedan med kanel på toppen.

Jag försöker att alltid få i mig kanel på morgonen. En studie har visat på att en person med diabetes typ 2, kan sänka sitt blodsocker upp till 30% med hjälp av bara 2g kanel per dag.



RSS 2.0