Lyxig Kycklingpaj (Lågkalori)

För er som är som jag och älskar paj av alla dess slag, borde testa den jag lagade till lunch idag. 



Antal personer 4

pajskal:
2.5 dl vetemjöl
50 gram margarin
0.75 dl kesella 1 % fett
fyllning:
200 gram skivade champinjoner
1 st röd paprika i tärningar
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
400 gram kycklingkött från en grillad kyckling
0.5 dl kaffegrädde
1 st äggula
  salt och peppar

Instruktioner
Börja med pajskalet. Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg. Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen. Nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Rör ner kycklingköttet. Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med salt och peppar.




Comments

Comment here:

Name:
Remember?

E-mail: (publishes not)

URL/Bloggadress:

Comment:

Trackback
RSS 2.0