Gott nytt år!

Gott nytt åt kära läsare!

Ser fram emot ett nytt år tillsammans med min älskade S♥ och min bästaste bäste vän Sarah, sen så klart alla er andra med!

Ha en fin kväll!





Väck aldrig en sovande björn!

The bitch is back in town.


Julafton

GOD JUL ÄLSKADE VÄNNER!




Hollywood-svall javisst!


Gossip Girl Maraton

När man är ledig hinner man göra allt som man annars inte gör.

Nu är det Gossip Girl Maraton som gäller. Ska kura ihop mig i sängen och dreggla lite över porriga Chuck Bass och Serenas garderob...




Ojoj, dåliga uppdateringar

Jag är så exalterad av att vara hemma så jag glömmer helt bort min kära blogg.

De senaste dagarna har jag;
* Skrivit Micro tenta
* Tentafestat
* Flyttat hem till Malmö
* Ätit julbord på Grand i Lund
* Ätit julbord på Översten i Malmö
* Ätit födelsedagsmiddag hos S♥ mamma
* Städat min garderob
* Julshoppat med S

Mingelbilder;

Dagens outfit på tentafesten, Fodralklänning H&M, Paljettväst H&M, Halsband SNÖ & Stövlar TopShop


L, V & H


J, J & V


R, Z & J


Gissa julsånger med R




M, R & S


J, V & R


Sis med all världens packning, tåg byte i Nässjö




Plötsligt händer det

Idag hängde den bara där på en galge. Jag blev blixt förälskad och överlycklig. Jag har letat efter en sådan tröja sedan jag och S♥ var på Bali, det har retat mig så att jag aldrig köpte någon.


Roling Stones!

Hittade en massa andra roliga saker med och den bästa julklappen till S♥ föräldrar. Verkligen längesen jag var så nöjd med något.


Julavslutning med julklappsleken tillsammans med min söta små simhoppare. De har nog världens snällaste tränare ändå...

Microboken väntar på mig igen!


Lunch med Dzenana

Första dagen jag inte ser ut som en niandertalare under pluggandet. Vilken annorlund känsla det är i kroppen bara för att man kammat håret, sminkat sig lite och har vanliga kläder på mig istället för mjukis. En helt annan person. Haha. Nog pratat om ytligheter.

Nu ska jag iväg till skolan och skriva ut några gamla tentor, sen vid halv ett ska jag möte D på Café Johan för en lunch. Senare i eftermiddag kommer Sis hit så jag kan ta hand om henne lite.


Dags att gå ut i snöyran!


-



Det gör ont i hjärtat.


Alla kan ändra sig

Idag, mitt under pluggandet, ringde det på dörren. (Och det är inte ofta det händer) Jag fick först lite panik, för jag ser ut som sju svåra år när jag sitter och pluggar. Mjukis kläder, håret tovigt i en toffs mitt på huvudet och inget smink med mina "hemma" glasögon på som verkligen inte är snygga. Utanför dörren står min granne som bor under mig, hon som jag tidigare berättat är en surtant, med två påsar kakor till mig. Saffrans biscottis och chockladkakor. Vad det förgyllde min dag!


Jag har redan hunnit smaka båda två. Favoriten var helt klart saffrans biscottin, måste fråga henne om receptet när jag kommer hem efter jul.


Jag har lovat ser sen tidigare att visa mitt badrum efter jag julinspirerade det lite. Ska jag vara ärlig gillade jag först inte de röda handdukarna i affären, men när jag kom hem blev det en glad överraskning.

Nu väntar min Felix Skaldjurssoppa på mig i micron, inte ofta jag äter frysmat men idag fick det bli så efter spinningen.

Trevlig kväll på er!


Vinteryra

Ååh snöflingorna far utanför fönstret. Det är fyra garder kallt och snart blir hela Jönköping vitt. Jag vill mycket hellre ut i det underbara vädret än att sitta i mitt kök och läsa MicroEconomics. Lyllos alla er som redan har ett så kallt vinterlov!

Jag får belöna mig själv lite senare idag med att gå ut en runda efter det att jag läst det som är planerat. Dags att starta miniräknaren och på med glasögonen.



SNÖ!

Årets första snö ligger på marken och luften är kall och frisk. Jag tog mig en lång prommenad runt sjön efter frukosten, så jag kunde rensa tankarna lite innan jag sätter mig ner och tentapluggar till Micro Economics på fredag.

Hade en jätte trevlig kväll igår med Viktor, Victor och Rickard. Det blev Monopol och kortspel med chips/dipp och cola. För en gångs skull kom jag inte sist. Det är det jag alltid sagt, Västerlånggatan är den man ska satsa på!

Nu väntar min Micro-bibel på mig!


Jag älskar vinterprommenader! Ska tvinga S att vi ska åka till Bokskogen när jag kommer hem, om snön bestämmer sig för att stanna.




Higher



I will follow where ever it might take us, a chase in thru the sky.
I am flying, my heart is taking over. The World is flashing by.


♥ Jag saknar S ♥







Tredje Advent

Här är man uppe med tuppen klockan sju för att se Lucia på TV. Har verkligen hemlängtan nu. Saknar att mamma brukar väcka mig på Luciamorgonen och ha dukat fram Lussekatter och pepparkakor framför TVn. Imorse fick jag göra det själv. Det var jätte mysigt, ligga under duntäcket i soffan, levande ljus, Lussekatter, Lucia på TV och sen alla fina julljus jag kan se från min balkong. Jag har nog en av Jönköpings finaste utsikter.




En sockerbagare...

Julbak för hela slanten. Idag har vi unnat oss en riktig toppen dag. Efter tentan, som slutade klockan elva, bar det av till systemet och till coop. Dags för julbak!

L&L och jag har bakat så det stått härliga till här hemma. Lussekatter, Mozartkulor, Chockladtryffel och en hemma gjord chockladtryffel av lite överflödiga ingredienser. Medans chockladen stelnade och degen gäste passade vi på att äta en god middag tillsammans med S. Räkor och vitt vin. LYX!

När lussekatterna var gräddade avslutade vi kvällen med varsin bulle och glögg. Ibland tycker jag det är otroligt skönt att vara Anna Persson!


Någon som knådar lussedeg?


S tyckte inte alls det var kul att baka och valde att passa baginboxen istället.


Jag fick det tunga ansvaret att rulla Mozartkulorna i blockchocklad.


Vilka snygga tjejer!


Inte illa vad de hade gäst!





Sveriges snyggaste kvinna

Varje gång jag ser henne så påminns jag om hur snygg jag tycker att hon är. Sen, vem har hon som personligtränare? De benen hon skaffat sig efter idol, JATACK!




Satt faktiskt och lyssnade på denna i förra veckan. Bortglömd med bra!


Idolfinal 2009



Idolfinal 2009 i Globen pågår nu på Tv4 för er som missat det. Själv tycker jag att Erik ska vinna! Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen med mitt natur godis och se klart tills nyheterna börjar, för då är det dags för genrep av Basic Financial Accoutning tentan imorgon klockan 8.


tentaplugg

Hela dagen idag spenderas ute i mitt kök försjunken i mina böcker. Imorgon SLUTTENTA!


Dags att gå till skolan

Nu ska jag kila iväg till skolan och ha presentation om företaget Pernod Ricard, ägarna av ABSOLUT Vodka.

Wish me good luck!




Godmorgon Oralpresentation!

Idag är det oralpresentation i Basic Financial Accounting. Förstår inte hur de kan lägga det bara två dagar före tentan? När vill de man ska få tid över för att plugga? Jag kunde iallafall gå och lägga mig nöjd igår, eftersom jag äntligen kan BalanceSheet, Cashflow Statements och Income Statement. Dagens uppgift blir att lära mig T-accounts. Varför göra allt så komplicerat? Hade det varit simpel kontering hade jag nästan inte behövt läsa igenom det. Men den pedagogiska undervisningen gör bara saker och ting svårare än vad de är.

Dags för mig att öva lite på min del av föreläsningen.

Trevlig dag!


Tentaplugg

Idag är det plugg, plugg PLUGG som gäller! På lördag är första tentan i Basic Financial Accoutning, sen på fredag nästa vecka är sista sluttentan i Micro Economics. Inga lätta tentor det här inte! Så det blir att memorera så mycket info som det bara går att få in i mitt lilla huvud.

Sen, jag är extremt jävla förbannad. Budade hem en sak på Tradera förra veckan, som inte finns att köpa i affärerna längre. Efter att ha betalt så får jag ingen vara. Personen i fråga påstår att hon skickat den redan i fredags, men jag förde över pengarna till henne i söndags. Känns inte som om man skickar något innan man fått betalningen. Och, inget kollinummer. Gaah! Tur det inte var några stora summor, men ändå!



Tisdag

Bilder från balen på Hooks Herrgård


R, J, S & S


L, R, A, S & E


J & A





Meny;

Färskostbakelse med hummer och pilgrimsmussla med örtolja

***

Hjortracks, hjortfilé med kantareller jordärtskockspuré och gulabetor

***

Chockladbakelse på fyra lager med inkokt frukt och kaffe


Winter Banquet

Nu ska jag iväg och dricka bubbel med tjejerna i min fina bakelseklänning.

Trevlig kväll!

Bilder från kvällen kommer upp imorgon!






Vad är en bal på slottet?

Ikväll är det Vinter Bal på HooksHerrgård. Ser verkligen fram emot det, även om det hade varit roligare om det var snö istället för regn.

Har varit och klippt mig samt fixat håret idag hos frisören. Till min vit/silvriga klänning blir det "frozty snowman" make up, med massor av sliver glitter.

Dags för mig att plugga innan kvällen.








Vissa dagar...

vaknar man upp och är på strålande humör! Just en sådan dag har jag idag. Vaknade egentligen jätte trött. Men efter att ha sett mitt första avsnitt av julkalendern iår, ätit en god frukost, gjort mig iordning blev jag på bara bättre och bättre humör. Vilken fantastisk känsla. Det var så längesen att jag nästan glömt hur det kändes.

Nu hoppas jag bara på att dagen förblir så här bra!







Ses i skolan!


Winter Banquet at Hooks Herrgård

Auf Wiedersehen!

Grrrr!

Just nu känner jag mig så här;



Jag är sur på Basic Financial Accounting boken plus att jag är sur på mitt simhoppsbarns-föräldrar! Känner inte alls för att gå och jobba klockan fem...!


Jonna

Igårkväll träffade jag min barndomskompis för första gången på 3 år. Hur trevligt som helst. Även om vi inte setts på så länge kändes allt som vanligt igen. Hade tusen saker att prata om. Ja, to catch up tre år på en kväll, det blir mycket kackel!

Vi lagade fläskfilé, drack ett glas rött och avslutade med chocklad fondue till efterrätt. Innan hon åkte hem runt lunch var vi och åt brunch på Café Johan. Tackar för en mysig kväll och ser fram emot att besöka dig i Tranås!


Bästisdag

Igår hade jag en hel bästisdag med S. Jag hade fått låna en bil från min söta klasskompis, körde redan 06.30 mot Borås. Det verkligen ösregnade, så det blev mer eller mindre att krypköra hela vägen fram. Dagen var sedan; MQ-outlet, Scorett-outlet, Ullared, Iitala-outlet och lite andra små outleter. En riktigt bra dag!



Då var de flesta av mina julklappar inhandlade.

Dags för mig att klä på mig och gå iväg till skolan och plugga.


Lördag


Efter tio maskiner tvätt var det ett till till strykhög...!




Mitt jul-kök. :)

TJEJMIDDAG














RSS 2.0