Kärleksmums

Kärleksmums


Kärleksmums
150 gram smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 gram smör
3 msk kaffe, starkt
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering
kokosflingor










Tillagning
20 bitar

1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.

2. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.

3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.

4. Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet. Koka samman tills glasyren tjocknar något.

6. Ta ut kakan och bred över glasyren medan kakan är varm. Strö över kokosflingor.

7. Ta ut hjärtformade bitar av kakan med ett pepparkaksmått eller skär kakan i fyrkantiga bitar med en sågtandad kniv.


Nu har jag bakat ett stort kärleksmumshjärta till S♥ som kommer att överraska honom när han kommer hem från matchen ikväll. Jag är ju trots allt världens bästa flickvän!


Comments

Comment here:

Name:
Remember?

E-mail: (publishes not)

URL/Bloggadress:

Comment:

Trackback
RSS 2.0