Lyxig Kycklingpaj (Lågkalori)
För er som är som jag och älskar paj av alla dess slag, borde testa den jag lagade till lunch idag.
Antal personer 4
pajskal: | |
2.5 dl | vetemjöl |
50 gram | margarin |
0.75 dl | kesella 1 % fett |
fyllning: | |
200 gram | skivade champinjoner |
1 st | röd paprika i tärningar |
2 msk | margarin |
2 msk | vetemjöl |
3 dl | hönsbuljong |
400 gram | kycklingkött från en grillad kyckling |
0.5 dl | kaffegrädde |
1 st | äggula |
salt och peppar |
Instruktioner
Börja med pajskalet. Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg. Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen. Nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Rör ner kycklingköttet. Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med salt och peppar.
Comments
Trackback